vineri, 15 aprilie 2011

Cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional

Televiziunea Română, prin intermediul studioului TVR Timişoara, împreună cu CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa – organizează, în perioada 5-7 mai 2011, la Timişoara, cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Aceasta este cea mai importantă întâlnire anuală a asociaţiei.
Este pentru a doua oară când TVR organizează acest eveniment, după ce, în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă CIRCOM desfăşurată într-o ţară din Europa de Est. Printre televiziunile care au mai organizat această conferinţă de-a lungul anilor se numără BBC, RAI, France 3, ARD.
Desfăşurată sub tema „Mai multă calitate, mai puţini bani” (“Doing It Better, Spending Less”), conferinţa de la Timişoara va aduce în prim-plan probleme presante pentru serviciile regionale de televiziune, cum ar fi: menţinerea standardelor de calitate de producţie în condiţiile bugetelor reduse; beneficiile coproducţiilor şi ale schimbului de programe; promovarea eficientă a programelor, în special prin intermediul reţelelor sociale.
„TVR îşi propune să devină un spaţiu de dezbatere care să angreneze atât societatea civilă şi publicul, cât şi profesionişti ai industriei media”, a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR.
„Dialogul şi schimbul de idei cu alte staţii din Europa nu pot reprezenta decât un pas înainte în acest demers. Îmi doresc ca, la această conferinţă, să găsim soluţii concrete de colaborare, dar şi studii de caz prin care să putem creşte calitatea producţiilor, în condiţiile actuale de piaţă. Ceea ce este, în final, în beneficiul publicului telespectator.”, a adăugat Lăzescu.
Conferinţa de la Timişoara va reuni dezbateri, workshopuri, sesiuni de traininguri, prilejuind schimburi de opinii şi experienţă între profesioniştii mai multor televiziuni europene, membre ale CIRCOM. Vor participa la conferinţă atât manageri de televiziune, cât şi traineri şi jurnalişti.
TVR a început un proces de redefinire a rolului de serviciu public de televiziune. Astfel, TVR îşi propune să crească, pe termen lung, calitatea producţiilor şi a dialogului cu publicul şi să devină un reper în materie de jurnalism responsabil.
Anual, asociaţia premiază cele mai bune producţii regionale. De-a lungul anilor, Televiziunea Română a câştigat mai multe distincţii CIRCOM Regional.