marți, 20 septembrie 2011

Caraş-Severin / Două incendii, patru arderi necontrolate şi mai mulţi copaci căzuţi

Două incendii, patru arderi necontrolate şi mai mulţi copaci căzuţi pe carosabil din cauza vântului puternic - acesta este bilanţul intervenţiilor executate în data de 20 septembrie a.c., de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'SEMENIC' al judeţului Caraş-Severin judeţul Caraş-Severin.
Incendii
Un incendiu s-a produs la staţia CFR Triaj Caransebeş,unde, din cauza fumatului în loc nepermis a luat foc o magazie de materiale a SNCFR .
Au ars mai multe traverse şi deşeuri din lemn,existând riscul de propagare a focului la instalaţiile speciale de semnalizare ale SNCFR.
Un alt incendiu s-a produs la Bănia, unde, din cauza unei ţigări nestinse aruncată la întâmplare a luat foc un depozit de material lemnos.
Au ars 12 metri cubi de lemn de foc şi peste un metru cub de rumeguş.Din cauza vântului puternic exista riscul propagării incendiului la întreg depozitul de lemne, precum şi la un depozit de furaje învecinat.
În urma intervenţiei pompierilor militari, au fost salvate bunuri în valoare de peste 70.000 lei.
Arderi necontrolate
Pompierii militari cărăşeni au intervenit pentru stingerea a patru arderi necontrolate ce s-au manifestat la Biniş şi Moldova-Nouă. Suprafaţa afectată, în total, a fost de aproximativ 30 ha.
Copaci pe carosabil
Şi tot din cauza vantului puternic, mai multi copaci au fost doborâţi de vânt la Oraviţa si Reşiţa, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea acestora de pe carosabil.