duminică, 17 aprilie 2011

SCUTIRI MEDICALE CONTRAFĂCUTE

Au prezentat, pentru motivarea absenţelor, scutiri false şi acum sunt cercetaţi de poliţişti.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti timişeni, într-un dosar penal privind falsificarea de scutiri medicale, poliţiştii din Jimbolia au identificat trei elevi suspecţi de fals material în înscrisuri oficiale.
G.C., L.M. şi B.A., cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, toţi trei din Jimbolia, s-a prezentat la medicul de familie de unde a obţinut adeverinţe medicale (scutiri), valabile pentru o anumită perioadă, pe care ulterior au modificat cu pixul, prelungit astfel perioadele de valabilitate.
Celor trei le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
Reamintim faptul că, în urma unor verificări şi investigaţii efectuate de poliţişti, la sfârşitul lunii martie a.c., s-a identificau un alt tânăr care a contrafăcut mai multe scutiri medicale, pentru a-şi motiva absenţele efectuate la cursuri, în persoana lui L.R., de 16 ani, din Jimbolia, judeţul Timiş.
Elevul a contrafăcut 21 de formulare de 'scutiri medicale', prin aplicarea antetului şi parafei medicului false, cu ajutorul calculatorului personal, iar la rubricile din formular a completat personal datele.
Ulterior, le-a predat dirigintelui pentru motivarea absenţelor atât pentru el, cât şi pentru alţi colegi.
SURSA: IPJ TIMIŞ Persoana de contact : Subinspector de poliţie Emil ANDREI
Nr .707 din data 17 aprilie 2011