vineri, 17 iunie 2011

"Pe jos oraşul se vede mai frumos!"

În calitate de partener al proiectului "PIMMS TRANSFER", Municipiul Timişoara desfăşoară pe durata lunii iunie 2011 o campanie şcolară sub sloganul "Pe jos oraşul se vede mai frumos!". Prin activităţile acestei campanii este urmărită încurajarea mersului pe jos, informarea şi sensibilizarea elevilor implicaţi în proiect despre efectele negative ale poluării determinate de traficul rutier intens din mediul în care trăiesc.
În cadrul acestei competiţii, în data de 11 iunie, începând cu ora 9, grupele de elevi de la şcolile participante (Şcoala generală nr. 16, Şcoala generală nr. 18, Şcoala Generală nr. 22, Liceul C.D. Loga şi Liceul W. Shakespeare) au parcurs câte un traseu prestabilit şi marcat de Primăria Municipiului Timişoara dinspre şcoală către centrul oraşului, punctul de întâlnire fiind Catedrala Mitropolitană, traseu care a cuprins obiective cu o semnificaţie deosebită pentru oraşul nostru. Grupele de elevi au fost însoţite de câte 2 reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Timişoara, care au prezentat pe parcursul traseului informaţii interesante despre fiecare obiectiv turistic întâlnit. La sfârşitul acestui traseu, elevii au avut ocazia să urmărească un spectacol de acrobaţii pe biciclete. În urma acestei activităţi, grupele de elevi au elaborat câte o compunere, descriind ce anume i-a impresionat cel mai mult în cursul plimbării. Elevii care au dovedit creativitate şi originalitate în scrierea compunerilor s-au calificat pentru Competiţia Finală, care se va desfăşura în data de 18 iunie, între orele 10-12 în Sala de Consiliu a Municipiului Timişoara.
Competiţia Finală va consta în următoarele probe: realizarea de către grupele de elevi calificate a câte unui videoclip/filmuleţ sau a câte unei prezentări, cu o durată de maxim 5 minute, având ca temă deplasarea cu mijloace de transport alternativ maşinii (biciclete, mijloace de transport în comun, mersul pe jos), ca soluţie la poluarea cauzată de traficul intens la nivel urban, precum şi într-un test întrebare – răspuns, având ca tematică informaţiile din broşura şi materialele realizate de organizatori. Marele premiu va consta într-o excursie la Londra pentru echipa câştigătoare, excursie finanţată în cadrul proiectului PIMMS- TRANSFER -TRansfering Actions iN Sustainable Mobility for European Regions (Transferul de acţiuni în cadrul mobilităţii durabile pentru regiunile europene).