luni, 26 septembrie 2011

Caraş-Severin / ARDEEE...

Cinci incendii şi trei arderi necontrolate - acesta este bilanţul intervenţiilor executate în weekend-ul care tocmai a trecut , de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'SEMENIC' al judeţului Caraş-Severin.
VINERI 23.09.2011
- Un incendiu s-a produs la Glimboca, unde, un foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat, a dus la incendierea unei anexe gospodăreşti.
Au ars şase metri cubi de scândură şi aproximativ 450 mp de acoperiş.
- Un alt incendiu s-a produs în localitatea Lăpuşnicel, unde folosirea intenţionată a sursei de aprindere a dus la incendierea unei colibe.
Au ars coliba în întregime si o claie de fân aflată în apropiere.Poliţia efectuează cercetări pentru identificarea autorului.
- Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Bozovici au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate care se manifesta la Dalboşeţ. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ cinci ha.
SÂMBĂTĂ 24.09 2011
- Un incendiu s-a produs în localitatea Pojejena, unde din cauza amplasării necorespunzătoare a unei maşini de gătit faţă de materiale combustibile a luat foc bucătăria unei locuinţe particulare.
Au ars bucătaria în întregime şi bunuri aflate în interior ( frigider,aragaz,mobilier de bucătărie).
-Un alt incendiu s-a produs în localitatea Băuţari,unde, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere, a luat foc o anexă gospodărească.
Au ars anexa gospodărească în întregime şi o parte din bunurile aflate în interior (un scuter, o bicicleta, lemne de foc), existând riscul de propagare a focului la intreaga locuinţă.Valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ 100.000 lei iar a celor distruse la circa 10.000 lei.Cazul este cercetat de către poliţie în vederea identificării autorului incendierii.
- Pompierii militari de la Secţia Moldova-Nouă au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate ce se manifesta pe raza localitaţii Sfânta-Elena. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 15 ha.
DUMINICĂ 25.09.2011
- Un scurtcircuit electric a fost cauza unui incendiu produs la un adăpost de animale în localitatea Zorlenţu Mare.
În incendiu au ars un metru cub scândură, şase butoaie de lemn,patru uşi din lemn precum şi acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 50 m pătraţi.
În urma intervenţiei operative a pompierilor de la Detaţamentul Reşiţa, au fost salvate bunuri în valoare de 120.000 lei, existând pericolul de extindere a incendiului la întreaga locuinţă si la opt clăi de fân aflate în imediata apropiere.
- Pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate ce se manifesta pe raza localitaţii Slatina-Timiş. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 12 ha.