vineri, 10 iunie 2011

Poliţiştii timişoreni acţionează în baza planului de acţiune TISPOL

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş, au depistat astăzi, pe DN 59 , pe raza localităţii Şad, din judeţul Timiş, un şofer al Serviciului de Ambulanţă Gătaia care conducea un autoturism de serviciu, cu viteză peste limita impusă de lege în localitate, dar fără a avea în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.
În fapt, L. I. , de 41 de ani, din Gătaia, angajat al Serviciului de Ambulanţă Gătaia, în timp ce conducea un autoturism din dotare a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 72 km/h în localitatea timişeană Şag.
Deoarece conducătorul auto emana vapori de alcool, acesta a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii i-au reţinut bărbatului permisul de conducere pentru 90 zile şi i-au întocmit acestuia proces-verbal de contravenţie pentru comiterea a patru contravenţii deoarece pe lângă faptul că circula cu o viteză peste limita legală impusă în localitate şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, şoferul ambulanţei nu purta centura de siguranţă şi nu avea asupra nici un document cu care să se legitimeze în faţa oamenilor legii .
Pentru cumularea celor patru contravenţii, conducătorul auto a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1273 de lei.
Acţiunile poliţiştilor rutieri din judeţul Timiş vor continua şi în perioada următoare.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş