joi, 9 iunie 2011

Cronica infracţiunilor

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la două accidente de circulaţie

În data de 08.06.2011, în jurul orei 06.10, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că în localitatea Chizătău, judeţul Timiş a avut un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie , iar din primele verificări efectuate a rezultat faptul că V. I. Emanuel, de 34 ani, din localitatea Nehoiu, judeţul Buzău, a condus un autotractor în direcţia Timişoara, şi datorită neatenţiei în conducere, la o curbă la dreapta, a pătruns parţial pe contrasens, timp în care a intrat în coliziune cu un alt autotractor care circula din sens opus
În urma accidentului a rezultat rănirea lui V I. Emanuel.

În data de 08.06.2011, în jurul orei 22.45, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la loculindicat, iar din primele verificări efectuate s-a constatat că pe strada Constantin Brediceanu dinspre strada Gheorghe Dima B. Ileana, de 43 ani, din Timişoara, a condus un tramvai pe linia 1 , iar la intersecţia cu strada Paris a intrat în coliziune cu un troleibuz ce rula pe linia 14, fiind condus de către P.A. Laurenţiu , de 35 ani .
În urma coliziunii, au rezultat doar pagube materiale uşoare, iar cei doi conducători auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului

Se efectuează cercetări în cazul unui accident de muncă produs la Lugoj

La data de 08.06.a.c., în jurul orei 07.35, poliţiştii lugojeni au fost semnalaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că la o societate comercială din localitate o persoană a fost accidentată.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului care au constatat că persoana în cauză se numeşte V.Constantin, de 54 de ani, din municipiul Lugoj, angajat ca lăcăţuş mecanic , al acelei societăţi comerciale, iar în timp ce efectua o lucrare la o coloană de descărcare cărămizi s-a dezechilibrat şi a căzut de la o distanta de 3 metri înăltime.
Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Municipal Lugoj fiind înştiinţaţi şi reprezentanţii din cadrul Inspectoratului Teritorail de Muncă Timiş.
În cauză, cdercetările vor continua.

Depistat de poliţiştii în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere reţinut

Poliţiştii l-au depistat ,în data de 08.06.2011,în jurul orei 07.50, pe G. Neculai, de 52 ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Aradului din aceeaşi localitate fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.În urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie a rezultat faptul că persoana în cauză nu poseda permis de conducere.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având permisul de conducere reţinut.

Poliţiştii au depistat trei persoane suspecte de comiterea unei tentative de furt calificat

Urmare a informării noastre din data de 08.06.2011, cu privire la trei persoane suspecte de comiterea tentativei la infracţiunea de furt calificat dintr-un magazin alimentar din localitatea Săcălaz, judeţul Timiş, , respectiv S.M.M.C.laudiu, de 20 de ani, M.B., de 15 ani şi R.C.F., de 13 ani..
Faţă de S. M. M. Claudiu a fost re?inut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi cercetarea minorilor în stare de libertate.

Poliţiştii au fost depistat trei persoane suspecte de comiterea unei infracţiuni

La data de 08 iunie 2011, în jurul orei 02.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană a fost agresată fizic de mai multe persoane necunoscute care i-au sustras portofelul în care avea suma de 600 euro, permisul de şedere, precum şi un telefon mobil, care din zona Gării de Est Timişoara s-au îndreptat către zona U.M.T.
În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Timiş, au fost identificatetrei persoane suspecte de comiterea faptei sesizate respectiv C.G.Alexandru, de 22 de ani, V.R.Ş.tefan, de 22 de ani şi G.A.Dorin, de 23, toţi din Timişoara.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus şi confirmat începerea urmăririi penale împotriva celor trei autori pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporala, fiind cercetaţi în stare de libertate.

S-au efectuat trei percheziţii domiciliare în Timişoara

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş în cooperare cu lucrători din cadrul S.J.I.P.I. Timiş, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal faţă de M.V. Ilie, în data de 08.06.2011 au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Timişoara, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de 1.913 pachete ţigări de diferite mărci, toate netimbrate, în valoare de aproximativ 13.391 lei, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă a acestora.
Cantitatea de ţigarete a fost ridicată, cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului cauzat.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 08.06.2011, în jurul orei 19.20, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier în localitatea Lovrin, au oprit pentru control un autoturism condus de E. I. Petru, iar la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,43 mg/l în aerul expirat.
Pe numele acestuia, poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş