marți, 13 septembrie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un moped
În seara zilei de 12.09.2011 poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza oraşului Oţelu Roşu şi soldat cu rănirea unei persoane.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce G.L., în vârstă de 55 de ani, conducea un autoturism pe strada Republicii, la efectuarea manevrei da întoarcere pe marcajul longitudinal continuu, nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat un moped condus regulamentar de B.VICTOR, de 41 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Oţelu Roşu.
Din primele verificări rezultă că bărbatul care conducea mopedul purta casca de protecţie în momentul producerii evenimentului.
Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, în cazul conducătorului mopedului a rezultat o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier pe DN 6

În după-amiaza zilei de 12.09.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe raza localităţii Mehadia.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce P.CONSTANTIN, de 48 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, într-o curbă la stânga a pierdut controlul volanului părăsind partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului P.LILIANA, de 47 de ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale unde a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se continuă cercetările pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Prins de poliţişti la doar 20 de minute după ce a furat un autoturism

Operativitatea poliţiştilor a condus la reţinerea unui bărbat care a furat un autoturism din Caransebeş, la doar 20 de minute după sesizare.
În data de 12.09.2011, la orele 13.00 Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată de un cetăţean cu privire la faptul că i-a fost furat autoturismul din faţa blocului în care locuia.
După doar 20 de minute poliţiştii au reuşit reţinerea suspectului şi recuperarea maşinii.
Bărbatul nu a oprit la filtrul de pe raza localităţii Băuţar, poliţiştii l-au urmărit, iar la aproximativ 2 km a fost prins.
Proprietarul maşinii a declarat că şi-a lăsat geamul deschis şi cheile în contactul autoturismul, dar nu s-a gândit că un autoturism foarte vechi poate 'atrage atenţia' cuiva.
Bărbatul suspectat că a sustras autoturismul a fost încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări.
Iniţial acesta a declarat că nu are documente de identitate la el, dar se numeşte P.EMANUEL şi are 45 de ani.
Verificările efectuate de poliţişti au scos la iveală că datele pe care acesta le-a prezentat sunt false, iar el are de fapt 55 de ani, se numeşte P.VIOREL şi este din Bocşa. Bărbatul a declarat că se afla ocazional în Caransebeş şi observând autoturismul că are cheile în contact s-a decis să îl fure pentru a-l folosi şi a sustrage diferite bunuri pe care le găseşte în interiorul maşinii.
În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale şi nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere şi furt calificat.
P.VIOREL a fost reţinut pentru 24 de ore urmând ca astăzi, 13.09.2011, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.