duminică, 13 noiembrie 2011

Timis / A vrut să facă curat dar a dat foc acoperişului unei hale

În data de 12.11.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Jebel au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă, în jurul orei 12.05, de către N. Felician, din Jebel, despre faptul că a izbucnit un incendiu la o hală de la o fermă situată la intrarea în localitate.
În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat l-a faţa locului unde au constatat că incendiul a izbucnit la o hala dezafectată şi acoperită cu plăci din azbociment.
Din declaraţia celui care a anunţat incendiul a rezultat că în jurul orei 11.40 a efectuat igienizarea terenului situat lângă hală, a strâns vegetaţia uscată si i-a dat foc, apoi din cauza schimbării direcţiei curenţilor de aer, focul s-a extins la acoperişul halei care a ars în proporţie de 60%.
Prejudiciul cauzat în urma arderii acoperişului este de aproximativ 3.000 lei.
Din verificările efectuate s-a stabilit ca hala aparţine unei societăţi al cărei proprietar este un cetăţean italian, iar N. Felician a intrat în incinta halei cu acordul proprietarului pentru igienizare având drept să o folosească în interes propriu.
La faţa locului s-au deplasat şi pompierii militari din cadrul ISU Banat- Timişoara care au procedat la stingerea incendiului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.