miercuri, 22 iunie 2011

Braconaj la Cărpiniş

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cărpiniş, în urma activităţilor desfăşurate, au depistat două persoane suspecte pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi regimul vânătorii şi al fondului cinegetic.
La data de 21.06.2011, în jurul orei 10.30, poliţiştii i-au depistat în trafic, pe P. Dănuţ, de 44 de ani şi P. Călin, de 55 de ani, iar în urma controlului efectuat în autoturismul acestora a fost găsit un căprior, mascul împuşcat la o acţiune de vânătoare.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că persoanele în cauză nu deţineau autorizaţie de vânătoare, însă asupra lor au fost identificate două arme de vânătoare pe care le deţineau legal şi un număr de 10 cartuşe.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de vânătoare fără permis de vânătoare ,transportul vânatului împuşcat, dobândit fără respectarea condiţiilor legii, uzul de arma letală, fără drept şi efectuarea, fără drept, a operaţiunilor cu arme sau muniţii.
De asemenea a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a vânatului şi armelor care au fost folosite la comiterea infracţiunilor.