luni, 7 noiembrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

Fără permis

În data de 06.11.2011, în jurul orei 14.40, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe B-dul Eroilor de la Tisa, din Timişoara, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au oprit în trafic un autoturism al cărui conducător, K. Andrei, de 25 de ani, din Timişoara, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie. În urma verificărilor s-a mai stabilit că plăcuţele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism nu existau în baza de date. Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, precum şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu numere de înmatriculare false.

În noaptea de 05/06.11.2011, în jurul orei 00.20, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au oprit pe B-dul Iosif Bulbuca,din Timişoara un autoturism condus de S. SERGIU, de 22 de ani, din Timişoara.
În urma verificării în baza de date, s-a constatat că S. SERGIU, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, motiv pentru care i s-au întocmit acte de constatare pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

Autoturisme cu ţigări

În data de 06 noiembrie 2011, poliţiştii din cadrul Politiei Oraşului Deta au depistat mai mulţi conducători auto care transportau în autoturisme mai multe pachete de ţigări de provenienţă Serbia. Astfel în jurul orei 16.30, au oprit pentru control în localitatea Denta, un autoturism condus de D. IOAN, de 40 de ani, din Moraviţa. În urma controlului efectuat au fost găsite 490 pachete de ţigări, cu timbru Serbia, fără a avea documente de provenienţă a mărfii.
În jurul orei 19.30 poliţiştii au oprit în aceeaşi localitate un alt autoturism în interiorul căruia se aflau 100 de pachete de ţigări, a căror provenienţă conducătorul G. A. RELU, de 42 de ani, din Denta nu a putut-o justifica.
Puţin mai târziu, în jurul orei 21.30 a fost depistat pe raza localităţii Moraviţa, un autoturism condus de R. MARIA, de 34 de ani, din comuna Forotic, judeţul Caraş-Severin. În urma controlului interiorului autoturismului pasagerul din autoturism R. PETRU, de 53 de ani, din aceeaşi localitate a declarat că deţine asupra sa 80 de pachete de ţigări, cu timbru de Serbia, fără a avea documente de provenienţă a mărfii.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi urmează să fie predate Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale, urmând să fie aplicate sancţiuni contravenţionale persoanelor care deţineau ţigările cu amenzi între 20.000-100.000 de lei.

Tentativă la tâlhărie şi port ilegal de cuţit

Instanţa a emis pe numele lui D. LUCIAN, de 30 de ani, din Pietroasele, judeţul Buzău un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de tâlhărie şi portul fără drept al unui cuţit.
Bărbatul a fost depistat pe strada Arhitect Victor Vlad, din Timişoara, în timp ce încerca să desprindă radiatorul unui autoturism după ce forţase capota.
Cercetările vor continua în dosarul de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de tâlhărie şi portul ilegal al cuţitului deoarece suspectul a ameninţat cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, cei doi martori care l-au surprins în timp ce încerca să sustragă radiatorul.

Numere false

Deşi era neînmatriculat, i-a montat propriului autoturism numere false pentru a circula pe drumurile publice În data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 00.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Boldur au depistat în trafic pe M. K. EMERIC, din Lugoj, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că autoturismul este neînmatriculat iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare care era montate erau false.
Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare.

Motocicleta furata

Poliţiştii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Periam, l-au depistat în jurul orei 16:00, pe M. C. IOAN, de 31 de ani, din Periam, conducând pe drum public o motocicletă care avea montată o plăcuţă cu numărul de Italia fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. În urma verificărilor s-a stabilit că numărul de înmatriculare a fost atribuit unei alte motociclete care figura ca fiind furată din data de 21.03.2005.
Conducătorului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale a suspectului precum şi pentru a stabili împrejurările în care plăcuţele cu numerele de înmatriculare au ajuns în posesia acestuia.