vineri, 30 septembrie 2011

Timişoara / Acţiuni punctuale în zona Piaţa 700

Având în vedere numeroasele sesizări primite din partea cetăţenilor, privind existenţa unor persoane sau grupuri de persoane care săvârşesc acte sau fapte de incălcare a normelor şi regulilor de convieţuire socială şi de siguranţa cetăţeanului, stipulate de Legea nr.61/1991*republicata* privind ordinea si liniştea publica, respectiv exercitarea unui comerţ ilicit de către unii comercianţi, politistii locali din cadrul Biroului Dispecerat si Intervenţie Rapidă au organizat in perioada 26.09 - 29.09.2011, acţiuni punctuale în zona P-tei 700, in vederea depistarii, identificarii şi sancţionarii persoanelor fizice si juridice care incalcă prevederile si dispoziţiile legale in vigoare.
În urma actiunii au fost constatate şi aplicate 5 sanctiuni contravenţionale in cuantum total de 650 lei, dintre care:
2 sancţiuni contravenţionale pentru incălcarea prevederilor Legiinr.61/1991*republicata*;
1 sancţiune contravenţională la H.C.L. nr.334/2002 privind Regulamentul de organizare şi funcţionare al pieţelor;
1 sancţiune contravenţională la H.C.L. nr.321/2001 privind autorizarea şi desfăşurarea activităţii de comerţ stradal;
1 sancţiune contravenţională la H.C.L. nr.139/2011 privind Regulamentul cadru al desfăşurării activităţilor de comerţ stradal pe raza municipiului Timişoara.
De asemenea, in cadrul acţiunii, 10 persoane si agenti economici din zona, au fost somati, ca, in termenele stabilite sa se conformeze prevederilor legale, iar cu ocazia verificărilor ulterioare s-a constatat că aceştia si-au insuşit prevederile si dispoziţiile actelor normative in vigoare.
Aspectele semnalate de către cetăţeni (petenţi) rămân in atentia poliţiştilor locali din cadrul Biroului Dispecerat şi Intervenţie Rapidă care vor monitoriza in permanenţă P-ta 700, zona si străzile limitrofe, in scopul depistării, identificării şi sancţionării persoanelor fizice şi juridice care încalcă prevederile şi dispoziţiile actelor normative in vigoare şi soluţionarii operative a sesizărilor cetăţenilor.