duminică, 5 iunie 2011

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

La data de 03/04.06.2011, în intervalul 22.00 - 02.00, cei 13 poliţiştii au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linie rutieră pe raza municipiului Lugoj, care a avut drept scop depistarea persoanelor care conduc autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cu ocazia acţiunii au fost controlate 127 de autoturisme, iar dintre cei 63 de conducători auto care au fost testaţi cu aparatul alcooltest, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Totodată au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale, 2 fiind pentru conducerea unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică sub valoarea de 0,40 mg/l alcool în aerul expirat şi una pentru lipsa asigurării obligatorie, în valoare totală de 3.546 lei.
De asemenea au fost reţinute 5 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare .
Exemple :
Poliţiştii l-au depistat Christian F. S., de 35 ani, din comuna Coştei, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool în aerul expirat.
Conducatorului auto a fost condus la Spitalul Lugoj unde i-au fost recoltate probe de sânge iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal.
A fost depistat P. A.Marian, de 29 ani, din Lugoj, care a condus un autoturism pe strada Albastrelelor din aceeaşi localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fst testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Lugaj unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Pe numele lui poliţiştii au întocmit un dosar penal.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş