duminică, 12 iunie 2011

CHERESTEA FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii timişeni au ridicat în vederea confiscării 70,5 mc de cherestea şi au aplicat sancţiuni contravenţionale mai multor societăţi comerciale din Timişoara, ce au ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos.
La data de 10 iunie a.c. poliţiştii Secţiei Patru, din cadrul Poliţiei municipiului Timişoara, jude'ul Timiş, în colaborare cu ingineri din cadrul Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi de Vânătoare Timişoara, lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Timiş şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, au efectuat un control la societăţile comerciale din municipiul Timişoara, care au ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos.
Astfel, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 70,5 mc de cherestea în valoare de 30.000 de lei şi au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în cuantum de 40.000 de lei, acolo unde s-a constat că nu sunt respectate prevederile Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
EXEMPLE:
La controlul efectuat la un depozit de materiale lemnoase, din Timişoara, au fost depistaţi 67,319 de mc de cherestea, specia brad, pentru care societatea comercială nu deţinea documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Timişoara.
De asemenea, la un alt depozit, au fost depistaţi 3,2 de mc de cherestea, specia brad, pe care societatea a primit-o în gestiune cu avize de însoţire, din care nu rezultă provenienţa legală. Cei 3,2 de mc de cherestea au fost confiscaţi.
Totodată, patru societăţi comerciale au fost sancţionate, pentru neîmprejmuirea de către deţinători a depozitelor, a altor spatii destinate depozitarii temporare şi/sau a instalaţiilor de prelucrare a materialelor lemnoase, iar altă societate, pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase.
CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE