luni, 27 iunie 2011

Cronica infracţiunilor: A furat cazanul de ţuică

Conducea un autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere reţinut

În data de 26.06.2011, în jurul orei 12.50, poliţişti rutieri l-au depistat pe F. Ioan, de 43 de ani, din localitatea Peciu Nou, care a condus un autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Din verificările efectuate s-a stabilit că persoana în cauză avea permisul reţinut din anul 2010. Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având permisul de conducere reţinut.

Acţiune organizată de poliţiştii din Deta şi Gătaia pe linia prevenirii actelor antisociale

Poliţiştii au organizat şi desfăşurat, în data de 25/26 iunie 2011, între orele 23.00-02.00, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, transportului ilegal de material lemnos, precum şi pentru depistarea persoanelor care conduc autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a poseda permis de conducere. Deşi acţiunea a avut un caracter preventiv, cei 13 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşelor Deta şi Gătaia au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.340 lei, au fost legitimate 67 de persoane şi controlate 43 de autoturisme.
Pe raza localităţii Gătaia, poliţiştii l-au depistat pe L. Vlad,de 20 de ani, din comuna Socol, judeţul Caraş-Severin, suspect de comiterea furtului unui cazan din cupru cu capac pentru făcut ţuică de la P. Mihai, din oraş Gătaia.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 26.06.a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la ieşirea din localitatea Deta spre Ghilad a avut loc un accident de circulaţie. Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că C. M. Cristian, de 28 de ani, din localitatea Deta, a condus un autoturism şi din cauza neadaptării vitezei la carosabilul pietruit a pierdut controlul volanului ajungând într-u şanţ de pe marginea drumului. Deoarece emana puternic vapori de alcool, persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Deta pentru recoltarea probelor biologice de sânge. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că C. M. Cristian nu poseda permis de conducere. Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii l-au depistat pe O. Dorel, de 55 de ani, din localitatea Dumbrăviţa în timp ce conducea un autoturism pe strada Liniştei din municipiul Timişoara emanând vapori de alcool. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Timişoara unde au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Transport de material lemnos fără a deţine documente de provenienţă

La data de 22 iunie 2011, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Timiş şi comisari ai Gărzii de Mediu Timiş au desfăşurat o acţiune la societăţile comerciale care au ca obiect de activitate transportul, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Cu această ocazie au fost controlate 2 societăţi comerciale şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 36.500 de lei. În urma controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Remetea Mare, judeţul Timiş, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor legale privind deţinerea, prelucrarea şi transportul materialului lemnos.
În data de 23 iunie 2011, între orele 14.00 şi 06.00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Combaterea a Delictelor Silvice şi cei din cadrul Postului de Poliţie Dumbrava împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Timiş, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea traficului cu material lemnos. Cu această ocazie, au fost controlate 12 autovehicule, au fost ridicaţi în vederea confiscării 22 mc lemn de foc şi 578 bucăţi popi şi au fost, de asemenea, aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoarea de 8.000 de lei. Pe raza localităţii Gladna Română, poliţiştii l-au depistat pe H. Lucian, de 22 de ani, din localitatea Fârdea, judeţul Timiş, care transporta cantitatea de 13 mc lemn de foc fără a avea documente legale de provenienţă şi transport. Materialul lemnos a fost confiscat, iar conducătorul autovehiculului sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei conform Legii 171/2010.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş