duminică, 26 iunie 2011

Femeie de 41 de ani din Denta, spânzurată în podul casei

Sustrăgea componente ale autoturismelor

În noaptea de 24/25 iunie 2011, în timp ce patrulau pe strada Suceava din Timişoara, doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie l-au prins în flagrant pe B. Andrei Ioan, de 22 de ani, din Cenei, judeţul Timiş, în timp ce demonta şi sustrăgea lămpile de ceaţă şi de semnalizare ale unui autoturism.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunere de arestare preventivă.
Bunurile recuperate au fost predate părţii vătămate pe bază de dovadă.

Trafic rutier în siguranţă

În noaptea de 24/25.06.a.c., între orele 22.00-06.00 poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au efectuat mai multe controale cu scop preventiv pe arterele din municipiul Timişoara.
Scopul acţiunii la care au participat 18 poliţişti a fost de a preveni apariţia de evenimente rutiere negative, având în vedere că în municipiul Timişoara se desfăşoară Festivalul Berii, iar unii conducători auto au tentaţia de a se urca la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice.
Deşi, scopul acţiunii a fost unul preventiv, au fost depistaţi 14 conducători auto care se deplasau la volanul autoturismului după ce consumaseră în prealabil băuturi alcoolice.
Întrucât 8 dintre aceştia aveau o concentraţie alcoolică de peste 0.80 mg/l alcool pur în sânge, le-au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o concentraţie alcoolică peste limita legală admisă.
Celorlalţi 6 conducători auto le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.537 de lei, totodată fiind luată faţă de aceştia şi măsura administrativă a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
Pe Calea Aradului din Timişoara, a fost depistat conducătorul auto A. Bogdan Gheorghe, de 23 de ani, din comuna Bucovăţ, sat Bazoşu Nou, care conducea un autoturism.
Întrucât în timpul verificărilor acesta emana puternic vapori de alcool, a fost testat cu paratul etilotest rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condu la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o concentraţie alcoolică peste limita legală admisă.

Urmărit depistat de poliţişti

În ziua de 24 iunie 2011, în jurul orei 20.30, poliţiştii l-au depistat în localitatea Sânmihaiu German pe L Daniel Florin, de 27 de ani, din aceeaşi localitate.
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii în bazele de date ale poliţiei a reieşit faptul că pe numele acestuia exista emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.
Persoană în cauză a fost depusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând să fie transferat în penitenciar pentru a îşi ispăşi pedepasa.

Verificarea respectării drepturilor de autor

În ziua de 24.06.a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Făget cu sprijinul specialiştilor din cadrul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia Drepturilor de Autor au acţionat în zona oraşului Făget pentru a verifica respectarea drepturilor de autor de către administratorii localurilor publice.
În urma acţiunii în localitatea Begheiul Mic, poliţiştii au constatat că în incinta unui local public din centrul localităţii se difuza muzică fără a avea autorizaţie din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
Administratorului societăţii comerciale i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de comunicare publică a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe.
De asemenea în oraşul Făget a fost descoperit un local public care difuza muzică fără autorizaţie, administratorului C.V., fiindu-i întocmit dosar penal pentru comiterea aceleaşi infracţiuni.
Poliţiştii vor continua activităţile pentru verificarea respectării drepturilor de autor.

S-a spânzurat

În ziua de 24.06.2011, în jurul orei 16.30, poliţiştilor din cadrul Postului de Politie Denta le-a fost semnalat faptul că în podul unui imobil din aceeaşi localitate a fost găsită spânzurată o persoană.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă, care în urma cercetărilor a stabilit că persoana în cauză se numeşte G. Rodica Mihaela, de 41 de ani, domiciliată la imobilul respectiv.
Cu ocazia verificării efectuate de poliţişti, pe suprafaţa corpului nu au fost descoperite urme de violenţă, cu excepţia unui şanţ de flexiune în jurul gâtului, de asemenea la faţa locului nefiind găsit vreun bilet care să îi justifice gestul.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului orăşenesc Deta, în vederea efectuării necropsiei.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor în care a survenit decesul.



Acţiune într-un complex comercial din Timişoara

În ziua de 23 iunie 2011, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş în cooperare cu specialişti ai Serviciului Român de Informaţii dar şi cu sprijinul comisarilor din Garda Financiară Timiş şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Timiş au organizat si desfăşurat o acţiune într-un complex comercial en-gros şi en-detail din Timişoara.
Acţiunea a avut ca scop depistarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale utilizând metode evazionist-fiscale precum şi încălcarea în mod frecvent a regulilor generale de comerţ fără evidenţierea în documentele contabile, săvârşindu-se astfel infracţiuni de evaziune fiscala.
Cu aceasta ocazie, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Timişoara au fost găsite fără documente justificative de provenienţă 210 pachete de detergent fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţionala în valoare de 6.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea mărfii.
De asemenea se continua verificările în vederea stabilirii existentei infracţiunii de contrafacere, fiind prelevate probe din marfa expusă la comercializare în vederea efectuării analizelor de specialitate.

Se deplasa cu un moped provenit din furt

În ziua de 25.06.2011, în jurul orei 22.30, o patrulă mixtă din cadrul Poliţiei Deta a oprit pentru control o persoană suspectă care se deplasa pe un moped spre direcţia Voiteg.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că persoana în cauză este C. Dumitru, de 47 de ani, din Arad, mopedul condus fiind înmatriculat în localitatea Deta.
Cu ocazia cercetărilor a reieşit faptul că mopedul în cauză era sustras de acesta din faţa unui bloc din zona Tg. Mare a localităţii Deta, unde cu un cleşte a tăiat lacătul cu care era legat mopedul şi apoi s-a deplasat spre Voiteg cu intenţia de a merge în Timişoara.
De asemenea în urma controlului corporal al persoanei şi al bagajelor a fost identificat un cleşte de tăiat sârmă.
C. Dumitru a fost condus la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă.
Mopedul recuperat a fost predat părţii vătămate.

Şi-a ameninţat concubina cu un cuţit

În noaptea 24/25.06.2011, în jurul orelor 00.30, poliţiştilor din cadrul Secţiei 1 poliţie, din Timişoara, le-a fost semnalat faptul că în P-ţa 700 un bărbat ameninţă alte persoane cu un cuţit.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care în urma verificărilor efectuate l-a identificat pe B. Şandor, de 24 de ani, din comuna Curtuişeni, judeţul Bihor, care îşi ameninţa concubina cu un cuţit.
Persoana în cauză a fost imobilizată şi condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de port fără drept al cuţitului în locuri în care poate prezenta pericol pentru siguranţa persoanelor.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a persoanei în cauză.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş