miercuri, 22 iunie 2011

Cronica infracţiunilor: ţigări, furaje, apă şi sucuri

Depistat de poliţişti în timp ce transporta ţigarete fără a deţine documente de provenienţă

În data de 21.06.2011, poliţiştii l-au depistat pe U. Marinel, de 44 ani, din comuna Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, în Piaţa George Coşbuc din municipiul Lugoj, în timp ce transporta cantitatea de 2.200 ţigarete fără a deţine documente legale de provenienţă.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei conform Legii 12 din 1990, totodată fiind confiscate şi ţigările.

Poliţiştii au întocmit unei persoane dosar penal pentru contrabandă cu ţigări

Urmare a informării noastre din data de 20 iunie a.c., cu privire la M. V. Ilie, de 36 de ani, din Sânmihaiu Român, judeţul Timiş, căruia, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigări şi nerespectarea codului fiscal, vă aducem la cunoştinţă faptul că magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile
Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului creat bugetului consolidat al statului în valoare de 120.000 lei.

Depistat de poliţişti după ce a sustras dintr-o societate comercială mai multe bunuri

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, în data de 20 iunie a.c., în jurul orei 09.00, l-au depistat pe P. Florin, de 42 de ani, din Timişoara, pe strada Episcop J. Nischbach din aceeaşi localitate, suspect de comiterea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, în cursul anului 2009, acesta a sustras dintr-o societate comercială cu punctul de lucru în Piaţa Victoriei mai multe bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.
Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore urmând a fi prezentată în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Poliţiştii au depistat o persoană care conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie

La data de 21 iunie 2011, în jurul orei 14.35, poliţiştii, în timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, l-au depistat pe B. I. Marian, de 37 de ani, din municipiul Timişoara care conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din aceeaşi localitate, iar din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a stabilit faptul că acesta nu era înmatriculat în circulaţie.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără ca acesta să fie înmatriculat în circulaţie.
Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune în mediul rural

În data de 21.06.2011, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Rural Timişoara împreună cu comisari ai Gărzii Financiare Timiş, comisarii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş şi reprezentanţii Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş au organizat şi desfăşurat o acţiune în mediul Rural, în urma căreia au fost constatate mai multe nereguli.
La o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Săcălaz care produce şi comercializează furaje şi medicamente de uz veterinar au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei, întrucât administratorul L.S. Vasile, a emis bonuri fiscale cu date eronate şi nu a întocmit raport de gestiune la vânzarea cu amânuntul pe perioada 18-21.06.2011.
La o altă societate comercială cu punct de lucru în Săcălaz, care a produce apă carbogazoasă, plată şi sucuri, au fost depistaţi 7 muncitori necalificaţi care se aflau pe banda de producţie îmbuteliind apă şi sucuri pentru care nu au putut prezenta contracte de muncă.
Au fost audiaţi de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, urmând ca administratorul societăţii să se prezinte la sediul instituţiei pentru clarificarea situaţiei.
Administratorul H.I.S., a fost invitat la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş pentru a da explicaţii cu privire la inscripţiile etichetelor de pe sticlele de apă şi sucuri, fiind prelevate probe de apă şi sucuri, urmând a fi examinate de Direcţia de sănătate publică Timiş.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş