sâmbătă, 17 septembrie 2011

Hunedoara / Proxeneţi arestaţi

Trei persoane suspectate că au exploatat mai multe tinere pe care le obligau să se prostitueze atât în ţară, cât şi în Germania şi Portugalia au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.
La data de 14 septembrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara au organizat o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate că se ocupau cu transportul şi exploatarea unor tinere în diferite state ale Uniunii Europene.
Astfel, au fost identificaţi C. Cătălin, G. Dorina şi A. Cătălin. În fapt, din investigaţii a reieşit că, în cursul lunii iulie a.c., C. Cătălin împreună cu G. Dorina, au desfăşurat activităţi de recrutare a unor tinere din zona Văii Jiului în vederea practicării prostituţiei atât în ţară, cât cât şi ulterior în străinătate, respectiv în Portugalia şi Germania. Sprijinul material în derularea acestor activităţi a fost asigurat de A. Cătălin.
Printre persoanele recrutate, până în prezent au fost identificate şi două minore de 15 şi 17 ani, ambele din judeţul Hunedoara, care au fost cazate şi exploatate în România, urmând a fi transportate în Portugalia.
În noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea celor trei suspecţi, care au fost prezentaţi Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.