vineri, 30 septembrie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Neatenţia costă

În seara zilei de 29.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe Calea Timişoarei din Caransebeş în urma căruia un minor a fost rănit uşor.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce S.ILIE, în vârstă de 35 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Lugoj, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa care s-a încadrat corespunzător pentru a vira la stânga şi a intrat în coliziune cu acesta.
În autoturismul lovit se afla un minor în vârstă de 6 ani care în urma accidentului a fost rănit uşor fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale nefiind necesară internarea.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu alcoolemie pe drumurile publice

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată de lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oraviţa în cursul nopţii de 29/30.09.2011, pe strada Zona Gării a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor s-a stabilit că autovehiculul era condus de către T.N., în vârstă de 36 de ani.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Oraviţa unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.