vineri, 4 noiembrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Accident rutier produs pe fondul consumului de alcool

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 571 C în după-amiaza zilei de 02.11.2011.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că în timp ce O.MARIAN, de 40 de ani, conducea un autoturism din direcţia Ciclova Română spre Oraviţa, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul vehiculului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-o râpă.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care se afla singur în maşină, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc Oraviţa unde i-au fost acordate îngrijiri medicale fără a rămâne internat.
Testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a indicat o concentraţie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Alcool pe două roţi

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în seara zilei de 02.11.2011 pe raza municipiului Caransebeş în care a fost implicat un biciclist.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că T.PETRU, în vârstă de 56 de ani, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Mihai Viteazu, la intersecţia cu strada Ardealului a virat stânga pentru a urca pe trotuarul pietonal, însă s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.
În urma accidentului biciclistul a fost rănit uşor, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat internarea.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Patru infracţiuni şi un dosar penal

În noaptea de 02/03.11.2011, în jurul orelor 03.00, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DC 2, în urma căruia o persoană a fost rănită.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat în urma cercetărilor că C.NICOLAE, de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 2 Marga spre DN 68 din cauza lipsei de experienţă şi a consumului de alcool, într-o curbă la stânga a pătruns pe contrasens şi a întrat în coliziune cu un copac.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului B.IOSIF, în vârstă de 34 de ani, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu unde a rămas sub supraveghere medicală.
După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior de poliţişti pe raza localităţii Marga.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul care a condus autoturismul nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot verificările au scos la iveală că maşina a fost sustrasă de pe raza localităţii Marga.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.