miercuri, 20 aprilie 2011

Poliţiştii au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale

Poliţiştii timişeni, împreună cu comisarii Gărzii Financiare şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu, au desfăşurat o nouă acţiune având drept scop combaterea activităţilor de evaziune fiscală.

În dimineaţa zilei de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I., împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului ai Direcţiei de Sănătate Publică au organizat şi desfăşurat o acţiune de amploare la o locaţie unde aveau puncte de lucru peste 30 de societăţi comerciale.

Scopul acestei acţiuni a fost combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare dar şi protejarea populaţiei împotriva unor acţiuni ilicite de comerţ.

În acest sens, s-au efectuat verificări pe linia combaterii ilegalităţilor ce se comit in legătură achiziţionarea, comercializarea şi transportul produselor alimentare şi nealimentare.

În urma desfăşurării acţiunii, au fost controlate peste 30 de societăţi comerciale care îşi desfăşurau activitatea în locaţia respectivă, fiind aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri ( produse alimentare şi nealimentare) în valoare de 24.570 de lei.

La o societate comercială, în urma controlului de specialitate efectuat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

Reprezentanţii unei societăţi comerciale au sancţionaţi de comisarii Gărzii Financiare cu amendă în valoare de 33.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, totodată fiind dispusă şi suspendarea activităţii societăţii respective şi confiscarea sumei de 960 de lei în numerar.

De asemenea inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au aplicat reprezentanţilor aceleiaşi societăţi comerciale o amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale de igienă şi sănătate publică.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare şi vor avea drept scop protejarea populaţiei de activităţile comerciale ilicite precum şi identificarea agenţilor economici care produc, transportă sau comercializează produse accizabile, produse alimentare şi nealimentare, produse de morărit şi panificaţie şi se sustrag la plata impozitelor şi taxelor aferente bugetului consolidat al statului.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş