duminică, 13 noiembrie 2011

Timisoara / Evenimente rutiere

Deşi a consumat alcool, a sunat la 112

În data de 12 noiembrie 2011, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi prin apelul de urgentă de către D. M. Florin, de 24 de ani, din Timişoara, cu privire la faptul că se află în urmărirea unui autoturism cu care a fost implicat într-un incident minor în trafic.
Echipajele de poliţie din cadrul Secţiei 2 împreună cu poliţiştii rutieri au procedat la oprirea autoturismului respectiv pe strada Mehadia din Timişoara, constatând că acesta era condus de I. V. Mihail.
Totodată, conducătorul auto D. M. Florin a declarat verbal poliţiştilor că a consumat alcool înainte de a se urca la volan, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit doar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Autoturism neînmatriculat cu numere false

În data de 11noiembrie a.c, în jurul orei 23.50, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Politie Rurală Deta, l-au depistat în trafic pe D.C.CRISTIAN, de 19 ani, din comuna Jamu-Mare, în timp ce conducea un autoturism pe o strada din localitatea Jamu Mare.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi autoturismul este neînmatriculat iar numărul este fals.
Conducătorului auto i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de către o persoană care nu posedă permis de conducere.