marți, 20 septembrie 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Fugă la dosar... penal

În dimineaţa zilei de 19.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 573 A.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în timp ce T.ANDREI, de 27 de ani, conducea un autoturism din direcţia Vrani spre Greoni, s-a angajat în depăşirea altui autoturism înmatriculat în străinătate condus de către E.MIHAI, de 51 de ani, care fără a se asigura şi fără a semnaliza intenţia de a schima direcţia de deplasare, a virat spre stânga.
Conducătorul auto T.ANDREI a virat brusc stânga pentru a evita coliziunea, a pierdut controlul autovehiculului şi s-a oprit în şanţul din afara părţii carosabile.
Conducătorul auto E.MIHAI a părăsit locul accidentului, dar a fost depistat la scurt timp de poliţişti pe raza municipiului Reşiţa.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului C.PETRICĂ, de 39 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă în autoturismul condus de T.ANDREI.
Victima a fost transportată la Spitalul Oraviţa pentru îngrijiri medicale nefiind necesară internarea.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Stâlp distrus cu buldozerul

În cursul zilei de 19.09.2011, Secţia de Poliţie Rurală Teregova a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că în timp ce un bărbat manevra un buldozer a lovit un stâlp de electricitate.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce P.CONSTANTIN, în vârstă de 56 de ani, manevra un buldozer pe o stradă lăturalnică din localitatea Armeniş, a acroşat cu lama vehiculului un stâlp de electricitate pe care l-a rupt şi a căzut pe un imobil.
În urma evenimentului au fost avariate şi trei branşamente electrice şi un cablu TV.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

Cu barieră, fără barieră

Lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Oraviţa au fost sesizaţi în după-amiaza zilei de 19.09.2011 cu privire la faptul că un autoturism a rupt o barieră de la Halta CFR Răcăjdia.
Cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului au indicat faptul că un cetăţean german în vârstă de 61 de ani a intrat în coliziune cu bariera care se afla în poziţia închis pentru trecerea unui tren personal care circula pe ruta Iam - Oraviţa.
În urma coliziunii a rezultat avarierea cumpenei barierei care nu mai este funcţională.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru distrugere şi semnalizare falsă.

Alcoolemia cercetată penal

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată de poliţişti în cursul zilei de 19.09.2011 au fost depistaţi doi conducători auto în timp ce conduceau autovehicule, deşi consumaseră băuturi alcoolice.
Un bărbat în vârstă de 55 de ani, a fost oprit pentru control pe DN 58 între localităţile Măureni şi Gherteniş.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Câteva ore mai târziu P.PARIAN, în vârstă de 30 de ani, a fost oprit pentru control pe strada Făgăraşului din Reşiţa.
La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduşi la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Accident între mopede

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza oraşului Anina în după-amiaza zilei de 18.09.2011, în urma căruia a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat în vârstă de 62 de ani..
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că atât M.FRANCISC, de 62 de ani, cât şi R.DANIEL, de 20 de ani, conduceau câte un moped pe strada Cloşca din oraş, însă ambii au circulat pe mijlocul părţii carosabile şi au intrat în coliziune.
Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.
În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului în vârstă de 62 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru investigaţii medicale.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.