duminică, 13 noiembrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Atenţie la drumul cu denivelări!

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN57, între localităţile Răcăşdia şi Nicolinţ în după-amiaza zilei de 11.11.2011.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că M.GHEORGHE, de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind cu denivelări, a pierdut controlul autoturismului şi s-a izbit de un copac.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oraviţa unde a rămas internat. Bărbatului i-a fost recoltată şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturism se mai afla un bărbat pe locul din dreapta - faţă, dar care nu a suferit vătămări corporale.

În momentul producerii evenimentului cei doi purtau centurile de siguranţă.


Conducătorul unui moped a fost rănit uşor

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier săvârşit în dimineaţa zilei de 12.11.2011, pe raza localităţii Bucoşniţa, în care a fost implicat un moped.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce E.GHEORGHE, în vârstă de 58 de ani, conducea un moped din direcţia Petroşniţa spre Slatina Timiş, fără a poseda permis de conducere sau să fi urmat cursul de legislaţie rutieră, a lovit un porc pe care nu l-a putut evita şi a căzut pe carosabil.

În momentul producerii accidentului bărbatul se afla singur pe moped şi nu purta casca de protecţie, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale fără a rămâne internată.


Curba şi viteza

În după-amiaza zilei de 12.11.2011 poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 58, în afara municipiului Reşiţa.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în timp ce S.G., în vârstă de 16 ani, posesor al unui permis de conducere pentru categoria 'A1', în timp ce conducea o motocicletă, a efectuat manevra de depăşire a unui autoturism, însă la revenirea pe banda sa de mers, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un copac.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.

Tânărul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dar i-a fost recoltată o probă biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări rezultă că acesta purta casca de protecţie în momentul producerii accidentului.


Cu refuz, dar cu dosar

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţişti rutieri pe raza oraşului Moldova Nouă, în cursul nopţii de 12/13.11.2011, pe strada Sf. Varvara, a fost pentru control un autoturism.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către B.M., în vârstă de 24 de ani, din Moldova Nouă, dar care a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest sau să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul unui conducător auto de a se supune testării cu aparatul alcooltest sau recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.