vineri, 24 iunie 2011

Cronica infracţiunilor

A sustras un portmoneu dintr-o locuinţă din Timişoara

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, în timp ce executau serviciul de patrulare în data de 23 iunie a.c., au reuşit identificarea şi reţinerea unei persoane care a sustras dintr-o locuinţă de pe strada Circumvalaţiunii din Timişoara un portmoneu.
Din verificările efectuate s-a stabilit că a acesta se numeşte Z. R. M, de 17 ani din municipiul Lugoj, iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Bunul a fost recuperate şi restituit părţii vătămate S. P. Flavius.
Persoana în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş.

Depistat de poliţişti la mai puţin de o zi de când a sustras un telefon mobil

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, în urma verificărilor efectuate l-au depistat pe H. I. Alexandru, de 23 de ani, din Timişoara, care în data de 22.06.2011, în jurul orei 18.00, a sustras un telefon mobil dintr-un cabinet medical veterinar de pe strada Take Ionescu.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, iar cercetările vor continua pentru a documenta întreaga sa activitate infracţională.

Acţiune pe linia transportului de material lemnos

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dumbrava împreună cu cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş - Delicte Silvice cu sprijinul reprezentanţilor
Inspectoratului Teritorial de regim Silvic şi de Vânătoare au desfăşurat, în data de 23 iunie 2011, în jurul orei 20.30, o acţiune pe linia transportului de material lemnos.
Între localităţile Fârdea şi Gladna Montană, l-au depistat pe H. Lucian, din localitatea Fârdea, în timp ce transporta cu un vehicul cantitatea de 13 mc material lemnos, esenţă fag, fasonat la metru, fără a poseda aviz de însoţire .
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii 171/2011 , cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Făget.

Persoană care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere

La data de 23.06.2011, în jurul orei 19.45, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Traian Vuia şi Fârdea, în timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, l-au depistat pe raza localităţii Traian Vuia, pe L. Ştefan, de 43 de ani, din municipiul Lugoj care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Pe numele său poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.
În cauză cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie

În data 23.06.2011,în jurul orei 07.55, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Uzinei din municipiul Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că R. G. Marian, de 40 de ani, din localitatea Pădureni, judeţul Timiş, a condus un autoturism pe strada Uzinei din Timişoara, a ajuns la intersecţia cu strada Andrei Şaguna unde a efectuat viraj la dreapta, moment în care l-a acroşat pe F.E.F., de 29 de ani, din municipiul Arad care circula cu bicicleta în aceeaşi direcţie.
În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului.
Poliţiştii vot continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs evenimentul rutier.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş