duminică, 6 noiembrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Doi şi amândoi la fel
Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unor autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în noaptea de 4/5.11.2011.

G.VLAD, de 21 de ani, a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenţei din Reşiţa. La testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a rezultat o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aproximativ două ore un bărbat a fost oprit de poliţişti pentru control pe strada Primăverii din Reşiţa. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduşi la Spitalul Judeţean Reşiţa unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.



Pieton indisciplinat

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe Calea Caransebeşului din Reşiţa şi soldat cu rănirea unui pieton.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că în timp ce D.DUMITRU, în vârstă de 70 de ani, conducea un autoturism, l-a acroşat pe C.COSTEL, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale fără a rămâne internat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.



Traversare neregulamentară pe DN 6

În seara zilei de 05.11.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 6 şi soldat cu o victimă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce P.IUSTINA, de 19 ani, conducea din direcţia Lugoj spre Caransebeş un autoturism, l-a acroşat pe R.ION, în vârstă de 34 de ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar pietonului i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.



Controlul şi dosarul

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată în cursul nopţii de 5/6.11.2011, pe raza municipiului Reşiţa a fost oprit pentru control un autoturism.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către F.MARTIN, în vârstă de 23 de ani, iar la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia a rezultat o concentraţie de 0,45 mg\l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.