vineri, 15 aprilie 2011

"PATRULA DE RECICLARE"






Primăria Municipiului Timişoara împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare "RoRec" şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş organizează în perioada 15 aprilie - 30 mai  2011 o amplă campanie de  educaţie ecologică - "PATRULA DE RECICLARE".

Această iniţiativă pentru educaţie ecologică şi comportament etic este un proiect pilot, care se va derula în unităţile de învăţământ pre-universitar din Municipiul Timişoara, focusat pe  modul de reciclare a deşeurilor electrice, electrocasnice, bateriilor şi acumulatorilor portabili.. Această campanie are ca şi obiectiv declarat conştientizarea copiilor şi tinerilor asupra efectelor gestionării incorecte a acestor deşeuri asupra mediului înconjurător şi responsabilizarea  în scopul adoptării unui comportament civic, ecologic.

Programul va fi lansat în Municipiul Timişoara în toate unităţile de învăţământ, iar ceremonia de confirmare a membrilor Patrulei de reciclare va avea loc în jurul zilei de 5 Iunie - Ziua Mondială a Mediului.  Proiectul "PATRULA DE RECICLARE"  îşi propune:
  • Să ofere un sistem de colectare DEEE accesibil;
  • Să stimuleze obiceiul de colectare selectivă a acestor deşeuri;
  • Să ajute elevii să înţeleagă o parte din cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acesteia depinde de fiecare  cetăţean;
  • Să genereze o schimbare de atitudine, să stimuleze mândria locală şi dorinţa de a contribui la  viaţa într-un mediu urban mai curat.
Pentru reuşita campaniei, se va acorda o atenţie deosebită comunicării cu profesorii coordonatori a activităţilor ecologice din fiecare  unitate de învăţământ. În acest scop, în ziua de luni, 18 aprilie 2011, între orele 10.00-12.00 va avea loc în Sala Consiliului Local al Municipiului Timişoara, B-dul C.D. Loga nr.1, prezentarea proiectului pentru  profesorii coordonatori, realizată de către Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec” şi consilierii Direcţiei de Mediu a Municipiului Timişoara, urmărindu-se prezentarea detaliilor activităţilor, materialelor informative pregătite (broşuri, CD) şi a kit-ului de colectare care va fi instalat în fiecare unitate de învăţământ.

Invităm pe această cale toţi profesorii coordonatori ale activităţilor de educaţie ecologică din  toate unităţile de învăţământ din municipiul Timişoara în ziua de luni, 18 aprilie 2011, la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, B-dul C.D. Loga nr. 1, începând cu orele 10.00, în vederea participării la prezentarea proiectului "PATRULA DE RECICLARE".

Pentru informaţii suplimentare,
Asociatia "RoRec"- Andreea Idriceanu Calev - Communication Manager
E-mail: andreea.idriceanu@rorec.ro / andreeaidriceanu@gmail.com
Mobil: 0728 22 22 32

Ionel Hornea - Reprezentant zonal
E-mail: ionel.hornea@rorec.ro
Mobil: 0728 22 22 34

Primăria Municipiului Timişoara- Direcţia de Mediu
Biroul  Gestiune Deşeuri – 0256-408495 şi Serviciul Avize Mediu Urban – 0256-408451