joi, 22 septembrie 2011

Caraş-Severin / Ion TABUGAN: Nu-i vom putea ajuta pe cei care traversează o perioadă grea decât prin măsuri de solidaritate socială

Cosul de solidaritate, este o initiativă care arată că, într-adevăr, faptul că nu vom putea iesi cu adevărat din criza economică sau, în orice caz, nu-i vom putea ajuta pe cei care traversează o perioadă grea decât prin măsuri de solidaritate socială. În momentul de fata, singurul lucru concret pe care îl putem face pentru pensionari este acela de a-i ajuta să-si diminueze cheltuielile cu produsele alimentare de bază, evaluările noastre initiale au avut în vedere chiar o diminuare până la 30% a cheltuielilor cu aceste produse, ramanandu-le mai multi bani pentru medicamente. Coşul de solidaritate preia modelul de succes din Uniunea Europeană, este vorba despre Programul European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizare.
Concret, pensionarii ale căror venituri sunt mai mici decât câştigul salarial mediu net pe economie, pot beneficia de Programul Guvernamental Coşul de solidaritate, adoptat de Guvern miercuri. Aceştia vor putea achiziţiona produse alimentare de bază la pretul cel mai mic. Cantităţile maxime ce pot fi achiziţionate de către fiecare pensionar se vor stabili prin ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Sănătăţii, în termen de 15 zile.
In cursul zilei de joi, am luat deja legatura cu mai multi primari din judetul Caras-Severin, in special din colegiul unde am fost ales deputat, pentru a identifica cele mai bune solutii de infiintare a centrelor de solidaritate pentru pensionarii nostri din judet.
deputatul Ion Tabugan
BIROUL DE PRESA UNPR CARAS-SEVERIN