vineri, 30 septembrie 2011

Caraş-Severin / Lecţia 'Viaţa are prioritate'

Ultima zi din 'Săptămâna prevenirii criminalităţii', 30 septembrie 2011, a fost presărată cu surprize pentru aproximativ 400 de elevi din cadrul a trei şcoli din municipiul Reşiţa fiindcă au avut parte de lecţii mai speciale susţinute de poliţiştii rutieri care au poposit în şcoala lor.
Dacă la Liceul 'Diaconovici Tietz', elevii din clasele I-IV au ascultat cu mare interes sfaturile poliţiştilor şi au urmărit clipuri în care s-au regăsit consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie, copiii de la Liceul 'Mircea Eliade', de aceeaşi vârstă, au avut ocazia să 'studieze' maşina poliţiei rutiere şi chiar să fie pentru câteva clipe pasageri alături de poliţişti.
Agenţii rutieri nu au uitat nici de Şcoala cu Clasele I-VIII nr.6 tot din municipiul de pe Bârzava, unde s-au prezentat cu 'lecţia învăţată' în faţa elevilor cărora le-au fost date sfaturi esenţiale pentru siguranţa lor.
Cele mai importante subiecte dezbătute au fost circulaţia pietonilor pe trotuare, circulaţia pe bicicletă sau pe role, alegerea locurilor de joacă, dar şi regulile elementare de circulaţie ce trebuie respectate.
Copiii şi-au exprimat dorinţa ca poliţiştii să mai vină la şcoala lor fiindcă au înţeles că aceste lecţii de viaţă sunt deosebit de importante pentru siguranţa lor, dorinţă ce va fi îndeplinită şi în perioada următoare de oamenii legii.