luni, 13 iunie 2011

POLIŢIŞTII AU REŢINUT O PERSOANĂ CARE A ACIDENTAT UN COPIL ÎN VÂRSTĂ DE PATRU ANI

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş, au reţinut o persoană care după ce a accidentat un copil de patru ani a fugit de la locul accidentului.
În data de 12.06.2011, în jurul orei 15.55, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că în municipiul Timişoara avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie , unde din declaraţiile unui martor ocular, a rezultat faptul că, în jurul orei 15.55, conducătorul unui autoturism înmatriculat în Italia a accidentat pe strada Bujorilor din municipiu, pe G. ŞTEFAN, de 4 ani, din Timişoara, care se afla pe bordura din marginea drumului.
După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor abilitate, chiar dacă în urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui copil care a fost transportat de urgenţă la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma investigaţiilor specifice a fost depistat conducătorul auto implicat în accident, ca fiind C. MIRCEA, de 22 ani, din Timişoara, care a şi recunoscut fapta comisă. De asemenea a mai rezultat faptul că bărbatul se afla sub influenta băuturilor alcoolice, deoarece valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de o,63 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde acesta a refuzat recoltarea de probe de sânge.
Trecând la verificarea în baza de date a conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii au întocmit dosar penal bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor abilitate, refuzul de recoltare a probelor biologice, conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul şi consumul de băuturi alcoolice după producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea uneia sau mai multor persoane.
Conducătorul auto, C. MIRCEA, a fost reţinut de către poliţiştii rutieri, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş