vineri, 3 iunie 2011

Poliţie, dosare penale, judeţul Timiş, Timişoara, infracţiuni

1.Depistată de poliţişti după ce a sustras o bicicletă de copii din faţa unui local

În data de 02.06.2011, în jurul orei 08.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Livezile au fost sesizaţi de către o persoană din localitate despre faptul că în data de 01.06.2011 i-a fost furată o bicicletă de copii din faţa unui local.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate a fost depistată D. Lidia, de 58 ani, din localitatea Livezile, judeţul Timiş. De asemenea, poliţiştii au găsit bicicleta respectivă la domiciliul acesteia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Cercetările continuă.

2.Dosare instrumentate de poliţiştii lugojeni

Biroul Investigaţii Criminale

Poliţiştii au început urmărirea penală, cu avizul procurorului, în dosarul penal privind pe M. Ioan, de 59 ani, din Lugoj, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. La data de 02.03.2011, a agresat o persoană care a necesitat 3 zile de îngrijiri medicale.
Poliţiştii au început urmărirea penală, cu avizul procurorului, în dosarul privind pe C. Vasile, din comuna Bîrna, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, art. 215 alin 1, Cod penal.
În fapt, la data de 03.11.2010 a obţinut o sumă de bani de la angajatul unei societăţi comerciale, pretinzând ca a fost trimis de administratorul societăţii pentru a ridica banii respectivi.
Poliţiştii au început urmărirea penală, cu avizul procurorului, în dosarul privind pe L. Andrei, de 37 ani, din Anina, judeţul Caraş-Severin, S. Ioan, de 40 ani, din Reşiţa şi F. C. Emil, de 30 ani, din comuna Sever Axente, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau mai multe bunuri dintr-un imobil situat în Lugoj, judeţul Timiş.

Biroul Ordine Publică Pentru Mediul Urban

La data de 01.06.2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au oprit pentru control un autoturism condus de M. M. TRAIAN, de 43 ani, domiciliat în Lugoj, şi un autoturism condus de C. D. IOAN, de 26 ani, domiciliat în localitatea Herendeşti.
În urma controlului efectuat, a fost depistată în primul autoturism o armă de vânătoare , cal. 12 mm, patru cartuşe de vânătoare, iar în cel de al doilea autoturism (în porbagaj) se afla o armă de vanătoare cal. 12 mm, o cartuşieră cu 17 cartuşe de acelaşi calibru. Totodată, în autoturism se mai aflau un binoclu şi un topor.Toate bunurile mai sus mentionate au fost ridicate pe baza de dovadă.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi sunt membrii vânători ai A.J.V.P.S. Timiş, asupra unui a dintre ei fiind o autorizaţie individuală de vânătoare, care nu era completată de paznicul de vânătoare cu menţiunea ieşirii în teren.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de branconaj.

3.Infracţiuni constatate la regimul circulaţiei rutiere

În timp ce efectuau serviciul în zona de competenţă, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism condus de P. M. Mihai, din comuna Cenei, judeţul Timiş.
Din verificările efectuate s-a constatat că valabilitatea plăcuţelor de înmatriculare era expirată.
În cauză au fost întocmite acte de constatare a infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat (art. 85 alin.1 din O.U.G.195/2002).
Totodată, în jurul orelor 21.00, poliţiştii au depistat pe strada Bogdăneştilor din Timişoara un autoturism condus de D. Vasile, de 35 ani, din Timişoara.
Fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Sitalul Municipal Timişoara unde au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş