luni, 7 noiembrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Viteză şi alcool cauze ale unui accident

În dimineaţa zilei de 06.11.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 57.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce A.FLORIN, de 28 de ani, conducea un autoturism din direcţia Oraviţa spre Greoni, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, s-a angajat în depăşirea unei autoutilitare, a pierdut control vehiculului şi a intrat în coliziune cu un copac din afara părţii carosabile.
În momentul impactului o parte din autoturism a rămas pe partea carosabilă, iar autoturismul a fost proiectat într-un şanţ.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi rănirea uşoară a pasagerului A.IOAN, de 24 de ani. Ambii au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa unde victima rănită grav a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Minor acroşat de un moped

În seara zilei de 06.11.2011 poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe strada Ezerişului din Bocşa în care a fost implicat un moped.
Cercetările efectuate au indicat faptul că în timp ce T.GABRIEL, de 21 de ani, conducea un moped din direcţia Bocşa spre Ezeriş, a acroşat un minor în vârstă de 7 ani, care se juca nesupravegheat pe partea carosabilă împreună cu alţi copii.
Conducătorul mopedului nu este posesor de permis de conducere, iar vehiculul nu este înmatriculat.
La testarea tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului minorul a fost rănit uşor şi a fost transportat la spital unde a rămas sub supraveghere medicală.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Infracţiuni şi dosare penale

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri în cursul zilei de 06.11.2011, au scos la iveală infracţiuni săvârşite de conducătorii auto pe drumurile publice.
Un tânăr în vârstă de 30 de ani, a fost oprit de poliţişti pentru control pe bulevardul Republicii din Reşiţa.
Verificările efectuate au indicat faptul că autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată din data de 02.11.2011, motiv pentru care s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Pentru acelaşi motiv unui alt conducător auto în vârstă de 50 ani i-a fost întocmit un dosar penal, fiind oprit pentru control pe strada 1 Decembrie din Reşiţa.
În jurul orelor 23.00, I.VALERIU, de 24 de ani, a fost oprit pentru control de oamenii legii pe strada Răchitovei din Oraviţa.
Testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a indicat o concentraţie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Oraviţa pentru recoltare de probe biologice şi stabilirea alcoolemiei.
În acest caz continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Un alt autoturism ce nu avea numere de înmatriculare a fost oprit de poliţişti pentru control pe strada Timişoarei din Reşiţa.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către S.MARIAN, în vârstă de 32 de ani, însă maşina nu este înmatriculată, motiv pentru care şi în acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Fără permis, refuz şi dosar penal

În cursul nopţii de 06/07.2011 poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Paul Iorgovici din Reşiţa.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat în urma cercetărilor că A.RUDOLF, în vârstă de 24 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară din direcţia Muncitoresc spre Centrul Civic, a acroşat două autoturisme parcate, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest şi să se supună recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tânărul, care se afla singur în autoturism în momentul producerii accidentului, a fost rănit uşor. Fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale acesta a refuzat să i se facă un control medical amănunţit.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi refuzul conducătorului auto de a fi testat cu aparatul alcooltest şi de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.