miercuri, 29 iunie 2011

Spânzurat în magazia de lemne

Accident de circulaţie produs în localitatea Şustra

În data de 28.06.2011, în jurul orei 05.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Şustra a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că M. Marin, de 41 ani, din comuna Hotarele, judeţul Giurgiu, a condus o autoutilitară din direcţia Lugoj înspre Timişoara şi din cauza nerespectării vitezei legale în localitate precum şi a neatenţiei în conducere, a acroşat un biciclist ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului a rezultat decesul lui H. Victor, de 49 ani, din comuna Topolovăţu Mare, judeţul Timiş.
În cauză cercetările vor continua pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

Persoană care transporta material lemnos având avizul de însoţire a mărfii expirat

La data de 28.06.a.c, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Livezile împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Lunca Timişului au desfăşurat o acţiune pe linia transportului de material lemnos.
Pe raza localităţii Livezile a fost depistat S. Pavel, de 62 de ani, din localitatea Sasca Montană, judeţul Caraş Severin, în timp ce transporta cu o autospecializată cantitatea de 6 mc de lemn foc, specia fag şi carpen, având avizul de însoţire primar expirat.
Poliţiştii i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională în valoarea de 2.000 de lei totodată au dispus măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a cantităţii de 6 mc material lemnos, în valoare de 660 de lei care urmează să fie valorificată de către Ocolul Silvic Lunca Timişului.

Dosare penale instrumentate de poliţişti lugojeni

Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de S. Ioan, de 40 ani, din comuna Ştiuca, judeţul Timiş pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Persoana în cauză, la data de 20.06.2011, în jurul orei 21.00, a condus pe drumurile publice un tractor neînmatriculat în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere.
Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale în dosarul penal faţă de P. A. Marian, de 39 ani, din municipiul Lugoj, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 mg/l alcool pur în sânge.
La data de 23.06.2011, a condus pe strada Buziaşului din aceeaşi localitate un autoturism având o concentraţie de 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două persoane suspecte de comiterea infracţiunii de tâlhărie

Urmare a informării noastre din data 28.06.2011, cu privire la Ş. Vasile, de 28 de ani şi B. M. Mihai, de 22 de ani, suspecţi că în noaptea de 27/28.05.2011 au pătruns, prin efracţie, în locuinţa lui D. Maria, de 63 de ani, din localitatea Periam de unde au sustras o sumă de bani, un telefon mobil şi mai multe bijuterii, vă comunicăm faţă de cei doi suspecţi, magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi au fost depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş.

Conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere reţinut

Poliţiştii l-au depistat, la data de 28 iunie a.c., în jurul orei 18.50, pe M. Sorin, de 40 ani, din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sever Bocu din Timişoara având permisul de conducere reţinut în vederea suspendării.
Pe numele său, poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere reţinut.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

Persoană găsită spânzurată la domiciliul său

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că o persoană a fost găsită spânzurată la domiciliul său din localitatea Sânnicolau Mare.
La fata locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că persoana în cauză se numea Ş. I. Florin, de 30 de ani, care după o ceartă cu soţia sa a ieşit în curte iar după câteva minute a fost găsit de aceasta spânzurat în magazia de lemne.
Pe cadavru nu au fost găsite urme vizibile de violenţă fiind transportat la morga Spitalului oraşului Sânnicolau Mare, dar nici un bilet prin care să îşi justifice gestul.
Cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care a survenit decesul.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 28.06.a.c, în jurul orei 21.20, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Pomiculturii din Timişoara a avut loc un incident rutier.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar din verificările efectuate s-a constatat că J. Andrei, de 36 ani, din localitatea Ieşelniţa, judeţul Mehedinţi, a condus un autoturism pe strada Pomiculturii din Timişoara şi a intrat în coliziune cu un autoturism staţionat.
Deoarece emana puternic vapori de alcool, persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat valoarea de 1,42mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic Municipal Timişoara unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele său poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În cauză cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

În data de 28 iunie 2011, în jurul orei 19.00 , la sediul poliţiei s-au prezentat două persoane care au sesizat faptul că au surprins în flagrant o persoană care a încercat să sustragă din poşetă un telefon mobil.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cele două persoane, V. C. Alexandra şi I. D. Ciprian, se deplasau cu un tramvai, iar între staţiile Piaţa Libertăţii şi Piaţa Traian l-au surprins pe T. K. Ludovic, de 33 de ani, din localitatea Satu-Mare, care i-a sustras din poşetă un telefon mobil, faptă observată şi de un călător.
Au coborât împreună cu persoana suspectă în Piaţa Traian unde au observat un echipaj al Poliţiei Comunitare, care la condus pe T. K.Ludovic la sediul Secţiei 1 Poliţie.
Pe numele său, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar în continuare se desfăşoară activităţi pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş