miercuri, 20 aprilie 2011

Prinşi în timp ce au sustras bunuri dintr-o casă în construcţie

În data de 19.04.2011, în jurul orelor 03.45, poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul unui apel 112, despre faptul că pe strada Orhidea, din Timişoara, au fost reţinute două persoane care sustrăgeau bunuri dintr-o casă în construcţie.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie împreună cu o patrulă de jandarmi, care au identificat cele două persoane ca fiind Viorel H., de 46 ani, din comuna Groşii Ţibleşului, judeţul Maramureşului şi Petrică U., de 52 ani, din Timişoara.

Cele două persoane au fost conduse la sediul poliţiei şi audiaţi, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a emis mandate de arestare pe numele lui Viorel H., pe o perioadă de 29 zile.

Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

2. Cercetat penal de poliţişti după ce a sustras combustibil

În data de 19.04.2011, orele 05.15, pe DJ 693 B, poliţiştii l-au depistat pe D. Mircea, din localitatea Petroman, judeţul Timiş, după ce a sustras motorină din incinta unei societăţi comerciale, unde acesta este angajat pe post de mecanic.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

3. Poliţiştii au depistat şi reţinut o persoană urmărită în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

În data de 19.04.2011, poliţiştii Postului de Poliţie Jamu Mare, împreună cu cei de la Deta, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Jamu Mare, a fost identificat Pavel F., de 31 ani, din Jamu Mare, judeţul Timiş.

Acesta poseda mandat de executare a pedepsei închisorii eliberat de Judecătoria Deta pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Cel în cauză a fost reţinut şi depus în arestul I.P.J. Timiş.

4. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în urma unui incident rutier

În data de 19.04.2010, în jurul orei 20.00, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că pe strada Zefirului, din Timişoara a avut loc un incident rutier în urmă căruia o minoră în vârstă de cinci ani a fost rănită.

În urma incidentului rutier, rudele minorei rănite au încercat să agreseze persoanele implicate în eveniment, fapt pentru care poliţiştii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi au condus persoanele implicate la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor.

La faţa locului a sosit şi un echipaj de la brigada mobila a jandarmeriei care a aplicat o sancţiune contravenţională.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş