miercuri, 1 iunie 2011

Ce se mai fură pe stradă? Biciclete, casca de motociclist, lănţişorul de aur...

1.Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii unui accident de circulaţie

În data de 31.05.2011, în jurul orei 08.55 poliţiştii din cadrul poliţiei oraşului Sânnicolau Mare au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 59 C s-a produs un accident de circulaţie. Deplasându-se la faţa locului poliţiştii conducătorul auto S. COSMIN-GHEORGHE, de 37 ani, din comuna Teremia Mare, judeţul Timis, a efectuat manevra neregulamentară, de depăşire, într-un loc nepermis a unui tractor agricol, care tracta o cisterna de apa şi care intenţiona să vireze la stânga.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului autoturismului.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, împotriva conducătorului de tractor, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism şi a unei remorci neînmatriculate şi fără a deţine permis de conducere.

2.A fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat

Urmare la informarea noastră din data de 31 mai 2011, vă aducem la cunoştinţă că inculpatul B. Romică a fost arestat preventive pentru 29 zile pentru comiterea infracţiunii de tentativa la omor calificat. În data de 30.05.2011, bărbatul şi-a înjunghiat fosta concubină cu un cuţit, victima fiind transportată de urgenţă la spitalul Judeţean pentru acordarea de îngrijiri medicale.

3.Poliţiştii au întocmit dosar penal unui conducător auto pentru avea permisul de conducere suspendat

În data de 14.05.2011, in jurul orei 18.45, poliţiştii au depistat pe strada Simion Bărnuţiu din Timişoara pe G. G. VALENTIN, de 30 ani, din Craiova, a care conducea un autoturism deşi avea permisul suspendat. Bărbatul a fost oprit în trafic pentru că nu a respectat regimul legal de viteză şi pentru că nu folosea centura de siguranţa obligatorie, iar în urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 120 de zile, începând cu data de 29.01.2011, până la 28.05.2011.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere suspendat.

4.Un bărbat pe numele căruia era eliberat un mandat de executarea pedepsei a fost depistat şi reţinut de poliţişti

În cursul zilei de ieri, orele 14.30, în urma unor activităţi specifice, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri împreună cu poliţiştii din cadrul postului de poliţie Pischia au depistat pe raza satului Murani, judeţul Timiş, pe M. NICOLAE, de 46 ani, din Giarmata, judeţul Timiş, care poseda mandat executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa privativă de libertate de 1.597 zile.
Cel în cauză a fost reţinut şi depus în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.
În fapt, în luna septembrie 2008 bărbatul a produs un accident de circulaţie pe calea Aradului, din Timişoara, accident în urma căruia s-a stabilit că acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poseda permis de conducere.

5.Poliţiştii au prins un bărbat care a comis un furt pe raza oraşului Jimbolia

În data de 31.05.2011, în jurul orei 16.30 poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia au fost sesizaţi de către A. Adrian, din Jimbolia, cu privire la faptul că i-a fost furată casca de protecţie, de culoare negru-vişiniu care se afla pe motocicleta staţionată în faţa imobilului său.
În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii l-au identificat pe autorul furtului în persoana lui C. R. Valentin, de 32 de ani, din Jimbolia.
Prejudicial produs în urma infracţiunii a fost recuperat, casca fiind predată proprietarului.
Poliţiştii continuă cercetările pentru dovedirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.


5.Un tânăr a fost prins de poliţişti după ce a vândut o bicicletă pe care o furase

În urma unor activităţi specifice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia au identificat pe M. Emil-Marius, de 19 ani, din Jimbolia, care în data de 30.05.2011, în jurul orei 18.00, a sustras o bicicletă care aparţinea lui I. Cristian, din aceeaşi localitate. În momentul sustragerii, bicicleta se afla în scara blocului de la adresa de domiciliu a victimei. În urma vânzării bicicletei, tânărul a obţinut suma de 80 lei.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările în pentru dovedirea întregii activităţi infracţionale.


6.Au fost reţinuţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie

În data de 31.05.2011, la sediul politiei s-a prezentat C. Monica care reclama faptul că în data de 30.05.2011 în timp ce se afla în zona Calea Şagului din Timişoara, fiul său C. A. Constantin a fost deposedat de lănţişorul din aur pe care îl avea la gât.
In urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat pe autorii faptei ca fiind M. V. , de 17 ani şi J. A, de 16 ani, ambii din Timişoara.
Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventiva pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Poliţiştii continuă cercetările.

7.Poliţiştii au întocmit dosar penal unui bărbat pentru că a condus un autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice

În noaptea de 01.06.2011, în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timiş au depistat în trafic pe D. ROBERT, de 34 ani, domiciliat în Timişoara, care conducea pe strada Muncitorilor din comuna Giroc un autoturism după ce a consumat băuturi alcoolice. Pentru că emana vapori de alcool , bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauza a fost condus la Spitalul Judeţean din Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge .
Poliţiştii au întocmit dosar penal bărbatului pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

8.Poliţiştii au efectuat o acţiune împreună cu reprezentanţii Retim şi Poliţiei Locale pentru demolarea clădirilor improvizate

În data de 01 iunie 2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Locale şi Serviciului de Salubrizare a Primăriei Timişoara , au efectuat o acţiune cu caracter preventiv - reactiv, în zona Soarelui - Calea Buziaşului din Timişoara între orele 07.00 - 10.00.
Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 26 persoane, iar 2 dintre acestea au fost conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie.
Au fost dezafectate 8 adăposturi improvizate, iar materialele din care au fost construite au fost încărcate în camioane şi transportate de la faţa locului. Persoanele găsite au fost îndrumate să se deplaseze spre localităţile de domiciliu.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională lui B. Claudia, conform art.3, pct.1 din Legea 61 /1991 modificată, cu amendă în valoare de 200 lei, deoarece în timpul acţiunii a săvârşit în public gesturi obscene şi a folosit cuvinte si expresii jignitoare .
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş