vineri, 11 noiembrie 2011

Timisoara / Evenimente rutiere

A fost depistat conducând fără permis

În data de 10.11.2011,în jurul orei 16.30, a fost depistat pe strada Spitalului, din oraşul Buziaş, I. MIHAI, de 35 ani, din Chevereşu Mare, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Buziaş i-au întocmit conducătorului auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unu autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
Cercetările vor continua.



Poliţiştii au acţionat pentru siguranţa participanţilor la trafic

Între orele 15:30- 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Politie Rurală Timişoara au desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Moşniţa Nouă, Sacosu Turcesc şi Chevereşu Mare, pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc limitele legale de viteză impuse pe diferitele tronsoane de drum.
Poliţiştii au acţionat cu aparatul din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5087 de lei, fiind reţinute 8 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.
Tot pentru siguranţa participanţilor la trafic, între orele 21.00-23.00, a mai fost desfăşurată o acţiune pe raza municipiului Timişoara de către poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu cei de rutieră şi de crimă organizată, ocazie cu care au oprit pentru control mai mulţi motociclişti pentru a verifica dacă aceştia respectă prevederile legale.
Acţiunea a avut un rol preventiv dat fiind faptul că în ultima perioadă a crescut numărul motocicliştilor pe drumurile din România, aceştia fiind victimele unor accidente rutiere, multe dintre ele fiind produse din cauza nerespectării normelor rutiere de această categorie de participanţi la trafic.
Cu această ocazie au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul pentru depistarea substanţelor narcotice mai mulţi conducători de vehicule pe două roţi, la fiecare dintre aceştia rezultatul fiind negativ.
Reamintim că motocicliştii trebuie să posede permis de conducere specific categoriei, având totodată obligaţia de a-şi dota motocicletele corespunzător (cauciucuri, asigurare, etc.) şi să respecte normele tehnice privind poluarea fonică. Echipamentul de protecţie este obligatoriu pentru conducătorii de motociclete deoarece acesta le poate salva viaţa în situaţii nefericite.