FUNDAȚIA ȘCOALA DE AFACERI ȘI MESERII TIMIȘOARA, în parteneriat cu AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ TIMIȘ, are plăcerea de a vă invita la conferința de presă intermediară de prezentare a rezultatelor proiectului ”Set integrat de măsuri active de ocupare pentru 150 de şomeri şi persoane inactive în judeţul Timiş”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritară. 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare” (POSDRU/103/5.1/G/80628) - Investeşte în oameni!.
Proiectul pune accent pe creşterea oportunităţilor în participarea la piaţa muncii pentru persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în cautarea unui loc de muncă, prin metode inovative şi integrate de evaluare, testare, consiliere, educaţie nonformală, formare profesională, mediere şi plasare. Proiectul asigură calitatea intervenţiei prin furnizarea unui model eficient de intervenţie individuală integrată menită să asigure facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, indemnizaţi şi neindemnizaţi, şi a persoanelor inactive.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 150 de persoane inactive, şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, printr-un set integrat de activităţi de identificare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională şi plasare. Participanţii la proiect vor beneficiază de un plan individualizat cu implicarea activă a beneficiarilor în toate fazele de evaluare şi intervenţie.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Facilitarea accesului a 150 de persoane inactive sau şomeri la activităţi integrate de inserţie / reinserţie pe piaţa forţei de muncă
- Participarea a 120 de persoane inactive sau șomeri la cursurile de formare profesională continuă
- Calificarea a 100 de persoane inactive sau şomeri în domeniile electric, construcţii şi servicii (vânzări) cu calificări de nivel 1 şi 2
- Instruirea a 56 de persoane inactive sau şomeri în domeniul ITC – cursuri de iniţiere operator calculator electronic și rețele – ca element suplimentar de competenţa calificării.
- Angajarea a cel putin 10 persoane în perioada de desfăşurare a proiectului
- Angajarea a cel putin 20 de persoane în decurs de 6 luni de la terminarea proiectului
Proiectul se desfăsoara pe o perioadă de 16 luni (ianuarie 2011-aprilie 2012), în Timișoara, la sediul Școlii de Afaceri și Meserii și cel al AJOFM Timiş, iar beneficiarii vor fi șomeri indemnizați și neindemnizați, persoane inactive din Timișoara și zona rurală a județului Timiș.
Conferința de presă va avea loc în data de marti, 25 octombrie, începand cu ora 11.00, la Casa Tineretului din Timișoara și sunt invitați atât reprezentanți ai presei, cât și reprezentanți ai grupului țintă al proiectului. Scopul conferinței de presă este prezentarea stadiului de implementare a proiectului, precum și prezentarea opiniilor beneficiarilor asupra elementelor proiectului.
Relaţii suplimenare: dl ZAHARIA CIUCUR, manager proiect, Timişoara, Str. Arieş nr. 19, tel./fax 0256 483144; 0769 060 800, e-mail: office@fsam.ro, site: www.fsam.ro.