luni, 26 septembrie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Moped acroşat
În dimineaţa zilei 25.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Moldova Nouă şi soldat cu rănirea unei persoane.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce N.ION, în vârstă de 46 de ani, conducea un autoturism pe şoseaua Nicolae Titulescu, la virajul spre stânga pentru a intra în parcarea unei societăţi comerciale nu a acordat prioritate de trecere unui moped care circula din sens opus şi a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, care a fost transportat la Spitalul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Refuzul la dosar

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată pe Valea Domanului din Reşiţa în seara zilei de 25.09.2011, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către S.CORNEL, de 41 de ani.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei bărbatul a refuzat, motiv pentru care poliţiştii au întocmit un dosar penal.

Trei într-unul

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în seara zilei de 25.09.2011 pe bulevardul Republicii din Reşiţa.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce G.ADRIAN, de 23 de ani, conducea un motociclu neînmatriculat, a pierdut controlul vehiculului şi a căzut pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului motociclului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale fără a necesita internarea.
La testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a rezultat o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că G.ADRIAN posedă permis de conducere pentru categoria B, însă i-a fost reţinut.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cu mopedul în şanţ

În noaptea de 25/26.09.2011, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DN 68.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce M.MARIAN, în vârstă de 20 de ani, conducea un moped din direcţia Haţeg spre Oţelu Roşu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Oţelu Roşu pentru îngrijiri medicale, însă a refuzat internarea.
La testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a rezultat o concentraţie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că M.MARIAN purta casca de protecţie în momentul producerii accidentului şi posedă cursul de legislaţie rutieră.

Purtarea centurii salvează vieţi
În seara zilei de 23.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 6 în care a fost implicat un ansamblu de vehicule.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce A.VALER, de 21 de ani, conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, din direcţia Caransebeş spre Orşova, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul ansamblului de vehicule şi s-a răsturnat pe celălalt sens de mers.
Purtarea centurilor de siguranţă, atât de către conducătorul auto, cât şi de pasageră a făcut ca în urma accidentului să rezulte doar rănirea uşoară a celor doi (a conducătorului auto şi a pasagerei B.I, în vârstă de 17 ani), ambii fiind transportaţi la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale unde tânăra a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Acroşat pe DN 6

În seara zilei de 23.09.2011, fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în afara localităţii Mehadia.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce un cetăţean englez în vârstă de 36 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, a acroşat cu oglinda retrovizoare un pieton care a încercat să traverseze DN 6, printr-un loc nepermis şi fără a se asigura.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului S.GHEORGHE, în vârstă de 56 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin unde a rămas sub supraveghere.
Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaşi cu aparatul alcooltest, rezultatul în cazul pietonului fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Prins în maşina altuia

În dimineaţa zilei de 24.09.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu au prins un tânăr care încerca să sustragă un autoturism.
C.GABRIEL, în vârstă de 19 ani, a încercat să sustragă un autoturism situat pe strada Rozelor din oraş, autoturism căruia proprietarul nu i-a asigurat una dintre portierele din faţă.
Tânărul nu a reuşit să sustragă maşina fiind surprins de poliţişti şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Cu mult peste limita dintre contravenţie şi infracţiune

În cursul nopţii de 23/24.09.2011, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
L.CRISTIAN, în vârstă de 35 de ani, a plecat cu autoturismul dintr-o parcare şi a fost oprit câţiva metri de aceasta, pe strada Horia din Anina.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cu permis anulat

Controlul poliţiştilor a scos la iveală că un bărbat conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi avea permisul anulat.
În dimineaţa zilei de 24.09.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu au oprit pentru control un autoturism pe strada Haţegului din oraş.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către D.FLORIN, de 36 de ani, dar căruia i-a fost anulat permisul de conducere.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere anulat.

La volan fără permis

În după-amiaza zilei de 24.09.2011 în timp ce poliţiştii desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe strada Nicolae Bălcescu din Moldova Nouă a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de câtre S.IOAN, în vârstă de 53 de ani, dar care nu posedă permis de conducere.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

Trei şi toţi trei

În cadrul acţiunilor privind circulaţia pe drumurile publice, desfăşurate de poliţişti în cursul nopţii de 24/25.09.2011, în doar trei ore au fost depistaţi trei conducători auto ce conduceau autovehicule, deşi înainte de a se urca la volan au consumat băuturi alcoolice.
P.MARIUS, în vârstă de 22 de ani, a fost oprit pentru control pe strada Independenţei din municipiul Reşiţa. La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După aproximativ o oră şi jumătate un alt tânăr în vârstă de 25 de ani a fost depistat având 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu aparatul alcooltest, pe strada Timişoarei din Reşiţa.
Un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost oprit pentru control pe Calea Severinului din Caransebeş. În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor trei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit, în fiecare caz, câte un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.