vineri, 17 iunie 2011

Dosare penale

Poliţiştii timişeni au instrumentat mai multe dosare penale

Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale, cu avizul procurorului de caz, în dosarul faţă de V. C. Adrian, de 19 ani, , P. V., de 17 ani şi P. V. Daniel, de 18 ani, toţi din localitatea Criciova, judeţul Timiş care au sustras dintr-un imobil din aceeaşi localitate mai multe bunuri aparţinând lui C. Dumitru.
Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale faţă de B. N. Raoul, de 24 de ani, din municipiul Lugoj, care în noaptea de 21/22.05.2011 a pătruns prin efracţie într-o locuinţă din aceeaşi localitate de unde a sustras un laptop.
Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul penal faţă de V. Aurel, de 50 de ani, din Lugoj, pentru faptul că la data de 10.03.2011, în calitate de administrator la unei societăţi comerciale a dispus angajaţilor săi să încarce într-un autocamion mai multe obiecte metalice ce nu-i aparţineau din incinta unei alte societăţi comerciale, fără ca angajaţii să cunoască acest aspect.

Poliţiştii au depistat o persoană suspectă de comiterea infracţiunii de şantaj

Poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi de către P.E. Eugen despre faptul că o persoană refuză să îi înapoieze un autoturism.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe C. Cosmin., de 31 de ani, din Timişoara care, în data de 28.05.2011, a închiriat un autoturism de la firma de închirieri auto unde persoana care a făcut sesizarea este administrator.
Profitând de o greşeală survenită la completarea contractului de închiriere acesta a refuzat să îi înapoieze autoturismul solicitând în schimbul acestuia suma de 600 de euro dacă nu o va incendia.
Deoarece administratorul firmei nu a fost de acord, C. Cosmin a vândut contra sumei de 700 de euro, autoturismul în cauză unui atelier de dezmembrări auto în baza unui contract semnat de părţi.
În data de 16.06.2011, în baza probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de C. Cosmin, fiind reţinut în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioada de 24 ore.

Poliţiştii timişoreni au întocmit mai multe dosare penale pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală

Poliţiştii au finalizat cercetările cu propunere de trimitere în judecat într-un dosar penal faţă de G. P. Gabriel, de 37 de ani, din Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.
Acesta, care în calitate de contabil şef şi casier la o societate comercială din Timişoara a emis 6 facturi fiscale către alte societăţi comerciale neînregistrate la Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului.
Din cercetările efectuate s-a constatat că aceste operaţiuni şi cheltuieli sunt nereale. Astfel, s-a constatat că societatea către care s-ar fi efectuat plăţile nu a fost şi nu este înscrisă în Registrul Comerţului, numărul de înmatriculare aparţine unei alte societăţi comerciale şi codul unic de înregistrare este inexistent conform certificatului constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerţului.
Din concluziile raportului de expertiză contabilă efectuată în cauză a rezultat că prejudiciul total adus de G. P. Gabriel societăţii comerciale la care lucra este în sumă de 52.255,1 RON.
Acest prejudiciu a fost produs prin întocmirea, înregistrarea în evidenţa financiar-contabilă şi achitarea cu numerar a celor 6 facturi emise pe numele unei societăţi comerciale inexistente de către persoana în cauză, aducând un prejudiciu în suma de 42.977,5 lei.
În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de B. Nicolae, de 54 de ani, din Timişoara care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a vărsat la bugetul de stat consolidat, în termenul prevăzut de lege, impozite şi taxe, reprezentând contribuţii cu reţinere la sursa, în suma totală de 143.705 lei, din care a achitat doar suma de 10.000 lei.
Urmare a informării noastre din data de 16.06.2011 privind pe Z. A. Severin care a cauzat un prejudiciu de 2.400.000 lei la bugetul de stat, prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, vă comunicăm faptul că în urma prezentării acestuia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă, magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă pe o perioada de 29 zile.
Totodată au fost luate măsuri asiguratorii aplicându-se sechestru asupra bunurilor imobile proprietatea persoanei în cauză.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, a recuperării prejudiciilor cauzate cauzat şi stabilirii implicării şi a altor persoane în activităţile infracţionale.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat

În data de 16 iunie 2011, în jurul orei 18.50, poliţiştii rutieri l-au depistat pe C. Dumitru, de 48 ani, din localitatea Giroc, Judeţul Timiş, care a condus un autoturism pe strada Nera din Timişoara, iar în urma verificărilor în evidenţele de poliţie s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având permisul de conducere suspendat.
Cercetările vor continua.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş