joi, 23 iunie 2011

Diplomă de nebun

Poliţiştii au reţinut un bărbat care avea o sentinţă penală de internare într-un centru medical de specialitate

În data de 22.06.2011 poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rurale Deta, în baza unei sentinţe judecătoreşti eliberate de Judecătoria Deta pentru comiterea infracţiunii de ultraj s-au deplasat în localitatea Banloc unde a fost depistat N. Aurelian, de 29 de ani, din localitate, care în data de 10.02.2011, în jurul orei 15.00, în timp ce se afla în centrul comunei l-a agresat pe B.R. Corneliu, lucrător în cadrul postului de poliţie Banloc, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
Întrucât pe numele bărbatului exista emisă o hotărâre definitivă de internare într-un centru medical de specialitate până la însănătoşire, acesta a fost reţinut şi internat la Spitalul de Psihiatrie Jebel.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat mai multe persoane care conduceau autoturisme neînmatriculate

În data de 22.06.2011, în jurul orei 08.30 poliţiştii din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe Calea Şagului din Timişoara pe B. Mihai în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi cu plăcuţele de înmatriculare aplicate false.
În cauză poliţiştii au procedat la ridicarea plăcuţelor montate pe autoturism şi au întocmit dosar penal conducătorului auto pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice neînmatriculat şi cu număr de înmatriculare fals.
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timişoara l-au depistat în data de 22.06.2011, în jurul orei 16.20, pe Calea Şagului din municipiu, pe Adrian P., de 32 de ani, din Moldova Noua, judeţul Caraş-Severin, în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
În cauză poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice neînmatriculat şi i-au suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor.

A fost depistat de poliţişti după ce a sustras un telefon mobil

La sediul Poliţiei Oraşului Buziaş, s-a prezentat în ziua de 22 iunie 2011, în jurul orei 07.00, C. Ştefan, din aceeaşi localitate, care a reclamat faptul că i-a fost sustras din curtea locuinţei un telefon mobil.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care, în mai puţin de 6 ore de la sesizarea faptei au reuşit identificarea suspectului principal, în persoana lui S. Gheorghe, de 58 de ani, din Buziaş, căruia oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
În cauză se vor continua cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

Au încercat să sustragă motorină din mai multe autotrenuri

În data de 22.06.a.c., în jurul orei 11.25, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, au fost sesizaţi despre comiterea unui furt de carburant la o societate situată pe strada Polonă din Timişoara. Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că doi angajaţi ai societăţii au sustras combustibil din autotractoarele TIR, pe care le conduc şi care erau parcate în autobaza firmei.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că B. NICULAE, de 54 ani, din localitatea Sculia, a sustras 40 de litri de motorină iar G. MITA, de 57ani, din comuna Birda, a sustras 80 de litri de motorină, prejudiciu recuperat şi predat părţii vătămate.
Celor doi bărbaţi le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt, prejudiciul cauzat fiind de 600 de lei.
Cercetările continuă în vederea documentării activităţii infracţionale a celor doi suspecţi.

Poliţiştii au reţinut un suspect de furt comis la sfârşitul anului 2009

În data de 21.06.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 poliţie l-au identificat pe P. Florin, de 42 de ani, din Timişoara, suspect de comiterea infracţiunii de furt calificat în data de 11.11.2009 dintr-o societate comercială din piaţa Victoriei din Timişoara, de unde a sustras bunuri în valoare de 3000 de lei .
Suspectul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.
Bărbatul este un cunoscut al oamenilor legii deoarece acesta a mai fost cercetat pentru comiterea altor infracţiuni de furt comise în trecut, de fiecare dată fiind dispusă cercetarea acestuia în stare de libertate.
În cauză continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş