marți, 21 iunie 2011

Cronica infracţiunilor

Depistat de poliţişti în timp conducea o autoutilitară fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 19.06.2011, în jurul orei 23.55, poliţiştii din cadrul Poliţiei Comunale Giroc, judeţul Timiş l-au depistat pe strada Izlaz din satul Chişoda, pe B. I. Augustin, de 33 de ani, din Timişoara, care a condus o autoutilitară fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat valoarea de 0,88 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei dar a refuzat recoltarea.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuz al recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 19.06.a.c., în jurul orei 20:20, poliţiştii l-au depistat pe C. Vasile, de 53 ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Stan Vidrighin din aceeaşi localitate fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În cauză cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

Au fost instrumentate mai multe dosare penale de către poliţiştii timişeni

Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de C. Gheorghe, din localitatea Darova, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Acesta, la data de 10.04.2011 a condus un autoturism pe D.J. 592 C având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
A fost dispusă, de către poliţişti cu avizul procurorului de caz , începerea urmăririi penale în dosarul faţă de S. Traian, din localitatea Boldur, judeţul Timiş, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat prin aceea că în cursul lunii martie 2011 a pătruns în locuinţa lui M. Ioan din aceeaşi localitate de unde a sustras mai multe bunuri.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru efectuarea de activităţi de transport fără a deţine licenţă

La data de 17.06.2011, poliţiştii l-au depistat pe strada 20 Decembrie 1989 din municipiul Lugoj, pe P. F. Doru, din localitatea Borş care conducea un autocamion încărcat cu lemn de foc fără a deţine licenţă de transport.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de efectuare de activităţi de transport marfă fără a deţine licenţă de transport.
Cercetările vor continua.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie produs în municipiul Lugoj

Poliţişti au fost sesizaţi în data de 20 iunie a.c., în jurul orei 13.45, despre faptul că pe strada Gheorghe Doja din municipiul Lugoj că a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că Roggio S., cetăţean italian, conducea un autoturism iar la intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu C. Walisch din aceeaşi localitate nu a respectat semnificaţia indicatorului ,, Cedează trecerea, şi a intrat în coliziune cu un biciclist care circula pe drumul cu prioritate.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoara a biciclistului Ovidiu H.
Poliţiştii i-au întocmit lui Roggio S. dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş