marți, 19 aprilie 2011

BULETIN INFORMATIV / Poliţía Judeţúlui Timiş

1. Depistat de poliţişti în timp ce a condus un autoturism având valabilitatea plăcuţelor cu numere de înmatriculare expirată
Poliţiştii l-au depistat în data de 18.04.2011, ora 10. 30, pe P. S. Silviu, de 22 de ani, domiciliat în comuna Ştiuca, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe strada A. C. Popovici din municipiul Lugoj, iar din verificările efectuate s-a constatat că valabilitatea plăcuţelor cu numere de înmatriculare este expirată.

În această cauză poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a fi înmatriculat în circulaţie' , faptă prevăzută şi pedepsită de art.85 alin.1 din O.U.G 195/2002 Republicată.

2. A efectuat manevra de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu un moped

În data de 18.04.2011, în jurul orelor 10.50, I. Petru , din localitatea Moraviţa, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară în raza de acţiune a indicatorului ,, depăşirea interzisă '' a unui moped condus de numitul Dan I., care circula în aceeaşi direcţie de mers.

Conducătorul mopedului a efectuat manevra de viraj spre stânga şi a intrat în coliziune cu autoturismul, iar în urma coliziunii a rezultat rănirea celor doi conducători auto.

Poliţiştii au întocmit pe numele lui I. Petru dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetările continuă.

3. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru că a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere

Poliţiştii lugojeni l-au depistat , în data de 18.04.2011, ora 22.35, pe L. A. Vasile, de 22 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Cloşca din localitate fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, conform art.86 alin.1 din O.U.G 195/2002 republicată.

4. Cercetat penal de poliţişti după ce a sustras cablu dintr-o magazie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget, cu ocazia activităţilor privind combaterea infracţionalităţii pe raza oraşului, l-au depistat pe numitul Florin D. de 19 ani, din oraşul Făget, care a pătruns prin efracţie în magazia unui cetăţean, de unde a sustras un cablu electric, în valoare de circa 200 lei.

Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului particular, prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 lit.' g', 'i' Codul Penal.

5. Sancţionat de poliţişti pentru că transporta material lemnos fără documente de provenienţă

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget şi Postului de Poliţie Pietroasa, cu ocazia activităţilor desfăşurate privind combaterea transporturilor ilegale de material lemnos, l-au depistat pe numitul Aurel Z., de 31 ani, din comuna Curtea, judeţul Timiş, în timp ce transporta cu tractorul, cantitatea de 3 mc material lemnos, fără documente de provenienţă.

În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 lei, conform art.19 lit.'e' din Legea 171/2010.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş