miercuri, 28 septembrie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Accident pe DN 57

În dimineaţa zilei de 27.09.2011, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DN 57, la intrare în localitatea Pojejena şi soldat cu rănirea a două persoane.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că C.IONUT, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Oraviţa spre Moldova Nouă, a pierdut controlul vehiculului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerilor P.ADRIAN, de 24 de nai şi C.PETRU, de 24 de ani, ambii fiind transportaţi la spitalul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale fără a necesita internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

A acroşat mopedul

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 57 B în cursul dimineţii de 27.09.2011.
Poliţiştii au constatat, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, că în timp ce S.IOAN, de 78 de ani, a efectuat manevra de mers cu spatele cu autoturismul la volanul căruia se afla, pentru a pătrunde de pe acostament pe partea carosabilă, însă nu s-a asigurat şi a acroşat un moped condus regulamentar de către I.NARCIS, de 57 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului şi a pasagerei aflate pe acest vehicul, o femeie în vârstă de 63 de ani.
Cele două victime au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că mopedul era înregistrat, conducătorul auto a urmat cursul de legislaţie rutieră, iar în momentul producerii accidentului cele două persoane purtau casca de protecţie.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu lemne...fără lemne

În cursul zilei de 28.09.2011, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Bocşa au oprit pentru control, pe raza localităţii Vermeş, un tractor cu o semiremorcă încărcată cu material lemnos.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei trei bărbaţi care transportau materialul lemnos nu deţin nici un document care să ateste provenienţa acestuia, iar arborii au fost tăiaţi din proprietatea privată a unei persoane.
Cantitatea de 3,6 mc de material lemnos şi motofierăstrăul au fost confiscate, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori nemarcaţi.

Fără permis

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată în cursul zilei de 28.09.2011 pe raza municipiului Reşiţa, a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către M.CIPRIAN, de 21 de ani, dar nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

Accident cu căruţa

În după-amiaza zilei de 27.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier în urma căruia o căruţă s-a răsturnat.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 72 de ani conducea o căruţă pe DN 57 din direcţia Răcăşdia spre Nicolinţ, calul ce tracta vehiculul s-a speriat de zgomotul unei motocositoare şi a răsturnat căruţa într-un şanţ aflat la o diferenţă de nivel de doi metri faţă de marginea părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a bărbatului care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Oraviţa unde a rămas internat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cu alcool

Un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
M.DORIN, în vârstă de 41 de ani a fost oprit pentru control pe Calea Severinului din Caransebeş în seara zilei de 27.09.2011.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Municipal Caransebeş unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.