miercuri, 20 aprilie 2011

Poliţiştii au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale

Poliţiştii timişeni, împreună cu comisarii Gărzii Financiare şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat o nouă acţiune având drept scop combaterea activităţilor de evaziune fiscală.

În dimineaţa zilei de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I., împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului ai Direcţiei de Sănătate Publică au organizat şi desfăşurat o acţiune de amploare la o locaţie unde aveau puncte de lucru peste 30 de societăţi comerciale.

Scopul acestei acţiuni a fost combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare dar şi protejarea populaţiei împotriva unor acţiuni ilicite de comerţ.

În acest sens, s-au efectuat verificări pe linia combaterii ilegalităţilor ce se comit in legătură achiziţionarea, comercializarea şi transportul produselor alimentare şi nealimentare.

În urma desfăşurării acţiunii, au fost controlate peste 30 de societăţi comerciale care îşi desfăşurau activitatea în locaţia respectivă, fiind aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri ( produse alimentare şi nealimentare) în valoare de 24.570 de lei.

La o societate comercială, în urma controlului de specialitate efectuat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

Reprezentanţii unei societăţi comerciale au sancţionaţi de comisarii Gărzii Financiare cu amendă în valoare de 33.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, totodată fiind dispusă şi suspendarea activităţii societăţii respective şi confiscarea sumei de 960 de lei în numerar.

De asemenea inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au aplicat reprezentanţilor aceleiaşi societăţi comerciale o amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale de igienă şi sănătate publică.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare şi vor avea drept scop protejarea populaţiei de activităţile comerciale ilicite precum şi identificarea agenţilor economici care produc, transportă sau comercializează produse accizabile, produse alimentare şi nealimentare, produse de morărit şi panificaţie şi se sustrag la plata impozitelor şi taxelor aferente bugetului consolidat al statului.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş

Prinşi în timp ce au sustras bunuri dintr-o casă în construcţie

În data de 19.04.2011, în jurul orelor 03.45, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul unui apel 112, despre faptul că pe strada Orhidea, din Timişoara, au fost reţinute două persoane care sustrăgeau bunuri dintr-o casă în construcţie.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie împreună cu o patrulă de jandarmi, care au identificat cele două persoane ca fiind Viorel H., de 46 ani, din comuna Groşii Ţibleşului, judeţul Maramureşului şi Petrică U., de 52 ani, din Timişoara.

Cele două persoane au fost conduse la sediul poliţiei şi audiaţi, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a emis mandate de arestare pe numele lui Viorel H., pe o perioadă de 29 zile.

Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

2. Cercetat penal de poliţişti după ce a sustras combustibil

În data de 19.04.2011, orele 05.15, pe DJ 693 B, poliţiştii l-au depistat pe D. Mircea, din localitatea Petroman, judeţul Timiş, după ce a sustras motorină din incinta unei societăţi comerciale, unde acesta este angajat pe post de mecanic.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

3. Poliţiştii au depistat şi reţinut o persoană urmărită în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

În data de 19.04.2011, poliţiştii Postului de Poliţie Jamu Mare, împreună cu cei de la Deta, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Jamu Mare, a fost identificat Pavel F., de 31 ani, din Jamu Mare, judeţul Timiş.

Acesta poseda mandat de executare a pedepsei închisorii eliberat de Judecătoria Deta pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Cel în cauză a fost reţinut şi depus în arestul I.P.J. Timiş.

4. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în urma unui incident rutier

În data de 19.04.2010, în jurul orei 20.00, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că pe strada Zefirului, din Timişoara a avut loc un incident rutier în urmă căruia o minoră în vârstă de cinci ani a fost rănită.

În urma incidentului rutier, rudele minorei rănite au încercat să agreseze persoanele implicate în eveniment, fapt pentru care poliţiştii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi au condus persoanele implicate la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor.

La faţa locului a sosit şi un echipaj de la brigada mobila a jandarmeriei care a aplicat o sancţiune contravenţională.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş

Asociaţia Little People România participă la Târgul de Primăvară

In perioada 19-26 aprilie, reprezentantii Asociatiei Little People asteapta publicul larg din Timisoara la Targul de Primavara din Piata Operei, organizat de Primaria Municipiului Timisoara cu ocazia Sarbatorilor Pascale.

Reprezentatii Little People vor promova supravietuirea, vor face cunoscuta activitatea si specificul serviciilor de suport psiho-social si emotional oferit la nivel national copiilor si adolescentiilor bolnavi de cancer, vor vorbi despre cea mai recenta activitate - celebrarea unui an de activitate in Spitalul "Louis Turcanu" din Timisoara, vor prezenta informatii despre cea mai activa comunitate de supravietuitori romani, Clubul Temerarii, cunoscut de timisoreni prin itermediul Campaniei "Poti Si Tu!" si a bratarilor galbene cu inscriptia "Temerarii stiu ca se poate - Poti si Tu!" care semnifica tratarea cu succes a cancerului la copil. Publicul poate intra in posesia bratarilor prin oferirea unei donatii de 5 RON sau le poate comanda la: www.potisitu.ro

Totodata, voluntarii Little People stau la dispozitia celor care doresc sa isi redistribuie cei 2% organizatiei noastre, si invita cititorii interesati sa descarce formularul de pe adresa: http://www.thelittle-people.org/LPA_website/donate_files/2%25%20form%20Little%20People%202010.pdf
Asociatia Little People Romania doreste sa multumeasca publicului calduros din Timisoara cu care aavut privilegiul sa interactioneze prin diferite campanii publice si televizate.

Asociatia Little People sprijina in fiecare zi copii si adolescenti care lupta impotriva cancerului in Romania. Activitati zilnice au loc in Institutele Oncologice din Bucuresti si Cluj-Napoca, Spitalul “Sfanta Maria” din Iasi, Spitalul “Louis Turcanu” din Timisoara si in celelalte centre de tratament oncopediatrice din tara. Fotografii cu minunatele lucrari realizate pe parcursul intregului an de copii si adolescenti alaturi de voluntari puteti gasi la: http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul www.thelittlepeople.ro, www.potisitu.ro, sau sa ne contactati!

Katie Rizvi
Vice-presedinte
Asociatia Little People Romania
katie@thelittle-people.org
0745 821 573

"BARRABARRIPEN - un model inter-regional de incluziune destinat femeilor rome"

Municipiul Reşiţa implementează în perioada 03.01.2011 - 31.10.2012 proiectul "BARRABARRIPEN - un model inter-regional de incluziune destinat femeilor rome", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 6: "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.2: "Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii".

Parteneri:
Municipiul Timişoara
Municipiul Drobeta Turnu Severin
Municipiul Târgu Jiu
Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă, Braşov
Universitatea Eftimie Murgu, Reşiţa
Universitatea de Vest din Timişoara
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Caraş-Severin
Asociaţia Parudimos
Valoarea totală a proiectului: 5.351.091,55 lei, din care 5.244.069,77 lei constituie finanţare nerambursabilă.

Obiectiv general: Promovarea unei societăţi inclusive care să faciliteze accesul şi integrarea pe piaţa muncii a femeilor de etnie roma

Obiectiv specific: Dezvoltarea şi implementarea unui model interregional inclusiv, de calificare-recalificare, încadrare în muncă şi sprijin social pentru femeile rome inactive profesional

Persoane de contact: www.barrabarripen.ro, primar@primariaresita.ro

"Menajeria de sticlă", după Tennessee Williams


Teatrul Studenţesc Thespis
C.C.S. Timişoara
Bv. Regele Carol 9
Sala Studio 202

Joi, 21.04.2011
Ora 20.00
"Menajeria de sticlă"
după Tennessee Williams

Regia: Marius Lupoian
Distribuţia: Lavinia Pavel, Bianca Paşca, Flavius Maruşca, Ştefan Berciu

Una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams (1911 – 1983), laureat al Premiului Pulitzer pentru "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte", se reia pe scena Thespis, în regia unui absolvent de Actorie şi masterand la regie, o parte din roluri fiind realizate de studenţi de la secţia Actorie din Timişoara.

"Menajeria de sticlă" prezintă istoria unei familii marcate de plecarea tatălui şi dominată de ambiţiile unei mame autoritare care trăieşte într-o lume a amintirilor şi propriilor fantezii. Fiul său, Tom, încearcă să evadeze din acest univers apăsător, în vreme ce Laura, fiica infirmă şi sensibilă, îşi găseşte refugiul printre miniaturile de sticlă ce alcătuiesc mica ei menajerie. Viaţa lor se va schimba brusc după intrarea în scenă a lui Jim, vizitatorul care tulbură universul fragil al menajeriei de sticlă.
O poveste despre complexe, vise, neîmpliniri şi probleme de zi cu zi.

"Menajeria de sticlă este o atitudine, nu un spectacol, este o atitudine care îndeamnă atât pe spectatori, pe actori, cât şi pe mine ca regizor, la ceva ce aş numi simplu: Viaţa. O atitudine pozitivă, dar nu naivă, ci adevărată şi încrezătoare vizavi de oricare dintre noi. Acestea sunt lucrurile pe care le urmăresc prin acest spectacol, acestea sunt lucrurile pe care măcar o parte din cei implicaţi (actori, spectatori - fac parte din spectacol) aş vrea să le simtă. Să le simtă în primul rând şi, dacă reuşesc să îi provoc să şi înţeleagă câte ceva din această viaţă care este şi a lor, nu numai a personajelor, e perfect. Ca orice lucru care este viu, conţine tot. Puţine sunt persoanele care nu se regăsesc în povestea fragilă a menajeriei/inimii şi în fiecare provoacă altceva. Urmăresc să provoc partea plină din fiecare, să se ridice şi să se veselească." – Marius Lupoian, regizor.

Adrian Korek,
Coordonator Thespis
www.thespis.ro

Cantina de Ajutor Social Timişoara vă urează: Hristos a înviat!

Cantina de Ajutor Social Timisoara, ca in fiecare an, traieste emotiile sosirii Sfintelor sarbatori Pascale. alaturi de cei peste 400 de beneficiari.
Pregatirile sunt in toi si suntem preocupati pentru a oferi un meniu special, specific Sarbatorilor de PASTE astfel incat, si in familiile celor aflati in suferinta, in seara Iinvierii sa poata fi pe mese: cozonac, dulciuri, preparate din miel etc., pentru ca alaturi de ei sa ne bucuram cu totii de sosirea Sfintelor Sarbatori, si, totodata, de ce nu, sa fim mai buni.
Meniul pentru aceasta perioada este compus din 3 feluri de mancare: ciorba din carne de miel "a la grec", felul 2 tocanita de miel cu piure de cartofi si desert. In ziua de 21 aprilie 2011 orele 12-14 se distribuie pachetele de Paste continand;
Cozonac, suc, prajituri, iepurasi de ciocolata, oua vopsite, oua de ciocolata, figurine de ciocolata, rulada, biscuiti, compot de ananas, alte dulciuri.
Meniul de Paste: ciorba a la grec cu carne de miel, piure de cartofi cu tocanita din carne de miel, paine, desert, se distribuie in data de 22 aprilie 2011.
Pentru duminica si luni: hrana rece - mezeluri, diverse conserve, cas, oua rosii, desert si paine.
Valoarea unui pachet este de 50 lei si se distribuie 400 de pachete din fonduri asigurate din bugetul local.
La inmanarea pachetelor va fi prezent d-l Viceprimar Adrian Orza.
Intreaga crestinatate isi primeneste, in aceasta saptamana, a Patimilor, trupul si sufletul pentru a primii in curatenie sufleteasca Invierea Domnului. Dumnezeu ne-a daruit un univers de ale carui minunatii sa ne bucuram pe deplin. Dumnezeu ne-a dat suflet si constiinta pentru a iubi, pentru a ne bucura, pentru a impartasi bucuria cu cei asemenea noua, pentru a nu-i uita pe cei aflati in suferinta, pe cei saraci.
Va doresc cu ocazia acestor Sfinte sarbatori sa va regasiti sufletul Dumnezeiesc, sa gasiti calea spre fericire si sa pasiti in lumina Binelui.
Hristos a inviat!
Biroul de presa
Cantina de Ajutor Social Timisoara

Institutul Francez vă invită la o serie de noi manifestări


INSTALAŢIE

O reverie neaşteptată?
21 aprilie - 13 mai 2011

În 2010, Céline Lambert este laureata Bienalei de artă contemporană de la Mulhouse, ("premiu al Centrului Cultural Francez din Timişoara" pentru instalaţia: "Clairière").

La invitaţia Institutului francez, ea beneficiază de o rezidenţă de creaţie începând de luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie.

VERNISAJ JOI, 21 APRILIE, ora 19
Institutul Francez din Timişoara, Bd. C. D. Loga nr. 46

INTRAREA LIBERĂ



EXPOZIŢIE

F'RROM

22 aprilie - 5 mai 2011

Două ateliere de fotografie pentru copiii proveniţi din familii rome se desfăşoară în România şi în Franţa începând din decembrie 2010. Reunind portrete, imagini de aşezări şi de stiluri de viaţă în grup, expoziţia adună mai multe mărturii despre cultura romă. O întâlnire franco-română, şi, mai ales, o paralelă între privirea copiilor şi cea a fotografilor.

VERNISAJ, VINERI 22 APRILIE, ora 19

Institutul Francez din Timişoara, Bd. C. D. Loga nr. 46

INTRAREA LIBERĂ

UNDERGROUND Timişoara Festival


Halele Pestalozzi 20, Timişoara, 20-21 Mai 2011

A 14-a editie de Underground Festival, singurul festival Do It Yourself din Romania si legenda a culturii alternative romanesti aduce cele mai bune nume din zona punk, post punk, rock, industrial, noise rock, grind, experimental electro. Oameni veniti din toata Europa, uniti de muzica si de idealurile ei.

Imi amintesc de Underground de acum 12 ani: primul meu festival, primele trupe straine pe care le-am ascultat in Romania, zidurile de caramida rece ale fabricii devenite peste noapte martore la istoria muzicii punk. De la afisele alb-negru gen colaj Dada, festivalul a ajuns la culoare, la genuri noi, trupe on the edge, nume tot mai de referinta in istoria genului punk. Nu e niciodata prea tarziu sa iti ceri dreptul la Underground Festival. Asadar Reclaim!

Line-up pe zile:

Vineri 20.05.2011

OVO (italy) …the sludge from outer space.
NO NEBRASKA (germany) …free-jazz/noise punk with bass-clarinet.
C-UTTER (spain) …industrial/noise anarchopunk performance.
VELVET CONDOM (germany) …electro-pop/shoegaze.
THE :EGOCENTRICS (romania) …space-doom-psych-rock-jam.
ETEREA POST BONG BAND (italy) …industrialien post (bong) rock.
BENZO DIAZEPINE (france) …indus cyberpunk cabaret performance.
THE BAD DAYS WILL END (romania) …situationist sludgegazer post-punk
NOMEGA (romania) …experimental noise/rock.

Sambata 21.05.2011

LA FRACTION (france) …legends of french & european punk rock!!!
BEGRADO (spain) …grrrll fronted after-punk.
INFERNO (italy) …sci-fi grind’n’roll.
HIROSHIMA ROCKS AROUND (italy)…violent noise rock.
HAOS (romania) …20 years of punk rock.
MC BROKO (czech republic) …breakcore/crust.
KRANK PERFORMERS (france) …performance: cyberpunk robots.
CREUTZFELDT JACKY (austria) …surrealist mix of 8-Bit techno-punk.
PT BURNEM (usa) …baltimore independent rap.
FAULENZA (germany) …acoustic anarchopunk.
BHC SOUNDSYSTEM (serbia) …banat hardcore dub/reggae.
LIVIA SURA (romania) …blakened sludge crust.
Detalii la www.underground-festival.info

Program privind modernizarea drumurilor

Joi: 21.04.2011

ÎNTREŢINERE STRĂZI :
- SUD-VEST- parcări pasaj calea Şagului, str. Cercului, str. Aluniş, calea Şagului, str. Ovidiu Cotruş, str. Eneas/calea Şagului
- SUD-EST- str.Abrud, str. Detunata, splaiul Nistrului
- NORD-VEST- str. Stelelor, str. Martir Tăsală, str. Timiş, str. Paris, str. Săvineşti
- NORD-EST- intrarea Doinei, str. Demetriade

ÎNTREŢINERE STRĂZI DE PĂMÂNT :
- SUD - Zona Plopi (ridicări de capace, badijonări, acostamente)

ÎNTREŢINERE TROTUARE :
- SUD-VEST- str. C-tin. Brâncoveanu, P-ţa Bisericii, str. Salcâmilor
- SUD-EST - str.Poeziei, B-dul. Eroilor
- NORD-VEST- str. Felix, P-ţa Victoriei
- NORD-EST- str. Izmail

INVESTIŢII :
- MODERNIZARE CALEA TORONTALULUI - infrastructură-suprastructură-trotuare
- CONSOLIDARE PASAJ CALEA ŞAGULUI -suprastructură
- AMENAJARE ZONA POLONA - infrastructură
- AMENAJARE STRADA STEAUA - infrastructură

În caz de vreme nefavorabilă lucrările vor fi reprogramate.

Şef Serviciu Drumuri şi Poduri,
Ioan GANCIOV

Fundaţia „Pentru Voi” intră în vacanţa de Paşti

Vă anunţăm că Centrul de Zi „Ladislau Tacsi” şi Centrul de zi „Împreună”, vor fi închise în perioada 22 - 25 aprilie inclusiv. Locuinţele protejate Dina, Laura, Dora şi Cristian vor avea program obişnuit în perioada sărbătorilor. Beneficiarii locuinţelor protejate vor participa sâmbătă la Înviere şi vor pregăti duminică, după obiceiul românesc, masa de Paşti.

Miercuri, 20 aprilie s-au împărţit pachetele de Paşti pentru cei 180 beneficiari ai Fundaţiei. Fiecare pachet este în valoare de 60 RON şi cuprinde: cozonac, pâine, telemea vidată, caşcaval, cârnaţi, cremvuşti, iaurt simplu şi de fructe, unt, banane, cartofi, pufuleţi, batoane cu cereale Nestlè, ciocolată, napolitane, săpun lichid.

Mulţumim sponsorilor inimoşi pentru generozitatea lor: Drum Proiect, Ceramex, Euroinstal, DI&SI Panif SRL, Husil Pan SRL, Canamar SRL, Duo Silex SRL, Brutaria Prospero, Bels Pan SRL, Pizzoli SRL, C+C, Recosemtract SRL, Fast Point SRL, Cricve SRL, Nestle Romania SRL, Danone.

marți, 19 aprilie 2011

Institutul francez din Timişoara - Fragmente de viaţă


Institutul francez din Timişoara
are plăcerea să vă invite
în data de 22 aprilie, ora 19
la vernisajul expoziţiei

Fragments de vie / Fragmente de viaţă

expoziţia poate fi vizitată la IFT în perioada 22 aprilie – 5 mai

Din decembrie 2010, în România şi Franţa se desfăşoară două ateliere de fotografie, cu copiii proveniţi din comunitatea rromă.
Aducând laolaltă portrete şi imagini ale locurilor unde-şi desfăşoară viaţa, expoziţia amestecă mai multe mărturii asupra culturii rrome, prin intermediul unei priviri intersectate, franco-române, dar mai ales prin intermediul pararelei dintre privirea copiilor şi cea a fotografilor.

Expoziţia face parte din proiectul F’Rrom, al asociaţiei Interlude.

Vernisaj vineri 22 aprilie, ora 19
Institutul francez Timişoara (Bd. C. D. Loga nr. 46)

Intrarea liberă

URMĂRIT PENTRU TENTATIVĂ DE OMOR PRINS DE POLIŢIŞTII TIMIŞENI

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri au reuşit identificarea şi reţinerea unui urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiuni de tentativă la omor deosebit de grav.

Ca urmare a unor activităţi de investigare desfăşurate, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Timiş, în ziua de 19 aprilie a.c., în jurul orelor 14.00, au reuşit depistarea şi reţinerea lui Dumitru N., de 45 ani, din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, judeţul Timiş, urmărit internaţional.

În anul 2011, acesta a fost condamnat de către Tribunalul Braşov la executarea unei pedepse cu închisoarea de 8 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În fapt, în cursul anului 2006, în municipiul Constanţa, acesta a lovit intenţionat cu autoturismul, doi ofiţeri de poliţie aflaţi în timpul serviciului.

De la momentul săvârşirii faptei şi până în prezent, cel în cauză a circulat pe teritoriul României, legitimându-se cu o carte de identitate falsă şi pretinzând că este cetăţean sârb.

Persoana în cauză a fost depusă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş

Distribuţia participanţilor la sistemul de pensii private în funcţie de valoarea conturilor acestora

BULETIN TRIMESTRIAL - TRIMESTRUL I 2011 Astăzi, 19 aprilie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe site-ul propriu, www.csspp.ro, buletinul aferent trimestrului I 2011.
Buletinul CSSPP conţine principalele date statistice ale trimestrului I 2011 (evoluţia volumului activelor, a numărului de participanţi), analize privind evoluţia structurii participanţilor şi a structurii investiţiilor fondurilor de pensii private, lista actelor emise de către instituţie în cursul lunii martie, aplicabile atât pentru Pilonul II, cât şi pentru Pilonul III precum şi o trecere în revistă a activităţii CSSPP în trimestrul I 2011.

Menţionăm faptul că materialul publicat astăzi aduce informaţii suplimentare privind distribuţia participanţilor la sistemul de pensii private în funcţie de valoarea conturilor acestora.

Pilonul II

La sfârşitul trimestrului I 2011 68,65% din participanţi înregistrau o valoare a contului cel mult egală cu valoarea medie de 926,51 lei (225,20 euro). 39,28% dintre participanţi aveau în conturi sub 100 euro (inclusiv conturile goale), în timp ce 10,70% acumulaseră cel puţin 500 euro.

La sfârşitul primului trimestrului 2011, un număr de 5,27 milioane de persoane participau la fondurile de pensii administrate privat - Pilonul II, în creştere cu 5,35% faţă de martie 2010 şi cu 1,65% faţă de decembrie 2010. Dintre aceştia, aproximativ 5 milioane de participanţi erau înregistraţi cu cel puţin o contribuţie virată de la începutul funcţionării sistemului de pensii administrate privat, în mai 2008.

Valoarea activelor nete aferente celor 9 fonduri de pensii administrate privat a fost de 4.884,65 milioane lei (1.187,29 milioane de euro, BNR - curs de schimb 31 martie 2011), în creştere cu 12,76% faţă de trimestrul IV 2010 şi cu 64,62% mai mare decât în martie 2010 (creştere cu 63,89% raportat la moneda euro).

În condiţiile unei cote de contribuţie de 3% din venitul brut realizat, în luna martie 2011 au fost virate către fondurile de pensii administrate privat 154,80 milioane lei (37,63 de milioane euro), în creştere cu 16,92% faţă de decembrie 2010 şi cu 14,43% faţă de martie 2010. În total, în ultimele 12 luni au fost virate contribuţii în valoare de 1.645,44 milioane lei, cu o medie lunară de 137,12 milioane lei.

În trimestrul I 2011, pentru a profita de oportunităţile investiţiilor pe piaţa de capital, fondurile de pensii administrate privat şi-au diminuat valoarea sumelor plasate in depozite bancare pentru a creşte investiţiile în acţiuni (14,89%). La sfârşitul trimestrului I 2011, 87,5% din activele fondurilor de pensii administrate privat erau plasate în ţară, iar restul de 12,5% erau investiţii externe.


Pilonul III



La finalul trimestrului I 2011, activau 13 fonduri de pensii administrate de 10 administratori.



La sfârşitul trimestrului I 2011 55,47% din participanţi înregistrau o valoare a contului cel mult egală cu valoarea medie de 1.575,85 lei (383,04 euro). 29,98% dintre participanţi aveau în conturi sub 100 euro, în timp ce 34,25% acumulaseră cel puţin 500 euro.

Numărul participanţilor, la sfârşitul trimestrului I 2011, a fost de 230.586, cu 4,06% mai mult faţă de decembrie 2010 şi cu 18,99% peste nivelul din martie 2010. În martie 2011 un număr de 4.239 de noi participanţi au ales să adere la unul din fondurile de pensii facultative, numărul acestora fiind cu 9,90% mai mic decât al persoanelor care au aderat în luna decembrie 2010.

Activele nete au fost de 363,37 milioane lei (88,32 de milioane de euro), în creştere cu 10,79% faţă de trimestrul anterior şi cu 47,65% mai mare comparativ cu martie 2010 (46,99% raportat în euro).

În cazul în care analizăm implicarea angajatorilor în sistemul pensiilor facultative, în martie 2011, pentru 53,19% dintre participanţi contribuţiile au fost plătite de către angajatori, 34,81% dintre participanţi au plătit singuri contribuţiile, iar 12,00% dintre participanţi au plătit contribuţiile împreună cu angajatorii lor

În trimestrul I 2011, pentru a profita de oportunităţile investiţiilor pe piaţa de capital, fondurile de pensii facultative şi-au diminuat valoarea sumelor plasate in depozite bancare pentru a creşte investiţiile în acţiuni (17,59%). La sfârşitul trimestrului I 2011, 90,85% din activele fondurilor de pensii facultative erau plasate în ţară, iar restul de 9,15 % erau investiţii externe.

Patrula de reciclare Timişoara

Patrula de reciclare este un proiect pilot realizat de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec in parteneriat cu Primaria Timisoara (initiatorul programului) si Inspectoratul Scolar Judetean Timis. Actiunile din cadrul proiectului se vor derula in 120 de unitati de invatamant pre-scolar si pre-universitar din Municipiul Timisoara, in perioada 20 aprilie – 10 iunie 2011.

Patrula de reciclare se va desfasura sub forma unui program educational de protectie a mediului, centrat pe colectarea si reciclarea DEEE (deseuri de echipamente electrice si electrocasnice), pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative propuse la nivelul intregului oras, respectiv colectarea a minim 10.000 kg DEEE.

Prin intermediul acestui program, organizatorii pun la dispozitie un sistem de colectare DEEE accesibil si urmaresc incurajarea obiceiului de colectare DEEE. In plus, programul are si o componenta educationala puternica, prin care ajuta elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi. Mai mult, copiii pot deveni ambasadori ai unui mesaj ecologic si modele pentru cei din jur. Chiar daca au varste fragede, ei pot comunica in mediul familial informatii aflate la scoala si au puterea de a isi “educa” parintii in sensul unei atitudini ecologice responsabile.

Ca si sistem de gestionare a colectarii DEEE, in toate unitatile de invatamant implicate vor fi instalate kit-uri de colectare DEEE (aparate de mici dimensiuni, becuri, neoane si baterii) puse la dispozitie de Asociatia RoRec. Pe tot parcursul proiectului, o echipa RoRec va sta la dispozitia profesorilor coordonatori pentru informatii, preluarea containerelor pline sau suplimentarea materialelor informative.

Proiectul pilot va fi implementat gradual, la nivel national, din anul scolar 2011-2012.


Patrula de reciclare va cuprinde urmatoarele etape:

Perioada 18-22 aprilie

Instalarea kiturilor de colectare in fiecare institutie.
Prezentarea proiectului catre profesorii coordonatori din fiecare institutie.
Perioada 26 aprilie – 31 mai

In toate institutiile incluse in etapa pilot, programul va incepe printr-o prezentare a proiectului catre copiii din clasele/grupele vizate de catre profesorii coordonatori. Elevii interesati vor fi invitati sa se inscrie in Patrula de reciclare si vor primi brosura programului, adaptata fiecarei grupe de varsta (gradinita, scoala, liceu).
Se vor desfasura activitati constante de colectare DEEE, baterii si acumulatori portabili, lampi si becuri, la punctul de colectare amenajat in fiecare unitate scolara.
Pentru a stimula creativitatea copiilor si a ii indemna sa aplice cunostintele dobandite prin acest proiect, vom invita fiecare institutie sa contribuie la program cu una/mai multe activitati proprii, care sa aiba ca scop final fie informarea, fie colectarea DEEE (echipamente mici, baterii si acumulatori portabili, lampi si neoane).
Profesorii coordonatori vor primi un formular de prezentare pe care il vor putea folosi pentru anuntarea acestor activitati si a rezultatelor obtinute. Activitatile pot fi raportate pe parcursul derularii proiectului (recomandat) sau la inchiderea acestuia, in data de 31 mai, pana la ora 18,00. Toate aceste activitati raportate vor alcatui, la finalul perioadei proiectului pilot, portofoliul fiecarei institutii inscrise in Patrula de reciclare.
Portofoliile vor fi analizate, in perioada 1-3 iunie 2011, de catre un comitet alcatuit din cate un reprezentant al Asociatiei RoRec, Inspectoratului Scolar Judetean si al Primariei Timisoara.
Perioada 4-10 iunie - Ceremonia de inchidere a proiectului pilot

Anuntarea rezultatelor proiectului, decernarea diplomelor, premiilor speciale vor avea loc in cadrul unei festivitati dedicate.
Comitetul de organizare va acorda o serie de premii speciale:
1. Premiul pentru cea mai creativa institutie – ineditul activitatii/activitatilor realizate
2. Premiul pentru cea mai activa institutie – cel mai mare numar de activitati realizate
3. Premiul pentru institutia cu cei mai multi membri activi
4-6. Trei premii speciale ale Comitetului de organizare
7-9. Trei mentiuni speciale ale Comitetului de organizare

Aquatim informează

S.C. AQUATIM S.A. anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare de către ARPM Timişoara de a nu se efectua evaluarea impactului asupra mediului şi evaluarea adecvată în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Reabilitare conductă de apă potabilă şi branşamente de apă str. C. Brâncoveanu, între str. C. Porumbescu şi bv. L. Rebreanu”, propus a fi amplasat în Timişoara, judeţul Timiş.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara judeţul Timiş, Timişoara, Bd. Liviu Rebreanu nr. 18-18A, în zilele de luni–joi între orele 8:00-16:00, vineri între orele 8:00-14:00, precum şi la următoarea adresă de internet http://arpmtm.ro – acorduri de mediu. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare, în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, 19.04 2011 pînă la data de 23.04 2011.



S.C. AQUATIM S.A. anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare de către ARPM Timişoara de a nu se efectua evaluarea impactului asupra mediului şi evaluarea adecvată în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Reabilitare conductă de apă potabilă şi branşamente de apă Bv. General Ion Dragalina, de la nr. 36 la Bd. Republicii”, propus a fi amplasat în Timişoara, judeţul Timiş.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara judeţul Timiş, Timişoara, Bd. Liviu Rebreanu nr. 18-18A, în zilele de luni–joi între orele 8:00-16:00, vineri între orele 8:00-14:00, precum şi la următoarea adresă de internet http://arpmtm.ro – acorduri de mediu. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare, în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, 19.04 2011 pînă la data de 23.04 2011.

Primăria Municipiului Timişoara / Amenajare strada Vânătorilor

Strada Vânătorilor este situată în zona de Sud-Vest a Municipiului Timisoara şi este delimitată de strada Dimineţii si strada Musicescu, fiind împărţită in 2 sectoare astfel:
sectorul 1-cuprins între strada Dimineţii şi strada Aluniş având o lungime de cca. 294,1 m.
Sectorul 2-cuprins între strada Aluniş şi strada Musicescu având o lungime de cca.225,06 m
Lucrările executate au urmărit îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie rutieră şi pietonală din zonă.
A)-sectorul 1-a fost realizat pe toată lungimea, având o lăţime de 6 m
Carosabilul este amenajat în profil transversal tip acoperiş cu pantă de 2 ... 2,5 % şi a fost delimitat de bordura existentă iar scurgerea apelor a fost realizată cu ajutorul gurilor de scurgere existente.
Trotuarele amplasate pe ambele părţi de străzi cu lăţimea variabilă, cuprinsă între 1,2 şi 1,4 m fiind încadrată de borduri mici de 10x15 cm pe fundaţie de beton.
Avînd în vedere perioada scursă de la întocmirea proiectului şi pînă la realizarea acestuia s-au depus materiale şi pămînt pe carosabil (atît cetăţenii cît şi diferite firme care au executat lucrări). Pietruirea existentă a fost compromisă fiind necesar din punct de vedere tehnic o curăţire a stratului de noroi şi degajarea materialului degajat, scarificarea, reprofilarea şi compactarea pietruirii existente, executarea stratului de piatră spartă şi aşternerea straturilor de asfalt.
Sistemul rutier constă din următoarele straturi:
pentru carosabil: - 4 cm strat de uzură BA 16,
- 6 cm strat de legătură BAD 25,
- scarificare/reprofilare pietruire existentă
- pentru trotuare: - 3 cm strat de uzură BA 8,
- 10 cm beton de ciment,
- 10 cm asfalt
B. sectorul 2 – lucrările de infrastructură au fost realizate pe toată lungimea, avînd o lăţime de 6 cm.
Pe acest sector lucrările pentru realizarea drumului au fost realizate în anul 2010. datorită unor condiţii tehnice obiective (reamplasarea stîlpilor reţelei electrice de joasă tensiune, refacerea reţelei de canalizare pe o lungime de cca.125 m , pozarea conductei şi refacerea branşamentelor de gaze naturale pe toată lungimea străzii).
Carosabilul a fost delimitat de borduri de beton prefabricat 20y25 cm şi de rigole de beton prefabricat 10 x 25 cm aşezate pe fundaţie de beton.
Preluarea apelor pluviale de pe carosabil a fost realizată prin montarea gurilor de scurgere la limita exterioară a carosabilului, legate la reţeaua de canalizare.
Trotuarele pe ambele părţi ale străzii au lăţimea variabilă cuprinsă între 1,2-1,4 m (au fost realizate acolo unde a fost cazul) fiind încadrate cu borduri mici de 10x15 cm pe fundaţie de beton.
Sistemul rutier constă din următoarele straturi:
pentru carosabil: 4 cm strat de uzură BA 16
6 cm strat de legătură BAD 25
Straturi ce urmează a fi aşternute la începutul anului 2011 cînd condiţiile meteorologice vor permite:
20 cm strat de bază din piatră spartă
25 cm fundaţie din balast cilindrat
7 cm strat izolator din nisip pilonat
Straturi realizate integral în anul 2010:
pentru trotuare: 3 cm strat de uzură din BA 8, strat ce urmează a fi aşternut odată cu cel de la carosabil,
10 cm beton de ciment
10 cm balast
Lucrările s-au finalizat în data de 31.03.2011, valoarea totală fiind de 519.021,36 lei inclusiv TVA.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIŞOARA




Primăria Municipiului Timişoara este preocupată permanent de amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. Astfel, în fiecare an se alocă sumele necesare pentru plantarea de material dendro - floricol şi amenajarea spaţiilor verzi, întreţinerea şi repararea locurilor de joacă, a mobilierului urban, şi a fântânilor ornamentale din parcuri şi scuaruri.
Cu tristeţe se constată şi acum că eforturile primăriei de a menţine oraşul la standarde europene sunt tot mai greu de îndeplinit, din cauza unor persoane care într-un timp extrem de scurt reuşesc să distrugă ceea ce s-a realizat. Într-o perioadă scurtă de timp, au avut loc mai multe evenimente neplăcute cum ar fi vandalizarea locurilor de joacă, distrugerea plantelor şi a tutorilor care ancorează arborii, furturi de material dendrologic, deteriorarea şi distrugerea de mobilier urban (coşuri de gunoi, bănci, pergole), agresarea spaţiilor verzi prin călcarea acestora cu maşini, amplasarea de depozite de materiale şi construcţii improvizate.
Astfel în perioada 07 – 18 aprilie 2011 s-au constatat sustrageri masive de lalele şi pansele (sute de bucăţi) din Piaţa Victoriei şi din faţa Cinematografului Capitol. De asemenea au avut loc numeroase acte de vandalism în spaţiile verzi şi locurile de joacă din Timişoara: de la fântâna arteziană din Parcul Coronini ( Poporului) s-a sustras cablul electric, de la statuia „ Fata cu struguri” din Piaţa Mirceşti a fost secţionat şi sustras un braţ al statuii, din Parcul Elevilor (Adolescenţilor) au dispărut tăbliţele indicatoare, de la bustul Colonelului Virgil Economu amplasat pe podul de lângă Parcul Uzinei a dispărut placa comemorativă de pe soclu, la locul de joacă situat pe str. Ac. Remus Răduleţ a fost incendiată o căsuţă, la locul de joacă situat pe str. Martir Radu C-tin a fost distrusă o masă de tenis, la locul de joacă situat pe Intr. Mierlei a fost distrusă o masă de tenis, la locul de joacă situat în curtea Grădiniţei PP nr. 27 de pe str. Brânduşei nr.15 a fost incendiată o căsuţă, la locul de joacă situat Parcul Elevilor (Adolescenţilor ) a dispărut o nacelă de la un leagăn, iar statuia lui I.C. Brătianu din Parcul Cetăţii (Civic) a fost vopsită în diferite culori etc.
Solicităm cetăţenilor Timişoarei să ia atitudine civică împotriva celor „certaţi” cu legea şi să colaboreze cu instituţiile abilitate în vederea depistării persoanelor care distrug zonele verzi, materialul dendro – floricol, locurile de joacă, mobilierul urban din Municipiul Timişoara.
Menţionăm că distrugerea şi sustragerea materialului dendro - floricol din spaţiile verzi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2000 lei RON şi 2500 lei RON conform HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza Municipiului Timişoara, art. 22, litera a modificată şi completată cu HCL nr. 206/2009.


VICEPRIMAR,
ADRIAN ORZA

BULETIN INFORMATIV / Poliţía Judeţúlui Timiş

1. Depistat de poliţişti în timp ce a condus un autoturism având valabilitatea plăcuţelor cu numere de înmatriculare expirată
Poliţiştii l-au depistat în data de 18.04.2011, ora 10. 30, pe P. S. Silviu, de 22 de ani, domiciliat în comuna Ştiuca, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe strada A. C. Popovici din municipiul Lugoj, iar din verificările efectuate s-a constatat că valabilitatea plăcuţelor cu numere de înmatriculare este expirată.

În această cauză poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a fi înmatriculat în circulaţie' , faptă prevăzută şi pedepsită de art.85 alin.1 din O.U.G 195/2002 Republicată.

2. A efectuat manevra de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu un moped

În data de 18.04.2011, în jurul orelor 10.50, I. Petru , din localitatea Moraviţa, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară în raza de acţiune a indicatorului ,, depăşirea interzisă '' a unui moped condus de numitul Dan I., care circula în aceeaşi direcţie de mers.

Conducătorul mopedului a efectuat manevra de viraj spre stânga şi a intrat în coliziune cu autoturismul, iar în urma coliziunii a rezultat rănirea celor doi conducători auto.

Poliţiştii au întocmit pe numele lui I. Petru dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetările continuă.

3. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru că a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii lugojeni l-au depistat , în data de 18.04.2011, ora 22.35, pe L. A. Vasile, de 22 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Cloşca din localitate fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, conform art.86 alin.1 din O.U.G 195/2002 republicată.

4. Cercetat penal de poliţişti după ce a sustras cablu dintr-o magazie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget, cu ocazia activităţilor privind combaterea infracţionalităţii pe raza oraşului, l-au depistat pe numitul Florin D. de 19 ani, din oraşul Făget, care a pătruns prin efracţie în magazia unui cetăţean, de unde a sustras un cablu electric, în valoare de circa 200 lei.

Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului particular, prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 lit.' g', 'i' Codul Penal.

5. Sancţionat de poliţişti pentru că transporta material lemnos fără documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget şi Postului de Poliţie Pietroasa, cu ocazia activităţilor desfăşurate privind combaterea transporturilor ilegale de material lemnos, l-au depistat pe numitul Aurel Z., de 31 ani, din comuna Curtea, judeţul Timiş, în timp ce transporta cu tractorul, cantitatea de 3 mc material lemnos, fără documente de provenienţă.

În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 lei, conform art.19 lit.'e' din Legea 171/2010.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş

luni, 18 aprilie 2011

Vizită germană la Primăria Timişoara







În data de 18 aprilie 2011 s-a aflat la Timişoara o delegaţie germană condusă de dl. Parlamentar Secretar de Stat Dr. Christoph Berger, pentru a discuta probleme legate de minoritatea germană din Banat. Cu această ocazie a avut loc o întâlnire la care au participat dl. Gheorghe Ciuhandu, Primarul Timişoarei şi d-na Aurelia Junie, Director Dezvoltare. Discuţiile au vizitat diversele colaborări pe care Primăria Municipiului Timişoara le are cu oraşe şi instituţii din Germania, situaţia minorităţii germane din Timişoara şi amenajările cu caracter social ale minorităţii germane, cum ar fi Casa Adam Muller Guttenbrunn. Primarul Gheorghe Ciuhandu a reiterat sprijinul municipalităţii pentru continuarea bunei colaborări existente între Timişoara şi Republica Federală Germania.

Din delegaţia germană au mai făcut parte următoarele persoane:
Maria Therese MULLER, Director în cadrul Ministerului Federal de Interne
Peter KRIER, Preşedintele Asociaţie Şvabilor Bănăţeni (Germania)
Karl SINGER, Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat
Helmut WEINSCHROTT, Director al Fundaţiei Adam Muller Guttenbrunn
Klaus Christian OLASZ, Consul al Germaniei la Timişoara
Corina DAN, Interpret în cadrul Consulatului Germaniei la Timişoara

Program de parcare alternativă a autovehiculelor pe arterele de circulaţie

Având în vedere că în perioada 18 aprilie - 30 septembrie a.c., între orele 8-15.30, în municipiul Timişoara se desfăşoară lucrări de măturat mecanic şi spălat manual pentru eliminarea prafului de pe principalele artere de circulaţie din municipiu, a fost instituit un program de parcare alternativă a autovehiculelor pe arterele de circulaţie.
Pentru a veni în sprijinul municipalităţii poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor monitoriza modul de respectare a prevederilor legale şi vor aplica sancţiuni contravenţionale acolo unde este cazul.

În continuare redăm programul de parcare alternativă prevăzut în Dispoziţia Primarului Municipiului Timişoara nr. 1 082/7 aprilie.

LUNI (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

- Calea Dorobanţilor (dinspre Pecotim spre Pod Mihai Viteazu) str. Simion Bărnuţiu (dinspre Calea Dorobanţilor spre Piaţa Badea Cârţan) Bd. Take Ionescu (dinspre Piaţa Badea Cârţan spre giraţie Punctele Cardinale) Calea Aradului (dinspre Piaţa Mărăşti spre giraţie Selgros) Calea Circumvalaţiunii (dinspre str. Gheorghe Lazăr spre Piaţa Consiliul Europei) Calea Şagului (dinspre giraţie Bd. Iuliu Maniu spre giraţie str. Ana Ipătescu) Bd. 16 Decembrie 1989 (dinspre B-dul Ferdinand spre giraţie B-dul Iuliu Maniu) Bd. Dâmboviţa (dinspre Calea Şagului spre str. Ion Barac).

MARŢI (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

- Calea Dorobanţilor (dinspre Pod Mihai Viteazu spre Pecotim) str. Simion Bărnuţiu (dinspre Piaţa Badea Cârţan spre Calea Dorobanţilor) Bd. Take Ionescu (dinspre giraţie Punctele Cardinale spre Piaţa Badea Cârţan) Calea Aradului (dinspre giraţie Selgros spre Piaţa Mărăşti) Calea Circumvalaţiunii (dinspre Piaţa Consiliul Europei spre str. Gheorghe Lazăr) Calea Şagului (dinspre giraţie str. Ana Ipătescu spre giraţie Bd. Iuliu Maniu) Bd. 16 Decembrie 1989 (dinspre giraţie B-dul Iuliu Maniu spre B-dul Ferdinand) Bd. Dâmboviţa (dinspre Str. Ion Barac spre Calea Şagului).

MIERCURI (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

- Calea Lipovei (dinspre Piaţa Consiliul Europei spre str. I. I. de la Brad) str. Ialomiţa (dinspre Demetriade spre Calea Lipovei) Calea Torontalului (dinspre Piaţa Consiliul Europei spre str. Felix - după terminarea lucrărilor de reparaţii carosabil) Bd. Cetăţii (dinspre Calea Bogdăneştilor spre Calea Torontalului) Calea Bogdăneştilor (dinspre Calea Circumvalaţiunii spre Str. Macilor) Calea Buziaşului (dinspre str. 1 Decembrie spre str. Matei Millo) Str. Ştefan cel Mare (dinspre Fabrica de Bere spre str. 1 Decembrie) str. Baba Dochia (dinspre str. Andrei Şaguna spre Fabrica de Bere) str. Şt. O. Iosif (dinspre str. Baba Dochia spre str. Ştefan cel Mare).

JOI (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

- Calea Lipovei (dinspre str. I. I. de la Brad spre Piaţa Consiliul Europei) str. Ialomiţa (dinspre Calea Lipovei spre str. Demetriade) Calea Torontalului (dinspre str. Felix spre Piaţa Consiliul Europei - după terminarea lucrărilor de reparaţii carosabil) Bd. Cetăţii (dinspre Calea Torontalului spre Calea Bogdăneştilor) Calea Bogdăneştilor (dinspre str. Macilor spre Calea Circumvalaţiunii) Calea Buziaşului (dinspre str. Matei Millo spre str. 1 Decembrie) str. Ştefan cel Mare (dinspre str. 1 Decembrie spre Fabrica de Bere) str. Baba Dochia (dinspre Fabrica de Bere spre str. Andrei Şaguna) str. Şt. O. Iosif (dinspre str. Ştefan cel Mare spre str. Baba Dochia);

VINERI (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

str. Vasile Alecsandri (dinspre Piaţa Mărăşti spre Piaţa Libertăţii) str. Lucian Blaga (dinspre Piaţa Libertăţii spre Piaţa Huniade) str. Proclamaţia de la Timişoara (dinspre B-dul Revoluţiei spre Piaţa Sf.Gheorghe) l Bd. Revoluţiei (dinspre Pod Decebal spre str. Proclamaţia de la Timişoara) Calea Martirilor (dinspre str. Arieş spre str. Musicescu) str. Gheorghe Lazăr (dinspre str. Gheorghe Dima spre Bd. Cetăţii)

VINERI (stânga - se efectuează spălatul străzii):

str. Gheorghe Lazăr (dinspre str. Gheorghe Dima spre Piaţa Unirii) str. C. Brediceanu (dinspre str. Gheorghe Dima spre Calea Circumvalaţiunii).

VINERI - Piaţa Badea Cârţan (dinspre Pod Decebal spre str. Simion Bărnuţiu)

SÂMBĂTĂ (dreapta - se efectuează spălatul străzii):

Bd. Revoluţiei (dinspre str. Proclamaţia de la Timişoara spre Pod Decebal) str. Proclamaţia de la Timişoara (dinspre Piaţa sf. Gheorghe spre Bd. Revoluţiei) Calea Martirilor (dinspre str. Musicescu spre str. Arieş) str. Gheorghe Lazăr (dinspre Bd. Cetăţii spre str. Gheorghe Dima) str. Gheorghe Lazăr (dinspre str. Gheorghe Dima spre Piaţa Unirii).

SÂMBĂTĂ (stânga - se efectuează spălatul străzii):

Bd. Republicii (dinspre Piaţa Horaţiu spre str. Sf. Ioan) str. V. Alecsandri (dinspre Piaţa Mărăşti spre Piaţa Libertăţii) str. L. Blaga (dinspre Piaţa Libertăţii spre Piaţa Huniade).

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş

Discuţie despre romanul Pe mâna femeilor de Felix Nicolau la Timişoara şi Arad




Marţi, 19 aprilie, la ora 18.00, la Librăria Cartea de nisip din Timişoara (Victor Vlad Delamarina nr. 1), va avea loc lansarea romanului Pe mîna femeilor de Felix Nicolau, recent apărut la editura Cartea Românească. Participă, alături de autor: Cornel Ungureanu şi Robert Şerban.
Vineri, 22 aprilie, la ora 17.00, romanul va fi lansat in Foaierul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad. Prezinta: Lia Faur si Vasile Dan.

Pe mîna femeilor este un experiment burlesc plin de umor şi de nerv satiric. Felix Nicolau îşi surprinde (plăcut) cititorii nu numai prin formula narativă insolită, ci şi prin verva ieşită din comun cu care înregistrează fizionomia unei societăţi româneşti consumiste şi a lumii tabloidizate în care trăim.

Argotismele, kitsch-ul cel de toate zilele, personajele de comedie grotescă constituie ingredientele unei scrieri conduse cu mînă sigură şi cu virtuozitate stilistică către un roman decapotabil prevăzut cu douăzeci de capote pe care orice cititor le poate schimba după chef, nevoie sau din pură disperare.

Felix Nicolau este conferenţiar universitar de literatura engleză. A publicat mai multe volume: romanul Tandru şi rece (Cartea Românească, 2007), precum şi cărţi de critică şi istorie literară: Codul lui Eminescu, Anticanonice şi Homo imprudens. Colaborează cu proză, eseu şi critică literară la numeroase publicaţii culturale şi este redactor al revistei Poesis internaţional.

Auditor Intern – Curs – Timişoara & Cluj

Lloyd`s Register Romania organizeaza in perioada 16 – 27 Mai, in Cluj si Timisoara, cursuri de formare Auditor Intern.

Pe langa evaluarea si certificarea sistemelor de management, Lloyd's Register Romania acopera si o gama larga de servicii de instruire. Acestea sunt structurate pe diferite nivele de competenta si sunt organizate pe doua sisteme: publice (organizate in mod regulat in diferite zone ale tarii) sau private (in cadrul companiilor).

Astfel, in cadrul sesiunilor publice, in perioada 16 – 27 Mai, va propunem urmatoarea structura de curs in Timisoara si Cluj:

Tema Curs: Auditor Intern Sistem Integrat ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001

Durata: 3 zile; Numar participanti: min. 6/max. 12; Perioada exacta de desfasurare va fi stabilita de comun acord cu participantii.

Servicii incluse:

1. Suport de curs: format electronic - va fi pus la dispozitie anterior inceperii cursului pentru a putea fi studiat; pe hartie - va fi pus la dispozitie odata cu inceperea cursului

2. Diploma: in cazul absolvirii examenului final - Certificat de absolvire; in cazul neabsolvirii examenului final - Certificat de participare (cu posibilitatea de a relua ulterior examenul fara nici un cost suplimentar)

3. Masa de pranz

Metode de lucru folosite:

Cursurile au un caracter interactiv, incluzand o serie de studii de caz si exercitii, precum si feedback-ul permanent din partea lectorului. Studiile de caz sunt organizate pe baza unei documentatii care descrie sistemul de management (specific temei cursului) din cadrul unei organizatii fictive, precum si descrierea unor situatii imaginare asociate cu „nereguli" si „constatari". Exercitiile practice (incluzand si „auditul simulat") vor parcurge toate subiectele prezentate teoretic in prealabil. Veti exersa concret pregatirea, desfasurarea si raportarea unui audit.

Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA) efectueaza evaluari si certificari ale sistemelor de management. LRQA a fost infiintata in 1985 ca raspuns fata de primul standard de calitate si este primul organism acreditat de catre Consiliul National Britanic de Acreditare (UKAS), cat si de cel similar german (DAR). In prezent, detine peste 45 de acreditari si prin cele 41 de birouri din intreaga lume, a fost aleasa de peste 45.000 de clienti si a emis peste 60.000 de certificate in 120 de tari.

Portofoliul LRQA Romania ( www.lrqa.ro ) acopera:

- Servicii de evaluare si certificare conform standardelor internationale (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO/TS 16949, ISO 27001, SA8000, ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, HACCP, PAS220, etc)

- Servicii de instruire (Curs Auditor Intern, Curs Auditor Extern – pentru diferite standarde internationale, pe sistem singular sau integrat, in sistem public sau in-house)

- Servicii de verificare (EU-ETS)

Printre cei care au ales serviciile LRQA Romania se numara: Vodafone, Orange, Parmalat, Heineken, Alstom, Romstal, Elba, UCMR, Lafarge, NewsIn Media, ArcelorMittal, Hidroconstructia, Honeywell, TMK, Doosan IMGB, Hoeganaes Corporation, British American Tobbaco, JTI, DHL, Koyo, Complexul Energetic Rovinari, Volvo Romania, Flextronics, SKE, Incontro Prefabbricati, Makita, Adrem, Timken, Argus, UNTRR, Dalkia Termo Prahova, Ceradez, Romenergo, Zentiva, Takosan, ECA, Plexus, Ductil Steel, Vrancart, Ronera Rubber, Silcotub, Santierul Naval Damen, Agentia Spatiala Romana, Acellum, Azoma, Delphi Diesel Systems, Tenaris Silcotub, Antibiotice SA, Elmiplant, etc.

Ne-am bucura ca acest curs sa corespunda necesitatilor si cerintelor dumneavoastra de instruire si am fi onorati sa il parcurgem impreuna.

Pentru mai multe informatii si inscrieri va rugam sa nu ezitati sa ne contactati!

Despre LLOYD'S REGISTER (ROMANIA) SRL

Incepand cu 1760, Lloyd`s Register activeaza pentru a spori siguranta vietii, a proprietatii si a mediului, pe mare, pe uscat si in aer.
Lloyd`s Register reprezinta in prezent 6.000 de angajati in 240 de birouri din intreaga lume si promoveaza standarde inalte in proiectare, productie, constructii, mentenanta, standarde operationale si de performanta – pentru ca VIATA CONTEAZA – scopul si mottoul nostru.

Simona Nan - Reprezentant Marketing

Vernisajul instalaţiei "O reverie neaşteptată?" a artistei Céline Lambert






Institutul francez din Timişoara

are plăcerea să vă invite în data de 21 aprilie, ora 19

la vernisajul instalaţiei

O reverie neaşteptată?

a artistei Céline Lambert

În 2010, Céline Lambert este laureata Bienalei de artă contemporană de
la Mulhouse, („premiu al Centrului Cultural Francez din Timişoara” pentru
instalaţia : „Clairière”).
La invitaţia Institutului francez din Timişoara (IFT), ea beneficiază de o rezidenţă de
creaţie începând de luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie.
Vă invităm între 21 aprilie şi 13 mai să descoperiţi instalaţia pe care artista o va
realiza la IFT cu ocazia rezidenţei sale la Timişoara.

„Îmi place să recuperez, să adun, să reculeg. Căutarea este prima etapă din munca
mea (…) Să găsesc obiecte, lucruri, fotografii, ceşti, valize, perne, saltele… obiecte
care îmi vor permite să-mi creez propriul univers. (…) Toată munca mea este o
reverie fermecată deziluzionată, aruncată într-un oarecare haos. Este vorba despre
trucarea realităţii pentru a pune la îndoială, într-un mod poetic, fragilitatea existenţei.
Sunt viziuni decalate ale lumii de azi.” Céline Lambert

Instalaţia poate fi vizitată la IFT în perioada 21 aprilie – 13 mai

Vernisaj joi 21 aprilie, ora 19

Institutul francez Timişoara (Bd. C. D. Loga nr. 46)

Intrarea liberă

Noi sancţiuni pentru nerefacerea domeniului public

Astăzi, luni 18 aprilie 2011, am primit raportările legate de refacerea domeniului public, afectat în urma intervenţiilor realizate pentru firmele de utilităţi. Astfel, din cele 201 intervenţii pentru care constructorii nu au refăcut domeniul public după spargere, au fost remediate 184. Au mai fost aplicate 3 amenzi, în valoare totală de 7 500 de lei.Situaţia la acest moment este următoarea: SC RSG şi SC SUPERCONSTRUCT mai au de refăcut domeniul public pentru 17 intervenţii. În urma discuţiilor cu constructorii, aceştia s-au angajat să le refacă în câteva zile. Pentru nerefacerea celor 201 gropi, primăria a aplicat 22 de amenzi successive, cuprinse între 2000-2500 lei pentru fiecare lucrare nerefăcută, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 55 000 de lei. Astfel de sancţiuni vor fiaplicate în continuare pentru neacoperirea gropilor rezultate în urma spargerii carosabilului pentru lucrările la reţele de utilităţi. Până vineri, 22 aprilie 2011, trebuie încheiată repararea carosabilului la toate cele 201 intervenţii pentru care constructorii nu au refăcut domeniul public după spargere, deoarece se vor sista lucrările pe perioada Sărbătorilor Pascale, fiind admise doar intervenţii de urgenţă.

Amenzile sucesive au ca scop atenţionarea firmelor care sparg carosabilul pentru lucrări de intervenţii la reţele de utilităţi asupra refacerii domeniului public în termen de cinci zile.

Viceprimar,
Sorin GRINDEANU

Lalelele din P-ţa Victoriei distruse




În această noapte, în jurul orelor 02.00, poliţiştii locali care patrulau în perimetrul P-ţei Victoria au depistat o persoană de sex masculin care rupea lalelele din rondoul amenajat în jurul lupoaicei.

Persoana a fost reţinută şi legitimată, pe numele lui V.G., în vârstă de 18 ani, cu domiciliul în sat Variaş, judeţ Timiş s-a întocmit proces verbal de sancţionare contravenţională în valoare de 2000 lei conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009.

Poliţia locală va înainta o adresă către Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara în care va solicita evaluarea prejudiciului şi formularea unei plângeri penale pe numele persoanei care a săvârşit fapta.

Consilier Nicoleta Popa
POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA

Informare privind văruirea arborilor

În această perioadă tot mai mulţi cetăţeni au cerut informaţii cu privire la văruirea trunchiurilor arborilor, dacă acest lucru este admis sau interzis în municipiul Timişoara, astfel că "potrivit HCL 371/2007, modificată prin HCL 206/2009, văruirea trunchiului arborilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei." Poliţia Locală atenţionează cetăţenii municipiului Timişoara să aibă în vedere aceste aspecte şi să respecte legislaţia în vigoare.

Conform precizărilor Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, această normă este necesară pentru protejarea arborilor. S-a constatat că ploile acide, in contact cu varul de pe trunchiul copacilor, provoacă uscarea arborilor.

Un alt aspect constatat în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate de Serviciul Protecţia Mediului este referitor la presărarea nisipului pe porţiunile recent asfaltate, lucru care poluează mediul.

Consilier Nicoleta Popa
POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA

Opera Română / TOSCA - Miercuri, 20 aprilie 2011, ora 19

Opera in trei acte.
Muzica: Giacomo Puccini Libretul: Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa

Conducerea muzicala DAVID CRESCENZI
Decoruri BORIS STOYNOV
Costume KRISZTINA NAGY
Concert maestri OVIDIU RUSU, CORINA MURGU
Maestru de cor LAURA MARE

D I S T R I B U T I A
Floria Tosca Dragana RADAKOVIČ
Mario Cavaradossi Calin BRATESCU (debut)
Scarpia Camil MARA
Angelotti Octavian VLAICU
Sacristanul Cristian RUDIC
Spoletta Cristian BALASESCU
Sciaronne Mircea Dan PETCU
Temnicerul Iulian Ioan IOSIP
Pastorul Crina VEZENTAN

Corul si orchestra Operei Nationale Romane Timisoara
Spectacol cantat integral in limba italiana si titrat in limba romana

Regia tehnica Hellen GANSER
Pregatirea muzicala Dragos ZAHARESCU, Angela BALICI
Sufleur Radu OLARIU

Festivalul – Concurs ,,LA CURŢILE DORULUI-EMILIA COMIŞEL”

Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş în
colaborare cu Consiliul Local al oraşului Făget şi Casa de Cultură Făget
organizează în data de 6 mai 2011 în oraşul Făget concursul de muzică populară
pentru copii şi tineri interpreţi de folclor ,,La Curţile Dorului-Emilia Comişel’’.
CONDIŢII DE PARTICIPARE :
Pot participa solişti vocali reprezentând toatezonele etnofolclorice, pe două
categorii de vârstă:
- copii cu vârstă între 7 – 11 ani
- tineri cu vârstă între 12 – 16 ani
Copii vor prezenta în concurs 2 piese autentice din zona etnofolclorică
reprezentată din care una fără acompaniament muzical.
Tinerii cu vârsta de peste 12 ani au obligaţia ca piesa fără acompaniament
muzical să fie doină sau baladă.Nu se pot înscrie în concurs cei care la ediţiile
precedente ale festivalului au câştigat marele premiu sau premiul I.
Concurenţii se pot înscrie până în data de 5 mai 2011 la Casa de Cultură din
Făget, tel. 0256/320306 sau la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, tel:
0256/435.158; fax: 0256/435.566
DESFĂŞURAREA CONCURSULUI :
Concurenţii se vor prezenta în data de 6 mai 2011, orele 1000 la Casa de Cultură
din Făget, unde va avea loc preselecţia. Vineri, 6 mai 2011 orele 1700 va avea loc pe scena Casei de Cultură din Făget spectacolul – concurs şi Gala Laureaţilor, finaliştii beneficiind de acompaniamentul Ansamblului ,,Bujorul’’.
ALTE CONDIŢII :
Transportul concurenţilor va fi asigurat de către instituţia care deleagă
concurentul, organizatorii obligându-se să suporte cazarea, şi masa(de prânz, cina)
concurenţilor selectaţi pentru spectacolul- concurs.
PREMIILE:
Organizatorii vor oferi premii corespunzătoare locurilor pe care le vor obţine
concurenţii astfel: Copii – Locul I-400 lei , Locul II-300 lei, Locul III-200; Tineri –
Locul I-500 lei, Locul II-400 lei, Locul III-300 lei.
Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la numărul de telefon
0256.435158 .

Primaria Faget
Primar Manager
Marcel Avram

CCAJTimis
CIPU CIPRIAN

Locuri de muncă disponibile în judeţul Timiş

1 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 administrator baze de date 213903 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 4 Pe perioada nedeterminata
2 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 administrator de retea de calculatoare 213902 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 3 Invatamant superior 5 Pe perioada nedeterminata
3 S.C. RUS SAVITAR S.R.L. 6326791 agent comercial 342101 Dumbravita, Str: Conac, nr:20, bl:, ap:, Tel:0256214960 3 Liceu teoretic 2 Pe perioada determinata
4 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 agent imobiliar (broker imobiliar) 341301 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 1 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
5 TOTAL WEST TRAINING & SECURITY SRL 14644796 agent securitate 516901 Timisoara, Str: Alsacia, nr:19, bl:, ap:, Tel:0256/494512 5 Liceu teoretic 2 Pe perioada nedeterminata
6 MENZIES AVIATION SRL 12911617 agent transporturi externe 422101 Ghiroda, Str: Aeroport, nr:2, bl:, ap:, Tel:0256/295902 1 Invatamant superior 0 Pe perioada determinata
7 S.C. S.I.R.B.I. S.R.L. 19028100 agent vanzari 341904 Timisoara,Pta Victoriei, nr:1, ap:17, Tel:0356/100838 1 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata
8 SYSTEMTRANS TECHNOTRADE SRL 9532001 agent vanzari 341904 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, Tel:0256/201190 1 Invatamant superior 2 Pe perioada determinata
9 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 agent vanzari 341904 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
10 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 alti arhitecti, ingineri si asimilati 214901 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 2 Pe perioada determinata
11 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 analist 213101 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 2 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
12 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 analist cumparari 241401 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
13 CENTRUL MEDICAL THEODOR SRL 18216873 asistent medical(s) 222908 Timisoara, Str: Mihali Teodor, nr:2, Tel:0256/436205 1 Scoala postliceala 0 Pe perioada nedeterminata
14 FRUMUSICA SRL 6632057 barman 512301 Timisoara, Str: Luiggi Galvani, nr:4, bl:, ap:, Tel:0729126792 1 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata
15 SC NEW LEOLIV SRL 28140411 coafor 514101 Timisoara, Str: Martir Nicoara Elena, nr:8, bl:, ap:1, Tel:0723791481 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
16 ROSI-ITA UNO SRL 8680697 confectioner articole din piele si inlocuitori 744202 Timisoara, Str: Sagului, nr:KM 8+700, bl:, ap:, Tel:0256213510 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
17 ROVIMEX SRL 1804534 confectioner imbracaminte din piele si inlocuitori, dupa comanda 743402 Timisoara, Str: Zola Emile, nr:36, bl:, ap:, Tel:0256/215879 2 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
18 GHIGOS INDUSTRI SRL 10305193 confectioner-asamblor articole din textile 828602 Timisoara, Str: Divizia 9 Cavalerie, nr:2A, bl:, ap:, Tel:211681 10 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata
19 S.C. RUS SAVITAR S.R.L. 6326791 confectioner-asamblor articole din textile 828602 Dumbravita, Str: Conac, nr:20, bl:, ap:, Tel:0256214960 4 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata
20 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 consultant in informatica 213104 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 2 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
21 MODA T.BRUNO SRL 2397983 croitor stantator piese incaltaminte 826605 Timisoara, Str: Gradinii, nr:56, bl:, ap:, Tel:0723035042 5 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
22 MODA T.BRUNO SRL 2397983 cusator piese din piele si inlocuitori 826607 Timisoara, Str: Gradinii, nr:56, bl:, ap:, Tel:0723035042 5 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
23 SPUMOTIM SA 2485786 cusator piese din piele si inlocuitori 826607 Timisoara, Str: Buziasului, nr:22, bl:, ap:, Tel:222091 20 Scoala profesionala 3 Pe perioada determinata
24 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 director magazin 121021 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 1 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
25 ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL 5567791 dulgher (exclusiv restaurator) 712401 Timisoara, Str: Lamiitei, nr:9, bl:, ap:, Tel:0256/246024 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
26 HUDULIN SRL 3689750 dulgher (exclusiv restaurator) 712401 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata
27 SC SMITHFIELD FERME SRL. 13427047 electrician de intretinere si reparatii 724507 Timisoara, Str: Cetatii, nr:7-9, bl:, ap:, Tel:278842 1 Liceu de specialitate 0 Pe perioada nedeterminata
28 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 electrician de intretinere si reparatii 724507 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 2 Liceu de specialitate 1 Pe perioada nedeterminata
29 ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL 5567791 electrician in constructii 713701 Timisoara, Str: Lamiitei, nr:9, bl:, ap:, Tel:0256/246024 1 Liceu de specialitate 1 Pe perioada determinata
30 PFA SCHIAVONE PIETRO 20723827 electrician in constructii 713701 Timisoara, Str:Marinescu, nr:1, bl:, ap:, Tel:0766378685 1 Liceu de specialitate 3 Pe perioada determinata
31 ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL 5567791 fierar betonist 712302 Timisoara, Str: Lamiitei, nr:9, bl:, ap:, Tel:0256/246024 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
32 HUDULIN SRL 3689750 fierar betonist 712302 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala generala 3 Pe perioada determinata
33 PASMATEX SA 1805190 inginer de cercetare in teh.chimica-textile,piele,blana,inloc. 252108 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
34 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 inginer de sistem in informatica 213901 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
35 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 inginer productie 214409 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 2 Pe perioada nedeterminata
36 MGI COUTIER ROM SRL 17411485 inginer/subinginer tehnolog prelucrari mecanice 214545 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5A, bl:, ap:, Tel:0256309555 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
37 U.M.T. SA 1822638 lacatus constructii metalice si navale 721407 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:7, bl:, ap:, Tel:300551 2 Scoala profesionala 4 Pe perioada nedeterminata
38 MET SRL 1835034 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: General Ion Dragalina, nr:36/ A, bl:, ap:, Tel:0256/493384 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
39 SC POPESCU INOX SRL 12885917 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Aristide Demetriad , nr:1\3, bl:, ap:, Tel:0723516833 2 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
40 CONFORT SA 1833467 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Enric Baader, nr:11, bl:, ap:, Tel:434575 8 Scoala profesionala 3 Pe perioada determinata
41 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 10 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
42 CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS SRL 11269196 lacatus mecanic 721410 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:9, bl:, ap:, Tel:0356/404249 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
43 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale 721424 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 5 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
44 ADRIDAVIA SRL 4481373 lacatus montator 721411 Timisoara, Str: Eneas1-48, nr:18, bl:, ap:, Tel:0744130066 3 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
45 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 logistician gestiune flux 241301 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 2 Invatamant superior 1 Pe perioada nedeterminata
46 SC REGENTION SRL 24218895 lucrator bucatarie (spalator vase mari) 913203 Timisoara, Str: Muzicescu 11,12-8,13-37,14-28, nr:103A, bl:, ap:, Tel:0256/480048 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
47 MARTIN GOURMET SRL 25605806 lucrator bucatarie (spalator vase mari) 913203 Timisoara, Str: Emanoil Ungureanu, nr:10, bl:, ap:, Tel:0724787743 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
48 MONDEX SA- SIBIU 2469071 lucrator comercial 522006 Timisoara, Calea Aradului, nr 56A(Magazinul Real), Tel:0269/223723 2 Liceu teoretic 0 Pe perioada nedeterminata
49 MC DONALD S SRL 6205722 lucrator comercial 522006 Timisoara, Str:Pta Victoriei, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/406065 5 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata
50 PASMATEX SA 1805190 maistru industriile textila, pielarie 316101 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Scoala de maistri 3 Pe perioada nedeterminata
51 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 manager proiect 241919 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 5 Pe perioada nedeterminata
52 AROMASQUE PARFUMS SRL 22309326 manipulant marfuri 933005 Satu Mare, Str: DRUM CAREI, nr:10, bl:12, ap:19, Tel:0729929846 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata
53 SC TURISM SI TRATAMENT AQVA SRL 1852159 manipulant marfuri 933005 Calacea, Str: Calacea, nr:126, bl:, ap:, Tel:0256379612 3 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata
54 BEGA REPARATII VAGOANE S.A. 11534462 masinist pod rulant 833302 Timisoara, Str: Garii, nr:2, bl:, ap:, Tel:493383 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
55 SC TURISM SI TRATAMENT AQVA SRL 1852159 mecanic agricol 723304 Calacea, Str: Calacea, nr:126, bl:, ap:, Tel:0256379612 1 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata
56 S.C. TODODENT SRL 21245160 medic stomatolog 222201 Timisoara, Str: Al.Odobescu, nr:9, Tel:0722438486 1 Invatamant superior 0 Pe perioada nedeterminata
57 SC POPESCU INOX SRL 12885917 montator subansamble 828701 Timisoara, Str: Aristide Demetriad ,nr:1\3, bl:, ap:, Tel:0723516833 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
58 HUDULIN SRL 3689750 mozaicar (exclusiv restaurator) 713203 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala profesionala 3 Pe perioada determinata
59 SC INTELMAN SRL 15202121 munc.necal.la demol.cladiri,zidarie,mozaic,faianta,gresie,parchet 931301 Timisoara, Str: Sagului, nr:191, bl:, ap:, Tel:0256/215024 3 Scoala generala 2 Pe perioada determinata
60 MODA TIM SA 1816962 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 20 Scoala generala 0 Pe perioada determinata
61 GHIGOS INDUSTRI SRL 10305193 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Timisoara, Str: Divizia 9 Cavalerie, nr:2A, bl:, ap:, Tel:211681 10 Scoala generala 0 Pe perioada determinata
62 MODA TIM SA 1816962 muncitor necalificat in industria confectiilor 932006 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 20 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata
63 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor 932007 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 10 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
64 SC POPESCU INOX SRL 12885917 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor 932007 Timisoara, Str: Aristide Demetriad , nr:1\3, bl:, ap:, Tel:0723516833 1 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata
65 SOC. COOP. ARTA DIVERSIONE 2487957 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Timisoara, Str: Regele Carol I, nr:5, bl:, ap:, Tel:0256/432240 3 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
66 MODA TIM SA 1816962 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 40 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
67 PASMATEX CONF INTERNATIONAL SA 11008832 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:493823 20 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
68 MODA TIM SA 1816962 operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice 826301 Chisoda, Str: Chisoda, nr:DN 59 KM 8+550 M STG, bl:, ap:, Tel:0256/499012; 40 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
69 SC URSUS BREWERIES SA 199095 operator fabricarea berii 827802 Timisoara, Str: Stefan cel Mare 1-55, nr:28, bl:, ap:, Tel:0356/404808 2 Scoala profesionala 0 Pe perioada determinata
70 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 operator la masini unelte cu comanda numerica 821112 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 10 Scoala generala 0 Pe perioada determinata
71 MGI COUTIER ROM SRL 17411485 operator prelucrare mase plastice 823203 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5A, bl:, ap:, Tel:0256309555 6 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata
72 SC REGENTION SRL 24218895 ospatar (chelner) 512302 Timisoara, Str: Muzicescu 11,12-8,13-37,14-28, nr:103A, bl:, ap:, Tel:0256/480048 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
73 ASURA SRL 23600926 ospatar (chelner) 512302 Timisoara, Str: Ranetti, nr:28, bl:, ap:, Tel:0721368562 1 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
74 FLABRIS 1823820 patiser 741203 Timisoara, Pta Badea Cartan, nr:3, Tel:0722619018 1 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata
75 DIRECTIA DE PRESTARI SERVICII 12397649 paznic 915204 Timisoara, Str: Regina Maria, nr:3, bl:, ap:, Tel:0256/494142 8 Scoala generala 0 Pe perioada nedeterminata
76 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 programator 213102 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
77 SC NABI INDUSTRY SRL 16321767 proiectant inginer electrotehnic 214310 Ciacova, Str: Tudor Vladimirescu, nr:125, bl:, ap:, Tel:0256399601 1 Invatamant superior 0 Pe perioada determinata
78 SC COMANDOR SRL 18310601 referent de specialitate marketing 244703 Timisoara, Str: Liviu Rebreanu , nr:33, Tel:0256/495281 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
79 S.C. KOMFORT S.R.L. 24446125 reprezentant comercial 341502 Loc.Biharia, Str: Muresului, nr:21,Jud.Bihor;Tel:0746234038 1 Liceu teoretic 1 Pe perioada determinata
80 COMANDOR INTERNATIONAL SRL 6470516 reprezentant tehnic comercial 341501 Timisoara, Str: Liviu Rebreanu 4-44, 21-57, nr:33, bl:, ap:, Tel:495281 2 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
81 FLEXTRONICS ROMANIA SRL 10608391 sef serviciu si asimilati 122947 Timisoara, Str: Torontalului, nr:DN6 Km5,7, bl:, ap:, Tel:303500 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
82 SC SMITHFIELD FERME SRL. 13427047 sofer autocamion/masina de mare tonaj 832401 Timisoara, Str: Cetatii, nr:7-9, bl:, ap:, Tel:278842 3 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
83 MGI COUTIER ROM SRL 17411485 specialist in domeniul calitatii 242301 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5A, bl:, ap:, Tel:0256309555 2 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
84 MGI COUTIER ROM SRL 17411485 specialist resurse umane 241216 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5A, bl:, ap:, Tel:0256309555 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
85 SC MECHANICAL SOLUTION SRL 23854924 strungar la masini de prelucrat in coordonate 722424 Mosnita Noua, Hala 12; ,jud.Timis,Tel:0762236300;0256/226659 1 Scoala profesionala 5 Pe perioada nedeterminata
86 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 strungar universal 722413 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 6 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
87 ADRIDAVIA SRL 4481373 sudor 721209 Timisoara, Str: Eneas1-48, nr:18, bl:, ap:, Tel:0744130066 3 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
88 U.M.T. SA 1822638 sudor in mediu protector 721208 Timisoara, Str: Avram Imbroane, nr:7, bl:, ap:, Tel:300551 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata
89 MET SRL 1835034 sudor manual cu flacara de gaze 721202 Timisoara, Str: General Ion Dragalina, nr:36/ A, bl:, ap:, Tel:0256/493384 1 Scoala profesionala 0 Pe perioada nedeterminata
90 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 taietor cu flacara (autogen) 721206 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 4 Scoala profesionala 1 Pe perioada determinata
91 MGI COUTIER ROM SRL 17411485 tehnician gestiune stoc 311909 Timisoara, Str: Stan Vidrighin, nr:5A, bl:, ap:, Tel:0256309555 1 Invatamant superior 3 Pe perioada nedeterminata
92 PASMATEX SA 1805190 tehnician in industria textila 316106 Timisoara, Str: Jiul, nr:2, bl:, ap:, Tel:490234 1 Liceu de specialitate 3 Pe perioada nedeterminata
93 SC COMANDOR SRL 18310601 tehnician pentru sisteme de detectie, supraveghere video, control acces 313210 Timisoara, Str: Liviu Rebreanu, nr:33, Tel:0256/495281 1 Liceu teoretic 1 Pe perioada nedeterminata
94 OLD CASTELL DESIGN PARQUET SRL 15130262 timplar mecanic la frezat si gaurit 824016 Timisoara, Str: Enric Baader, nr:4, bl:, ap:19, Tel:0721849246 2 Scoala profesionala 2 Pe perioada nedeterminata
95 SC G4S CASH SERVICES SRL 14715188 verificator bani 421107 Ghiroda,str.Caprioarei, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/219402 3 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata
96 SC MEGAFER SRL 15686439 vinzator 522004 Timisoara, Str: Arh. Duiliu Marcu, nr:, bl:116, ap:2, Tel:0256/275589 1 Liceu teoretic 0 Pe perioada determinata
97 SEMIR COMPANY SRL 2804540 vinzator 522004 Timisoara, Str: Naturii, nr:35, Tel:0722852598 1 Liceu teoretic 5 Pe perioada nedeterminata
98 FLABRIS 1823820 vinzator 522004 Timisoara, Pta Badea Cartan, nr:3, Tel:0722619018 1 Liceu teoretic 3 Pe perioada nedeterminata
99 MANPOWER ROMANIA SRL 15327494 vopsitor industrial 714104 Timisoara, Str: Nistrului, nr:1, bl:, ap:, Tel:0256/433167 1 Scoala generala 1 Pe perioada determinata
100 VALCONSTRUCT S.R.L. 14878517 zidar rosar-tencuitor 712205 Timisoara, Str: Glad 102-54, 71-49, nr:29 / A, bl:, ap:, Tel:0722205910 3 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata
101 FRUMUSICA SRL 6632057 zidar rosar-tencuitor 712205 Timisoara, Str: Luiggi Galvani, nr:4, bl:, ap:, Tel:0729126792 2 Scoala profesionala 1 Pe perioada nedeterminata
102 HUDULIN SRL 3689750 zidar rosar-tencuitor 712205 Timisoara, Str: Vega, nr:10, bl:, ap:, Tel:0722460617 1 Scoala profesionala 2 Pe perioada determinata
103 VALCONSTRUCT S.R.L. 14878517 zugrav, vopsitor 714102 Timisoara, Str: Glad 102-54, 71-49, nr:29 / A, bl:, ap:, Tel:0722205910 3 Scoala profesionala 3 Pe perioada nedeterminata

Filarmonica Banatul / Joi, 21 aprilie 2011, ora 19, Concert de Paşte

Concertul vocal-simfonic dedicat Sfintelor Paşti va avea loc în Joia Mare, 21 aprilie. Orchestra şi corul Filarmonicii „Banatul” vor interpreta, sub conducerea maestrului Gheorghe Costin, Concertul pentru pian şi orchestră nr.2, în do minor, op.18 de Sergei Rahmaninov şi Requiem op.48, pentru solişti, cor şi orchestră de Gabriel Fauré.
Cea mai îndrăgită lucrare a lui Rahmaninov este fără îndoială acest concert pentru pian, in do minor. Ca şi alte mari creaţii umane, el s-a născut din suferinţă. De ce a fost dedicat doctorului Nikolai Dahl, specialist în neuropsihiatrie? După eşecul de la premiera Simfoniei I, când a fost desfiinţat de critici, Rahmaninov se gândea să renunţe la compoziţie şi să se rezume la cariera de pianist solist. A intrat într-o depresie adâncă înecându-şi deziluziile în alcool. Salvarea a venit de la doctorul Dahl, care era şi muzician amator, unde Rahmaninov a fost încurajat să meargă de către familie. Între ianuarie şi aprilie 1900, a frecventat regulat şedinţele de tratament. Nu ştim dacă momentele de hipnoză, sau încurajările şi îmbărbătările acestui doctor specialist, iubitor de muzică, sau toate la un loc, l-au convins pe Rahmaninov că destinul lui este hărăzit compoziţiei. Povestirile spun că Dahl l-ar fi îndemnat să scrie un concert pentru pian, ceea ce a şi făcut. Succesul de la premiera integrală, din 27 octombrie 1901, a fost extraordinar. Era un dublu succes, compozitorul fiind şi solistul concertului. Când Dr. Dahl, fericit, l-a felicitat pentru concert, Rahmaninov i-a răspuns „acest concert este opera dumneavoastră”.

Joi îl vom asculta în interpretarea pianistului Mihai Ungureanu.

Requiemul pentru solişti, cor şi orchestră op. 48, de Gabriel Fauré, este cea mai cunoscută lucrare a maestrului francez. Motivele pentru care ar fi scris această lucrare sunt neclare. Unii muzicologi declară că ar fi compus Requiemul după moartea destul de apropiată a celor doi părinţi ai săi, alţii spun că el însuşi ar fi declarat că a scris lucrarea doar pentru plăcerea de a compune. Între 1887 şi 1900, Fauré a modificat lucrarea de mai multe ori, adăugându-i mereu părţi noi. Ultima versiune a fost refăcută şi orchestrată pentru un ansamblu mare, premiera având loc la 6 aprilie, 1900, sub conducerea lui Eugéne Ysaÿe. Versiunea pe care o vom asculta joi, 21 aprilie, în sala Capitol, are 7 părţi şi durează aproximativ 35 de minute. De la un capăt la altul Requiemul este străbătut de simţăminte umane şi încredere în odihna eternă. Nici o clipă nu întâlnim frica de moarte, ci o senină dorinţă de eliberare şi pace. Această minunată pagină muzicală a fost interpretată şi în 1924, ca ultim omagiu, la moartea creatorului ei.

În concertul Filarmonicii „Banatul” îşi vor da concursul soprana Alina Todea, baritonul Cristian Ardelean, orchestra simfonică şi corul „Ion Românu” pregătit de maestrul Iosif Todea.



Mircea Tătaru

Anunţ public privind "Amenajare strada Gladiolelor"

Municipiul Timişoara anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare de către ARPM Timişoara de a nu se efectua evaluarea impactului asupra mediului şi evaluarea adecvată în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul "Amenajare strada Gladiolelor" amplasat în localitatea Timişoara, str. Gladiolelor, jud. Timiş.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara, jud Timiş, localitatea Timişoara, str. Liviu Rebreanu nr.18-18A, în zilele de luni–joi între orele 08:00 – 16:30, vineri între orele 08:00 – 14:00, precum şi la următoarea adresă de internet http://arpmtm.anpm.ro– acorduri de mediu.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data 22.04.2011.

Anunţ public privind Modernizare trotuare în Municipiul Timişoara

Municipiul Timişoara anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectele: “Modernizare trotuare în Municipiul Timişoara - zona NV”, "Modernizare trotuare în Municipiul Timişoara - zona NE”, “Modernizare trotuare în Municipiul Timişoara - zona SV”, "Modernizare trotuare în Municipiul Timişoara - zona SE”.

Informaţiile privind proiectele propuse pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara, str. Liviu Rebreanu, nr.18-18A, Timişoara sau la adresa Primăriei Timişoara, Bv.C.D.Loga, nr.1, Timişoara, jud. Timiş, în zilele de luni-joi, între orele 08,00 – 16,30 şi vineri între orele 08,00 – 14,00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara.

Certificare ISO pentru sucursalele Aquatim

În luna aprilie, la Aquatim a avut loc un audit de recertificare al sistemului integrat de management, pentru reînnoirea certificatelor pentru Timişoara, Deta şi Jimbolia şi extinderea certificării la sucursalele nou preluate - Buziaş, Făget şi Sânnicolau Mare. Auditul, realizat de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii, a fost finalizat pozitiv, echipa de auditori exprimându-şi aprecierile vizavi de cunoaşterea cerinţelor din standardele de referinţă, în general şi de implicarea personalului de la sucursale în implementarea sistemului, în mod special.

Societatea Aquatim are implementat din anul 2005 un sistem de management integrat calitate (ISO 9001), mediu (ISO 14001), sănătate şi securitate ocupaţională (OHSAS 18001). Serviciul Calitate-mediu din cadrul societăţii realizezază în fiecare an un program de audituri interne, pentru a urmări funcţionarea sistemului de management integrat şi a aduce îmbunătăţiri acestuia, unde este cazul.

Orice organizaţie de succes trebuie să identifice şi să răspundă nevoilor clienţilor, respectiv angajaţilor săi, într-o manieră eficientă. Sistemul de management integrat implementat la Aquatim este un instrument care asigură menţinerea performanţelor şi capacităţii generale ale companiei şi totodată un angajament în vederea realizării calităţii.

Dr. ing. Ilie VLAICU
Director General

Efectivele Poliţiei Locale asigură măsuri de ordine cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Poliţiştii locali vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Timişoara în perimetrele locaşelor de cult atât cu ocazia Floriilor dar şi a Slujbei de Înviere împreună cu celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică.

Cu ocazia Slujbei de Florii poliţiştii locali vor fi prezenţi în perimetrele următoarelor biserici: Catedrala Mitropolitană, Biseriaca Ortodoxă Sârbă şi Vicariatul Sârb din P-ţa Unirii, Biserica Ortodoxă Sârbă din P-ţa Traian, Biserica Ortodoxă de pe str. Ştefan cel Mare, Biserica Ortodoxă-Complexul Studenţesc, Biserica Ortodoxă din P-ţa Dacia şi Biserica Ortodoxă de pe str. Taborului nr.20.

În noaptea Slujbei de Înviere a Domnului, efectivele Poliţiei Locale vor fi repartizate la Catedrala Mitropolitană, Biserica Regina Maria, Biserica Ortodoxă Militară şi Biserica Greco-Catolică din P-ţa 700, Biserica Ortodoxă P-ţa Badea Cârţan, Biseriaca Sârbă şi Vicariatul Sârb, Domul şi Episcopia Romano-Catolică din P-ţa Unirii, Biserica Ortodoxă Sârbă din P-ţa Traian, Biserica Ortodoxă din incinta Spitalului Victor Babeş, Biserica Ortodoxă Baader, Biserica Ortodoxă de pe str. Andrei Şaguna, Biserica Ortodoxă de pe str. Ştefan cel Mare, Biserica Ortodoxă-Complexul Studenţesc, Biserica Ortodoxă de pe str. Albac, Biserica Ortodoxă Mehala, Biserica Catolică Timişoara V, Biserica Ortodoxă Sârbească din P-ţa Avram Iancu, Biserica Ortodoxă din P-ţa Dacia, dar şi pe traseele pe care cetăţenii se deplasează spre şi dinspre lăcaşurile de cult, în sensul respectării ordinii şi liniştii publice, prevenirii furturilor şi comiterii de fapte cu violenţă în apropierea lăcaşelor de cult.

În această perioadă Poliţia Locală va asigura măsuri de ordine 24 din 24, cu un efectiv total 117 poliţişti locali .

Consilier Nicoleta Popa
POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA

"UPC - Alaturi de Varstnici si Copii cu ocazia Sarbatorilor Pascale"

În data de 20.04.2011, ora 11,00 la Sala de Consiliu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, se va desfăşura acţiunea "UPC - Alaturi de Varstnici si Copii cu ocazia Sarbatorilor Pascale"

Varstnicii Serviciului pentru Protecţia Sociala a Persoanelor Vârstnice şi copiii Centrului de zi "Sf. Nicolae" din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara - Consiliul Local al Municipiului Timisoara vor primi pachete cu alimente si dulciuri din partea
"Iepuraşului UPC". Cu această ocazie, copiii si varstnicii vor susţine un program artistic.

Mulţumim UPC ROMÂNIA SRL pentru ca de noua ani este alaturi de varstnici si copii, atat material cat si spirituial, in preajma Sarbatorilor Pascale!

Şef Serviciu pentru Protecţia Socială a Persoanelor Vârstnice
Maria CIURCAŞ

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Având în vedere faptul că principala cauză a accidentelor rutiere rezultate cu victime o constituie excesul de viteză şi viteza neadecvată, în perioada 18 - 24 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din Timiş organizează mai multe acţiuni sub egida Tispol, în cadrul cărora se va urmării respectarea regimului legal de viteză. Acest tip de acţiuni vor fi organizate zilnic, atât în municipiu cât şi pe drumurile judeţene şi naţionale care străbat judeţul Timiş.

La această acţiune vor participa poliţişti rutieri, fiind amplasate 19 aparate radar în sistem Cascadă, pe drumurile din judeţ unde sunt constatate în mod frecvent încălcări ale regimului de viteză, factor care contribuie la problema vătămărilor în traficul rutier.

Reamintim faptul că excesul de viteză şi viteza neadecvată este cel mai important factor care contribuie la problema vătămărilor în traficul rutier. Cu cât viteza este mai mare, cu atât distanţa necesară pentru oprire este mai mare, crescând astfel riscul de accident.

Scurt istoric

Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către forţele de poliţie rutieră din Europa în efortul de perfecţionare a modului de aplicarea legislaţiilor rutiere în încercarea de reducere a ratei de victimizare . Lucrând împreună dar şi acţionând pe baza experienţei se poate ajunge la o mai bună abordare a obiectivelor propuse. Un plus de eficienţă se obţine dacă impunerea legii se face pe baza analizei informaţiilor şi a rezultatelor cercetării în domeniu.

TISPOL, organizaţie subvenţionată şi monitorizată de către Directoratul General pentru Transporturi şi Energie( DGVll) al Comisiei Europene are sediul central şi secretariatul la Londra şi , este formată din Consiliul şi Grupul Operaţional.

Consiliu TISPOL reprezintă nivelul decizional al organizaţiei fiind format din şefii poliţiilor rutiere naţionale din cadrul statelor membre, în timp ce Grupul Operaţional este format din poliţişti din sfera muncii de execuţie.

Poliţia Rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române, a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând cu anul 2003.

TISPOL şi forţele de poliţie rutieră din Europa acţionează împreună pentru reducere costurilor societăţii cauzate de cei 43.000 de morţi şi 3,5 milioane de răniţi înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene, Scopul lor atât la nivel naţional cât şi European îl constituie creşterea eficienţei acţiunilor de impunere a legii.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş

CFR Călători: Trenuri şi vagoane suplimentate în perioada Sărbătorilor Pascale

Opt trenuri vor fi introduse în circulaţie pe cele mai utilizate rute, pentru preluarea călătorilor în perioada Sărbătorilor Pascale, în timp ce pentru cele mai solicitate destinaţii trenurile de călători vor fi suplimentate cu 40 de vagoane, informează CFR Călători.
Astfel, în perioada 22 - 25 aprilie, pentru adaptarea capacităţii de transport la traficul de călători estimat cu prilejul Sărbători de Paşti, în programul de circulaţie se vor efectua unele modificări, potrivit companiei.

Trenuri care vor circula suplimentar în 25 aprilie sunt:

trenul R 798 Craiova - Bucureşti Nord

trenul Acc 1572 Galaţi - Bucureşti Nord

trenul Acc 1858 Vatra Dornei Băi Hc - Iaşi

trenul Acc 1859 Iaşi - Vatra Dornei Băi Hc

trenul Acc 11652 Suceava Nord - Bucureşti Nord

În zilele de 21, 22 şi 25 aprilie, vor circula în plus:

trenul Acc 11655 Bucureşti Nord - Bacău

trenul Acc 11656 Bacău - Bucureşti Nord

În 21/22 şi 22/23 aprilie vor circula suplimentar trenul R 11661 Bucureşti Nord - Iaşi.

În perioada 21 - 26 aprilie, trenurile de călători cele mai solicitate vor fi suplimentate zilnic cu peste 40 de vagoane, pe cele mai importante rute cu plecare din Bucureşti Nord către Timişoara, Craiova, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Braşov, Oradea, Cluj Napoca, Deva, Târgu Mureş, Sighetu Marmaţiei, Suceava, Piatra Neamţ, Bacău, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi retur.

În zilele de 23, 24 şi 25 aprilie, când traficul de călători se va diminua, vor fi anulate unele trenuri de rang superior, precum şi unele trenuri personale regionale, acestea din urmă urmând să fie comunicate la nivel local. Zeci de trenuri nu vor circula în perioada amintită.

În ceea ce priveşte programul agenţiilor de voiaj CFR, acestea vor fi închise în 24 şi 25 aprilie.

CFR precizează că la 1 aprilie s-a redeschis agenţia de voiaj CFR din Eforie Nord, având program de lucru cu publicul de luni - vineri, între orele 8.30 şi 16.00.