joi, 15 septembrie 2011

Timişoara / Ilie Sârbu: Faliment total al PDL Timiş

Reţinerea de către DNA Timiş a directorului ITM Timiş, Cornelia Corescu, şi a secretarului executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, sub acuzaţiile de trafic de influenţă ne demonstrează falimentul total al acestui partid, la toate nivelurile.
Dacă banii pentru finanţarea PDL se colectează prin metode abuzive, ilegale, prin trafic de influenţă şi instigare la comiterea unor infracţiuni atunci putem, cu toţii, să constatăm ipocrizia discursului guvernamental, oficial, al Partidului Democrat Liberal. Unde sunt principiile de care vorbesc toată ziua reprezentaţii PDL, care mimează lupta cu recesiunea, în timp ce sunt preocupaţi să umple vistieria de partid, folosindu-se de instituţiile statului?
Cazul de la Timiş ne indică modul de funcţionare al PDL, structură în care membri importanţi se şantajează între ei, se răfuiesc prin intermediul presei, se toarnă la DNA, iar apoi pretind că au soluţii pentru o bună administrare a judeţului. De fapt, după cum am văzut, liderii PDL Timiş muncesc exclusiv în folosul partidului lor şi a grupurilor personale de interese.
Nu e prima dată când, în calitate de senator de Timiş, atrag atenţia public asupra unor fapte reprobabile, asupra abuzurilor comise de PDL Timiş, un partid care confundă judeţul cu propria moşie. Afacerile clienţilor de casă ai partidului prosperă în timp ce tot mai mulţi cetăţeni trăiesc din ce în ce mai rău.
Îmi exprim speranţa că instituţiile statului vor face lumină în acest caz şi vor informa corect opinia publică în legătură cu toate încrengăturile din instituţiile deconcentrate ale judeţului. Există prea multe suspiciuni privind o serie întreagă de abuzuri de acest tip comise şi de alţi funcţionari numiţi în funcţie de PDL, la nivelul judeţului Timiş.

Senator Ilie Sârbu,
Lider al Grupului Parlamentar PSD