joi, 10 noiembrie 2011

Timisoara / Ilie Sarbu: Romania, sub presiunea coruptiei generalizate

În urmă cu câteva săptămâni, am anunţat falimentul Partidului Democrat Liberal, o formaţiune zdrobită de lăcomia, abuzurile şi incompetenţa propriilor lideri. Arestarea primarului Sorin Apostu nu reprezintă altceva decât vârful iceberg-ului corupţiei generalizate care a cuprins ţara. Omul de casă al premierului Emil Boc este implicat într-un dosar de luare de mită, iar unele detalii frizează ridicolul. Iată că am aflat cine le cumpără haine sau bilete de avion liderilor PDL din teritoriu şi cum se obţin contracte din bani publici.
Ceea ce se întâmplă la Cluj nu este o excepţie. Şi alte cazuri demonstrează nivelul fără precedent al corupţiei:
o Recentul caz de la Timişoara, în care şefa ITM se folosea de funcţie pentru a strânge bani la partid, împreună cu secretarul executiv al PDL Timiş;
o Şeful ANOFM, Silviu Bian, care lua mită cu sacoşa;
o Fostul primar din Râmnicu Vâlcea sau cel al Craiovei;
o Fostul ministru Ioan Botiş, care folosea fondurile europene în interesul familiei.
Aici am mai putea adăuga şi cazul directorului Registrului Auto Român Timiş, Dorin Cândea, condamnat definitiv în urmă cu câţiva ani pentru ilegalităţi în domeniul înregistrării unor autoturisme şi „uns” şef RAR de către PDL.
Niciodată în România instituţiile statului nu au fost atât de afectate de corupţie, care este combinată cu o crasă incompetenţă, rea-credinţă şi multă prostie.

10.11.2011

Senator Ilie Sârbu,
Lider al Grupului Parlamentar al PSD