joi, 16 iunie 2011

Hoţul de cărucioare din Deta a fost prins

Poliţiştii cercetează penal două persoane care nu au respectat prevederile legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor

În data de 15.06.2011, în jurul orei 10.50 lucrătorii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase-Timiş, au verificat modul de păstrare a armelor de către deţinătorii legali de pe raza localităţii Unip, Comuna Sacoşu Turcesc, ocazie cu care l-au depistat pe B. Ioan, de 43 de ani, din Sat Unip, judeţul Timiş, care deţinea la domiciliul său fără a îndeplini condiţiile legale, două arme letale care au fost găsite agăţate pe scara interioară a imobilului.
De asemenea într-o cutie din carton aflată în sufrageria imobilului au mai fost identificate mai multe dispozitive de iluminat pe timp de noapte şi cartuşe de diferite calibre, respectiv 47 buc. cal. 5,6mm şi 7 bucăţi având muniţie mai mare de 5mm (poşe). Susnumitul este deţinător legal de armă având permis de port armă, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Totodată a mai fost identificat G. M. Cosmin, de 23 de ani, din Timişoara, care fiind deţinător legal de armă letală a păstrat arma la bunicul său în localitatea Unip, unde au fost identificate mai multe cartuşe cu alice mai mari de 5mm (poşe). Tânărului i-a fost aplicată sancţiune contravenţională în valoare totală de 4000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei de păstrare a armelor în condiţiile legale şi fabricarea, comercializarea, deţinerea sau utilizarea alicelor cu diametrul mai mare de 5 mm.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la producerea mai multor accidente de circulaţie

În data de 15 iunie 2011, în jurul orei 05.50, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 69 a avut loc un accident rutier.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie care a constatat că Mihaela M. K., de 34 ani, din localitatea Sânandrei, conducând un autoturism dinspre Sânandrei înspre Timişoara, la intersecţia cu DN 69, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de M. F. Ioan, care circula regulamentar dinspre Orţişoara înspre Timişoara.
În urma accidentului a rezultat rănirea pasagerei M. V. Mariana, de 35 ani, din Orţişoara, aflată în autoturismul care circula pe DN 69.
În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat faptul că cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa alcoolului.
În ziua de 15.06.2011, în jurul orei 15.10, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un incident rutier.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că Danilă C., de 43 de ani, din Timişoara în timp ce conducea un moped dinspre localitatea Balinţ înspre Fadimac, a pierdut controlul autovehiculului din cauza imprudenţei şi a căzut pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului de moped care a fost transportat la spital pentru primirea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia au fost sesizaţi în data de 15.06.2011, în jurul orei 19.00, prin intermediul apelului de urgenţă 112 despre faptul că în localitatea Cărpiniş avut loc un accident de circulaţie.
Din verificările efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că A. Mihai, de 21 de ani, din comuna Tormac, a circulat cu bicicleta pe strada a-IX-a din localitatea Cărpiniş şi din cauza neatenţiei a intrat în coliziune cu un moped, condus de D. Ramona.
În urma accidentului a rezultat rănirea lui D. D. B., pasager pe moped care a fost transportat la spital.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În cauză se efectuează cercetări.

Poliţiştii din cadrul Poliţie Jimbolia efectuează cercetări faţă de mai mult persoane suspecte de comiterea unui furt

În urma unor activităţi specifice poliţiştii oraşului Jimbolia au reuşit identificarea persoanelor suspecte de comiterea unui furt comis în data de 02/03.06.2011, dintr-un magazin din aceeaşi localitate. Persoanele în cauză, A. Mihai, de 38, G. A. M. Ş., de 16 ani şi F. G. Veronica, de 34 ani, toţi din oraşul Jimbolia, au pătruns prin efracţie în incinta magazinului de unde au sustras bunuri nealimentare în valoare de 1000 lei.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 65% şi predat părţii vătămate.
În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi.

Poliţiştii oraşului Deta au recuperat un prejudiciu în valoare de 7.000 de lei

În data de 15.06.a.c. poliţiştii din cadrul Oraşului Deta au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate despre faptul că din incinta secţiei de panificaţie au fost sustrase şapte cărucioare din inox în valoare aproximativă de 7.000 lei.
În urma cercetărilor efectuate a fost identificat B. D. Attila, de 32 ani, din Deta, şofer la firma de mai sus, care a vândut cele şapte cărucioare în localitatea Şag. Împreună cu lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Şag au fost efectuate verificări pe raza comunei unde au fost găsite cărucioarele sustrase şi care au fost predate părţii vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat urmând ca la finalizarea cercetărilor să se facă propuneri legale.

Poliţiştii au efectuat mai multe controale pentru combaterea pescuitului sportiv fără documente legale

În ziua de 15 iunie 2011, între orele 07.00 - 15.00, poliţiştii timişeni, împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultura, au efectuat mai multe controale pe râurile Bega şi Timiş dar şi pe canalele hidroameliorative din Timişoara, Ghiroda, Remetea Mare, Şag, Parţa şi Peciu Nou.
Rolul verificărilor a fost unul preventiv, dar au fost depistaţi 4 pescari sportivi care pescuiau fără a avea documente legale, fapt pentru care le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.200 de lei.
Exemplu.
Pe malul canalului Bega, în zona cartierului Plopi a fost depistat M.I., de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pescuind fără a avea permis de pescuit.
Persoanei în cauză i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 300 de lei.
Poliţiştii vor continua astfel de verificări ţi în perioada următoare.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş