miercuri, 28 septembrie 2011

Timiş / Ilie Sârbu: PSD va sesiza Curtea Constituţională în cazul deputatului Maria Barna

Abuzurile comise de parlamentarii puterii lovesc, zilnic, la baza instituţiei fundamentale a democraţiei, Parlamentul. Încălcările flagrante ale legii au devenit o practică pentru PDL, dar, mai nou, şi reprezentanţii UNPR au intrat în această cursă a disperării şi panicii. Recent, Maria Barna, preşedintele Comisiei de buget, finanţe din Camera Deputaţilor a trimis plenului comun, spre dezbatere şi vot, raportul referitor la Curtea de Conturi, deşi documentul este nestatutar şi ilegal, din cauza lipsei de cvorum.
Alături de colegii senatori din PSD şi PNL am demonstrat clar, că toate şedinţele au fost nestatutare, iar întocmirea şi trimiterea raportului de către doamna Barna reprezintă un abuz evident. Obişnuită însă, cu practicile nedemocratice care se manifestă în arcul guvernamental, Maria Barna şi-a asumat această ilegalitate, sperând probabil că legea nu se va aplica niciodată celor din PDL şi UDMR.
În numele grupului parlamentar al PSD doresc să anunţ public faptul că vom face o sesizare la Curtea Constituţională împotriva doamnei Maria Barna, pentru că numai astfel putem stopa practicile ilegale din Parlament.
Personal, nu mă surprinde atitudinea doamnei deputat Barna, pentru că aceasta şi-a demonstrat deja „loialitatea” faţă de cei care au votat-o în 2008, când a candidat pe listele PSD Timiş, prin bunăvoinţa organizaţiei noastre. Iată că de la traseismul politic până la comiterea unor ilegalităţi nu e un drum prea lung.
28.09.2011
Senator Ilie Sârbu,
Lider al Grupului Parlamentar PSD