joi, 10 noiembrie 2011

Timisoara / Viorel Sasca: Dna Vlad nu reprezintă nimic pentru acest partid

Viorel Sasca, Conferinţa de presă PNŢCD Timiş: „Eu o să vorbesc despre problemele noastre de partid. Am avut sâmbătă o şedinţă a CNC, la care a fost invitată să participe şi conducerea grupului Pavelescu. A venit dl Pavelescu însoţit de dl Orăşel. I s-a dat cuvântul dlui Pavelescu şi el ne-a ţinut un discurs în care toată lumea era de vină, numai dânsul nu avea nici o responsabilitate. Dânsul susţinea, aşa cum a făcut-o cu mai multe luni în urmă, că unificarea ar trebui făcută de jos în sus. Adică prima dată organizaţiile judeţene ale celor două grupări ar trebui să se unească, iar apoi să se facă un congres comun. Asta dovedeşte că domnul Pavelescu nu doreşte unificarea, căci ajunge să fie câteva judeţe în situaţia noastră, unde au creat în mod artificial organizaţii fără nici o relevanţă, aşa cum este aici cazul doamnei Vlad, care nu are membri de partid. Are salariaţi, dar nu membri PNŢCD. Or, aceste aşa-zise organizaţii contează ca organizaţii în opinia dlui Pavelescu. Este clar că în astfel de situaţii unificarea nu se poate produce în plan local. Soluţia dlui Pavelescu este una falsă. El îşi găseşte o justificare pentru ceea ce face, dar cu o soluţie care nu e fezabilă. Acolo unde dânsul a creat conduceri fantomă, e clar că acestea niciodată nu vor dori această unificare. Concret: cazul nostru cu dna Vlad, care a făcut plângere să ne dea afară din sediu etc., suntem în instanţă, iar dumneaei nu reprezintă nimic pentru acest partid. După ce dl Pavelescu şi-a ţinut discursul şi a plecat, noi ne-am continuat discuţiile privind situaţia juridică a partidului şi strategia în acest sens. Dl Ciorbea e foarte optimist că într-un timp foarte scurt ne vom rezolva situaţia. Chiar azi avem un termen foarte important, vom afla la sfârşitul zilei soluţia. S-ar putea ca lucrurile să se tranşeze chiar azi. Dacă dl Pavelescu era interesat de acest partid, nu ar fi recurs la astfel de stratageme. L-a plasat pe dl Lupu în fruntea partidului. Dl Lupu vine din când în când în Bucureşti, are şi probleme serioase de sănătate, clar că nu poate conduce PNŢCD. Tot dl Pavelescu vrea să conducă şi să ţină situaţia blocată. Dl Băsescu i-a invitat pe reprezentanţii grupărilor cu dorinţa sinceră, spune domnia sa, de a mijloci o împăcare. Nu a avut nici un efect acea întâlnire. Probabil în urma discuţiei cu dl Martens, preşedintele PPE, care fusese înainte în ţară, a avut loc această întâlnire. Pentru că se apropie alegerile, părerea majorităţii din partid e să mergem singuri. Şi eu cred că ar trebui să mergem singuri. Semnalele sunt pozitive, mulţi consideră revenirea PNŢCD în prim-planul politicii româneşti ca fiind benefică şi cred că de noi depinde să convingem electoratul dacă merităm sau nu acest lucru.
Aceste certuri şi manevre ale unora ca Pavelescu au creat urmări şi la Bruxelles. Pe ordinea de zi a PPE de ieri a fost suspendarea PNŢCD. Dl Ciorbea a fost acolo, s-a dus şi cu o scrisoare semnată de dl Ciuhandu şi seniorii partidului, în care a adus la cunoştinţă situaţia noastră, cine e acest domn Pavelescu şi ce vrea el şi faptul că în instanţă s-au făcut deja paşi importanţi pentru tranşarea situaţiei. Dl Ciorbea a cerut o amânare şi s-a acordat până în 6 decembrie, cu două condiţii: până atunci să fie situaţia tranşată şi, din această perspectivă, până atunci să avem depuse şi cele 25.000 de semnături necesare pentru fiecare partid pentru a se reînscrie cu un an înaintea alegerilor. Noi, la organizaţia Timiş, avem strânse cam 3.000 de semnături şi vrem să strângem peste 5.000 de semnături. Îi aşteptăm pe toţi membri să treacă pe la sediu sau să îşi contacteze preşedintele de organizaţie, pentru a-şi da semnătura.
Sperăm ca justiţia română să realizeze că e absurd să ne ţină blocaţi aşa, căci suntem în această situaţie de aproape trei ani de zile.”