miercuri, 21 septembrie 2011

Timiş / Braconaj la Beregsău

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu cei din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Sânandrei, au desfăşurat la data de 19/20.09.2011, o acţiune pentru combaterea braconajului cinegetic pe raza localităţilor Săcălaz, Beregsău Mare, Becicherecu Mic şi Dudeştii Noi.
Cu această ocazie, în jurul orelor 23, s-au auzit două focuri de armă pe fondul de vânătoare Beregsău, judeţul Timiş.
Poliţiştii au reuşit depistarea în apropierea localităţii Becicherecu Mic, judeţul Timiş, a lui F. Costel, de 32 de ani şi L. C., de 17 ani, ambii din Dudeştii Noi, precum şi a unui autoturism a cărui numere de înmatriculare erau expirate din luna februarie a acestui an.
S-a procedat la efectuarea controlului autoturismului unde au fost găsite 3 tuburi de cartuşe, un cuţit cu lungimea de 21 cm, iar pe portiera din spate au fost identificate mai multe pete de culoare brun-roşcată cu aspect de sânge.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în autoturism s-a mai aflat numitul L. Aurel, deţinător legal de arme de vânătoare care avea asupra sa o armă cu glonţ, persoană care a reuşit să dispară din autoturism până în momentul depistării
În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept, efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.